Dzika skarpa w letniej odsłonie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzika skarpa w letniej odsłonie

Post »

Bogusiu już cieszę się...przypomnę się oj przypomnę... :)
Marzenko oj tam czasami soś uda się... :)
Aguś nie jadalne...ale podobno po pewnej obróbce papryczek to można jeść he, he ale ja nie będę tego próbować... ;:131
Tereniu dzięki ..papryczki ozdobne... :)
Basiu miałam amarylisy...po przyjedzie do tego domu raz tylko zakwitły ... cebule zmarniały tak jak paprotki które były moją chlubą...nie odpowiadało im to powietrze pełne wilgoci ...pozbyłam się wilgoci i muszę kupić cebule amarylis i zobaczymy...dzięki przypomniałaś mi o nich...a to takie cudne kwiaty...
a parapety mam teraz jeszcze większe to mam gdzie stawiać... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Piękne te grudniki. Zdecydowanie nie mam żadnych osiągnięć jeżeli chodzi o kwiaty doniczkowe. W geście rozpaczy niedawno kupiłam kilka kaktusów. Jak na razie rosną. ;:224
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Helenko,o kaktusach można na trochę zapomnieć przy podlewaniu.Ja jednak to trochę wydłużam na tyle,że się pomarszczą :oops: A dlaczego nazwali go grudnikiem?U mnie też zaczyna kwitnąć(czyli pażdziernikownik?).Mam też lutnika,kwietnika :D Żałuję,że nie kupiłam białego.Jakoś o tej porze pewnie rzucą do Biedronki,muszę czuwać.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heleno he, he ja też nie mam żadnych wielkich osiągnięć czasami coś mi ładnie zakwitnie...
ten grudnik zdecydowanie był przeznaczony na wysiedlenie z parapetu...przestraszył się i kwitnie... :)
Mirko a co to jest lutnik , kwietnik :?:
...nie którym roślinom to pomyliły się pory roku...a u mnie pokazały się nasturcje samosiejki... :)
Obrazek
...a jeszcze marcinki kwitną...
Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Lutnik i kwietnik to grudniki kwitnące w lutym i kwietniu :;230
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Misiu jak ładnie kwitną u Ciebie jeszcze wrzosy, moje juz dawno przekwitły. Czytałam że masz ochotę na amarylisy, z chęcią oddałabym swoje bo nie potrafię doprowadzić ich do kwitnięcia.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

to co - znowu lato u Ciebie? :) Jak tak dalej pogoda bedzie szaleć, to doczekasz w grudniu kwitnienia nasturcji :) Z grudnikiem to trzeba szorstko, za bardzo dopieszczany nie chce kwitnąć, a tak przemrozić, spalić słoncem, podsuszyć i kwitnie jak wściekły - mój też październikowy a nie grudniowy ;:224
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Misiu,ciekawe czy nasturcje przezimują te,co się wysiały,jak myslisz?U mnie zakwitły białe pierwiosnki.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Misiu
rzosy ,,marcinki pięknie kwitną ;:108
I to chyba one teraz i jeszcze najbardziej ubarwiają nasze ogrody
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Misiu, jakoś dziwnie wyglądają nasturcje przy wrzosach ;:131 . Przyjdzie mróz i zważy nasturcje. U mnie dziś znów przymroziło, dobrze, że część z donic wreszcie wysadziłamm do ziemi. Ale doniczkowce domowe chyba wreszcie na dobre schowam do domu, bo po pierwszych mrozach znów na dwór wyniosłam
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Misiu pomyliły się i moim. Najgorzej przeraża mnie wizja zimy takiej jaka miała miejsce kilka lat temu (dwa chyba). Dłuuuuuuuuugo jesień a później bezśnieżny mróz. Oj wtedy to kwiaty w d#$ę dostały i jeszcze te krety ;:14
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit ...o rany już 70 strona wątku to trzeba będzie zamykać za chwilkę...
Paula obyś nie była prorokiem bezśnieżnej zimy...o wypraszam sobie w imieniu roślinek... :)
a dziś zobaczyłam dwa piękne białe dzwoneczki jak nocka im nie zaszkodzi to zrobię zdjęcie...
Marzka mnie też to się nie podoba ...na wiosnę posiałam nasturcje a obok była dąbrówka ...urosły z bardzo małą ilością kwiatków pożegnałam się z nimi zmieniłam wystrój rabatki...w planach nie miałam
przy wrzosach nasturcji o nie...a tu masz same pojawiły się... ;:131
Aniu marcinki i tylko marcinki...byłam u Ciebie to masz jeszcze troszkę kolorów w ogródku... :)
Basiu a mnie lobelia olała posiałam dużo i nic...tylko sadzonki mi zostaje kupować... :oops:
Małgoś nie przezimuje nasturcja to kwiat ciepłolubny... :(
Pati stwierdziłam im bardziej trzęsę się nad rośliną to ona mnie olewa... ;:306
Iwonko pomyślę ;:306
Mirko nie wiedziałam że grudniki kwitnące w innych miesiącach to się tak nazywają słowo daję ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Misiu, nasturcja chyba nie przetrwa zimy, prawda? Ja dziś widziałam w mieście pięknie kwitnącą malwę ;:oj Miała tak intensywny, różowy kolor, aż żałuję, że nie pstryknęłam fotki, ale pies mnie ciągnął w przeciwnym kierunku niż ja szłam (byle jak najdalej fryzjera, tak wyczuwa, że nawet z auta już nie chce wysiadać diabeł jeden :lol: ). A wczoraj przy głównej drodze zauważyłam coś kwitnącego na biało, jakby rumianki albo margaretki, raczej to drugie, gdyby była możliwość, to stanęłabym i sobie troszku ukopała, bo to jakieś samosiejki. Ale były ładne... ;:173 Dzwoneczki mam w ogrodzie wykopane z leśnej łąki i też jeszcze kwitną :) Wszystko się miesza przyrodzie, a ja nawet się cieszę, że już się ochłodziło; może cebulowe nie zdążą oszaleć... ;:224
Jak okna się spisują? Zadowolona jesteś? :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko ;:196 nasturcja to może nie przetrwa oby inne kwiaty przetrwały jak zapowiadają bezśnieżną zimę...mnie po takiej jednej zimie to 18krzaczków róż zmarniało a i to wtedy posadziłam na jesieni...wiosną myślałam że się zapłaczę i dlatego teraz nie szaleję z różami...mam trzy weteranki i już ...no nie jakieś tam jeszcze są ale to tylko patyki dałam im szansę jeszcze...
..a co do okien to bardzo duża różnica ..przynajmniej moje parapetowce nie zmarzną... :)
jeszcze nie mam wszystkiego sprzątniętego to znaczy w małych zakamarkach trzeba zrobić remanent he, he przy okazji pozbyć się przydasi... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Misiu nie strasz zimą bezsniegu,bo nasze rośliny padną.Musimy być dobrej mysli :wit :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”