Alyye svechi

Black Moor

Boloto

"Mikar nie ma problemu, ale nie chcesz poczekać na opinie znawców co do jego smaku?Mikar pisze:Witam . Monika czy mógłbym poprosić Cię o sprzedaż ( podarowanie ) kilku nasion?monika pisze:Graniu super, że świat jest taki mały![]()
Ja bym Tobie radziła najpierw spróbować czy Ci pasuje i dopiero ew. ciachnąć. On zimna się nie boi, rodzi w nieskończoność, no chyba, że zacznie zdychać z głodu. Zobacz jak długo miałam te pomidory, ale kiedy wyrywałam krzaki?na pewno bardzo późno, gdzieś na początku października chyba razem z tymi moimi szalonymi ogórkami http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p3425746
W tym roku też już przeklinam ogórki, a mam tylko jeden namiot...na szczęście na trochę uciekłam..ale już mnie dopadły
Pozdrawiam. Mikar
Tak w ciemno można napisać, że mogłaś mieć niedobór wapnia, albo potasu, a też można wziąć pod uwagę poparzenia słoneczne. Więc trzeba coś wykluczyć, bądź dodać np. nadmiar azotu itd.tencia pisze:Ja miałbym pytanie odnośnie pomidorów w gruncie,na niektórych krzaczkach pomidory nie chciały się wybarwić na czerwono ,ale pozostawały takie pomarańczowe przy szypułce albo miały plamy pomarańczowe. Pomidory sama wychodowałam pierwszy raz ,ale tak na przyszłość chciałabym wiedzieć co zrobiłam nie tak.
Pozdrawiam Teresa