Czy można jeszcze wsadzic świerka?

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
lukakul

Czy można jeszcze wsadzic świerka?

Post »

Jak w temacie. Czy listopad to nie zapóźna pora na wsadzenie świerka kopanego z gruntu?
bendkos
200p
200p
Od: 13 maja 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czy można jeszcze wsadzic świerka?

Post »

Na pewno zależy to od jego wielkości i tego czy uda ci się go przesadzić z bryłą korzeniową. Wiadomo, że mały lepiej się przyjmie. Pogoda ładna wiec podlej go obficie przed zimą jeszcze.
Nig­dy nie re­zyg­nuj z ce­lu tyl­ko dla­tego, że osiągnięcie go wy­maga cza­su. Czas i tak upłynie.-H. Jackson Brown, Jr.
lukakul

Post »

Chcę kupić na allegro sadzonki z gołym korzeniem.
Awatar użytkownika
krismiszcz
500p
500p
Od: 20 cze 2011, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śmiało to idealny okres na sadzenie.
Awatar użytkownika
mateo_09
100p
100p
Od: 11 sie 2013, o 16:32

Post »

Najlepszy czas na sadzenie świerków to wiosna ale na jesień też można bez problemu.
Początkujący
Awatar użytkownika
beatazg
1000p
1000p
Od: 11 paź 2012, o 17:44
Kontakt:

Post »

Witam, ja wczoraj sadziłam świerki ,wprawdzie z doniczek ale malizny na 15 cm brewera i purpurowy i na 30 cm czarny i engelmanna . i przesadzałam katalpę 60-cio cm a dziś ze skalniaka wykopałam jałowca płożącego ,może 40cm i posadziłam go przy paliku żeby rósł do góry -miał bardzo marne korzenie bo w tamtym roku został odcięty od starszej rośliny z malutkimi korzonkami a na górze skalniaka było bardzo sucho. Zobaczymy co będzie na wiosnę.Wszystkie posadzone rośliny obsypałam wysoko korą i dobrze podlałam ,chociaż dzisiaj padało .Beata
Cebule
50p
50p
Od: 23 kwie 2013, o 19:43

Post »

Teraz końcówka listopada to dobry okres i możesz śmiało posadzić,na pewno sie przyjmie,no chyba że złapią duże mrozy,ale to mówimy o temperaturze około -10 stopni co jest mało prawdopodobne.
regulamin forum
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

beatazg pisze:Witam, ja wczoraj sadziłam świerki ,wprawdzie z doniczek ale malizny na 15 cm brewera i purpurowy i na 30 cm czarny i engelmanna . i przesadzałam katalpę 60-cio cm a dziś ze skalniaka wykopałam jałowca płożącego ,może 40cm i posadziłam go przy paliku żeby rósł do góry -miał bardzo marne korzenie bo w tamtym roku został odcięty od starszej rośliny z malutkimi korzonkami a na górze skalniaka było bardzo sucho. Zobaczymy co będzie na wiosnę.Wszystkie posadzone rośliny obsypałam wysoko korą i dobrze podlałam ,chociaż dzisiaj padało .Beata
:shock: a powiedz mi gdzie kupiłaś świerk Brewera ;:oj
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
beatazg
1000p
1000p
Od: 11 paź 2012, o 17:44
Kontakt:

Post »

To mój drugi świerk brewera .Pierwszy będzie już 3 rok ,z tym,że raz został skoszony kosiarką .jest beznadziejny ,strasznie małe przyrosty.Kupiłam go za grosze .A ten teraz kosztował 9 zł na alegroo(pewnie jest to siewka dwuletnia) .Najgorsze w nich jest to ,że tak wolno rosną .W tym samym czasie kupione 2 różne cedry są o wiele większe .
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Niezwykle rzadki okaz świerka/ niezwykle piękny :lol:
Przejrzałem ale , ale tam straszna bieda i zalatuje mi wciskaniem kitu. Kilku raptem sprzedawców a mają te same zdjęcia świerka.
Muszę poszukać na ,, żywo '' ponieważ czuję kant .Szukam go drugi rok. Mieli co prawda duży okaz, taki byłby najbardziej pasowny, ale za daleko i za drogi.
Prawdziwy rarytasik :wit
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”