Mój ogród - Zenobiusz
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie i dziękuje za odwiedziny i miłe słowa:
Danuto noc mineła spokojnie, i jak na razie nawałnice nas omijają choc chwilami poda ulewny deszcz.
Isiu rozwary w tym roku kwitną wyjątkowo obficie,a wrzosy rozpoczynają kwitnienie.
W roku ubiegłym umieściłem ich wśród iglaków miniaturowych,i jak widzę nowe miejsce bardzo
im sprzyja.
Jańcio ogród Twój oglądam dośc często ,gdyż rośną tam drzewa i krzewy które bardzo lubię i mam je u siebie / iglaki /. Na jednym ze zdjęć zauważyłem ładny egzemplarz buka,
ciekawe jestem jak długo on już tam rosnie.
Danuto noc mineła spokojnie, i jak na razie nawałnice nas omijają choc chwilami poda ulewny deszcz.
Isiu rozwary w tym roku kwitną wyjątkowo obficie,a wrzosy rozpoczynają kwitnienie.
W roku ubiegłym umieściłem ich wśród iglaków miniaturowych,i jak widzę nowe miejsce bardzo
im sprzyja.
Jańcio ogród Twój oglądam dośc często ,gdyż rośną tam drzewa i krzewy które bardzo lubię i mam je u siebie / iglaki /. Na jednym ze zdjęć zauważyłem ładny egzemplarz buka,
ciekawe jestem jak długo on już tam rosnie.
Pozdrawiam Zenek
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zenku wyczytałam w książce że jeśli chodzi o hebe to dokonuje sie minimalnego cięcia wczesna wioną lub natychmiast po kwitnieniu trzeba przyciąc dwa lub trzy najstarsze pedy możliwie jak najbliżej poziomu gruntu. Pozwoli to maksymalnie wydłużyć okresu wzrostu w nastepnym sezonie, ciecia jednak nalezy dokonywać (jeżeli chodzi o hebe) sporadycznie czasem wystarczy tylko ogaławianie po przekwitnieniu by utrzymac je w odpowiedniej kondycji
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zenku zastanawiam sie czy mówimy o tej samej roslince moja hebe wygladała tak
http://www.swiatkwiatow.pl/hebe----hebe-id493.html
http://www.swiatkwiatow.pl/hebe----hebe-id493.html