Ostatni brak czasu sprawił że praktycznie nie ma mnie na forum co widać na moim i na Waszych wątkach ...
Ale dzisiaj postanowiłem przedstawić notocactusy ( czyli zdjęcia które miałem wstawić już dawno )
Ale żeby nie było tak szaro najpierw zdjęcia tych notków które kwitły już u mnie a potem lista ze zdjęciami
N.submammulosus
N.ottonis
N.ottonis v. vencluianus
N.tabularis
N. crassigibbus
N.schlosseri
te w sumie u mnie w kolekcji też są podciągane pod noto więc wstawiam
N.magnificus
N.warasil
Ale się żółto zrobiło Jutro wstawiam zdjęcia notków bo dzisiaj już mi się nie chce z tym bawić
Przemek - "zapachniało" latem i ciepłą pogodą. Kanarkowy kolor w różnych odcieniach, bardzo pasuje do tych kwiatów .
Jak sprawują się Twoje rośliny - Adenium ? Przy okazji wstawiania fotek swoich "ciernistych podopiecznych", napisz kilka zdań o "liściastych podopiecznych" - czy już je zimujesz ?
Przemku - jestem i będę wiernym fanem Twoich kaktusików. Za te kwiaty i za słoneczny blask, jakie one dały. Pod Twoim wpływem zatroszczyłam się bardziej o swoje Adenium, i z przyjemnością zapoznałam się szerzej z rodzajem Notocactus. Z tym większą przyjemnością obejrzałam dziś Twoje zdjęcia, a na kolejne z listą będę czekać z przyjemnością. Dziękuję za przepiękne zdjęcia!
Przemku, ostatnio czas nie ma dla nas litości, ja też tylko czasami bywam na forum, co zrobić samo życie, ale takie kwiatuszki zawsze przyciągają mnie do Ciebie, szczególnie vencluianus
Przemo,piękne kwitnienia twoich notokaktusów ,mam też trochę tych kaktusików,ale takiego kwitnienia jeszcze u mnie nie było ,
będę musiał jeszcze poczekać do drugiego roku,może coś zakwitnie
Przyszłam z zapytaniem, jak wyglądają w tej chwili Twoje A.Thai? Mają liście?
Moje się pięknie zazieleniły a teraz zrzucają na potęgę. Jeden już jest goluteńki.....