Ogródek AGNESS
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Niezła kolekcja chryzantem o tej porze roku cieszą nasze oczy wyjątkowo , tak jak berberys. Dekoracje dyniowe rozweselają piękne białe dekoracje . Wianek zwłaszcza mi się podoba 

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jula te Twoje paszczaki są niesamowite
wesoło masz z tymi rozrabiakami
Agulka ja też liczę na to, że jesień jeszcze nas troszkę porozpieszcza.... jest tak cudnie .... kolorowo, cieplutko.....no po prostu wspaniale
Iwonko ja również mam nadzieję, że jeszcze jakiś czas będzie pięknie i że zima będzie taka normalna, prawdziwa, jak kiedyś....ze śniegiem, który ochroni nasze roślinki i z mrozem...... Ostatnio te pory roku jakoś tak się przemieszały....
Gosiu ten mniejszy berberysek to wiosenne nasadzenie, ale będzie prowadzony na niewielki krzewik, nie pozwolę mu się rozrosnąć
Nawet nie wiedziałam, ze przenoszą choroby
nigdy nie miałam z nimi kłopotu.....
Trawy są niesamowite..... ja niestety nie mam miejsca na te wysokie odmiany, ale bardzo żałuję, bo zachwycają mnie... Fajnie, że chcesz je u siebie posadzić
Aguś dziękuję
Cieszę się bardzo, że podobają Ci sie
Marysiu, dziś planuję zrobić Crumble z owocami, więc bardzo zapraszam
Reniu ja zawsze mam dylemat jakie wybrać, bardzo podobają mi się wszystkie kolorki
Marcinki koniecznie zaproś do ogródka, to bezobsługowe i śliczne kwiaty
Grażynko dziękuję, niesamowicie mi miło, że widoczki podobają Ci się, i że chcesz mieć je u siebie na stałe
Chryzantemki już tak czasami mają, ze liście potrafią brzydko zasychać, u mnie też tak często bywa, jednak w tym roku krzaczki są wyjątkowo ładne i zieloniutkie do samego dołu. Ja podejrzewam, że przyczyną tego zasychania musi być jakieś grzybisko
chociaż słyszałam też, że i suche lato i brak wody..... Cyba najlepszym sposobem na nie, jest sadzenie za jakimiś niższymi roślinkami, które zakryją im nóżki, a kwiaty pięknie wyglądają wśród zieleni
Miłego dnia
Gosiu faktycznie zadarniacz ze złocienia jest świetny
rozrasta się we wspaniałe, zieloniutkie, soczyste poduchy
Gosiu dziękuję za cieplutkie słowa, miło mi bardzo że podoba Ci się
Chryzantem koniecznie muszę posadzić więcej odmian, bo mam tylko kilka, a uwielbiam te kwiaty.....
dziś dla odmiany wiosna

Agulka ja też liczę na to, że jesień jeszcze nas troszkę porozpieszcza.... jest tak cudnie .... kolorowo, cieplutko.....no po prostu wspaniale

Iwonko ja również mam nadzieję, że jeszcze jakiś czas będzie pięknie i że zima będzie taka normalna, prawdziwa, jak kiedyś....ze śniegiem, który ochroni nasze roślinki i z mrozem...... Ostatnio te pory roku jakoś tak się przemieszały....
Gosiu ten mniejszy berberysek to wiosenne nasadzenie, ale będzie prowadzony na niewielki krzewik, nie pozwolę mu się rozrosnąć

Trawy są niesamowite..... ja niestety nie mam miejsca na te wysokie odmiany, ale bardzo żałuję, bo zachwycają mnie... Fajnie, że chcesz je u siebie posadzić

Aguś dziękuję

Marysiu, dziś planuję zrobić Crumble z owocami, więc bardzo zapraszam

Reniu ja zawsze mam dylemat jakie wybrać, bardzo podobają mi się wszystkie kolorki

Marcinki koniecznie zaproś do ogródka, to bezobsługowe i śliczne kwiaty

Grażynko dziękuję, niesamowicie mi miło, że widoczki podobają Ci się, i że chcesz mieć je u siebie na stałe

Chryzantemki już tak czasami mają, ze liście potrafią brzydko zasychać, u mnie też tak często bywa, jednak w tym roku krzaczki są wyjątkowo ładne i zieloniutkie do samego dołu. Ja podejrzewam, że przyczyną tego zasychania musi być jakieś grzybisko

Miłego dnia

Gosiu faktycznie zadarniacz ze złocienia jest świetny

Gosiu dziękuję za cieplutkie słowa, miło mi bardzo że podoba Ci się

Chryzantem koniecznie muszę posadzić więcej odmian, bo mam tylko kilka, a uwielbiam te kwiaty.....
dziś dla odmiany wiosna

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A no wiosna, prymulki u Ciebie szaleją 

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga
wiosna tej jesieni króluje !
Marcinki już zapisane na liście moich chciejstw - obowiązkowo muszę je kupić

Marcinki już zapisane na liście moich chciejstw - obowiązkowo muszę je kupić

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Aga
...u mnie też wiosna bo oprócz pierwiosnków( nie wszystkie) to jeszcze kalinie wonnej pękają pączki i kwiatuszki sie otwierają

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U mnie też pełno stokrotek a i mleczyk się też znajdzie na trawniku
nareszcie u mnie wreszcie lekko pada , ogromnie się cieszę!

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Fakt, stokrotek też u mnie pełno.
Cały ten sezon jest bardzo dziwny.
Strach myśleć co będzie jak jeszcze miesiąc będzie tak ciepło.
Cały ten sezon jest bardzo dziwny.
Strach myśleć co będzie jak jeszcze miesiąc będzie tak ciepło.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Agusiu ...masz sporo kolorów w ogrodzie - podobnie , jak i ja ...a to cieszy - jakby nie miało być zimy
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko witam wiosennie, z co to są Crumble z owocami 

- AGNESS
Iwonko jeszcze kilka kwitnie, ale już nie zrobiłam zdjęć..... może jutro nadrobię
Asiu witaj, dziękuję
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Reniu na pewno będziesz bardzo zadowolona z marcinków, a ja z przyjemnością będę je u Ciebie podziwiać
Grażynko roślinki chyba nie bardzo wiedzą jak się zachować przy tak długiej, ciepłej jesieni.... mam nadzieję, ze nie zaszkodzi im to....
Maryniu u mnie też nocą popadało, bardzo się cieszę, że przy tak pięknej pogodzie przynajmniej troszkę jest deszczu....
Grażynko wprawdzie te piękne cieplutkie dni bardzo cieszą, ale mam nadzieję, ze jeszcze troszkę i przyjdzie ochłodzenie i późna jesień będzie taka jak być powinna....deszczowa i chłodna, z przymrozkami, które pozwolą roślinkom przygotować się do zimy....
Jagódko kolorków faktycznie sporo..... pięknie kwitną jesienne kwiaty a i jak wdać na fotkach i wiosenne pokazują się
Ja Ciebie również bardzo pozdrawiam
Marysiu Crumble, to takie ,,ciasto nie ciasto,,
Masa owoców z kruszonką na wierzchu..... jest naprawdę przepyszne , właśnie wyjęłam z piekarnika i jemy na kolację z łyżką jogurtu greckiego..... takie gorące najpyszniejsze
Ja robiłam z jabłkami, ale można robić z każdymi owocami....uwielbiam z malinami
Jutro wstawię przepis w swoim wątku kuchennym.... bardzo polecam, bo naprawdę pyszne i błyskawicznie się robi 

Asiu witaj, dziękuję

Reniu na pewno będziesz bardzo zadowolona z marcinków, a ja z przyjemnością będę je u Ciebie podziwiać

Grażynko roślinki chyba nie bardzo wiedzą jak się zachować przy tak długiej, ciepłej jesieni.... mam nadzieję, ze nie zaszkodzi im to....
Maryniu u mnie też nocą popadało, bardzo się cieszę, że przy tak pięknej pogodzie przynajmniej troszkę jest deszczu....
Grażynko wprawdzie te piękne cieplutkie dni bardzo cieszą, ale mam nadzieję, ze jeszcze troszkę i przyjdzie ochłodzenie i późna jesień będzie taka jak być powinna....deszczowa i chłodna, z przymrozkami, które pozwolą roślinkom przygotować się do zimy....
Jagódko kolorków faktycznie sporo..... pięknie kwitną jesienne kwiaty a i jak wdać na fotkach i wiosenne pokazują się

Ja Ciebie również bardzo pozdrawiam

Marysiu Crumble, to takie ,,ciasto nie ciasto,,

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
To prawda,,,wiosna szaleje.iwona0042 pisze:A no wiosna, prymulki u Ciebie szaleją

Ale jak tu po 18-20 stopni ciepła,,,to jak ma natura nie zbzikować

Ale aż strach pomyśleć,,

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu piękną masz wiosnę tej jesieni

- AGNESS
Aniu dziś kolejny piękny słoneczny i cieplutki dzien. Ale rano był przymrozek, na trawniku było bielutko..... myślę, ze już niedługo przyjdą chłody.....
Katex dziękuję, miło mi, że podoba Ci sie
Bożenko wiosna w roślinkach, wiosna w temperaturach.....dziś jakiś czas byłam na dworze w samym sweterku, jest tak cudnie, cieplutko
Zdjęć z ogródka nie ma, więc pokażę swoje wczorajsze wiązanki, które robiłam na rodzinne groby....

Katex dziękuję, miło mi, że podoba Ci sie

Bożenko wiosna w roślinkach, wiosna w temperaturach.....dziś jakiś czas byłam na dworze w samym sweterku, jest tak cudnie, cieplutko

Zdjęć z ogródka nie ma, więc pokażę swoje wczorajsze wiązanki, które robiłam na rodzinne groby....