Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Marysiu krwawnik nie wiedziałam że on tak pieknie kwitnie! :oops:
Co Ja widzę ;:oj truskawki!!! mniam,mniam ...
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaka śliczna ta hortensja :) kciuki za jabłonie ;:333 a co do cebulek, to sprawdź nornicę albo kreta.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu :wit :wit
czy Ty nie pomyliłaś się i nie wstawiasz zdjęć z wiosny ;:306 ;:306 ale masz kolorowo ;:215 kwiaty zwariowały ;:108
Cudny zachód słońca ;:333
Ja też trzymam kciuki za jabłonie - ja też planuje szczepić , może coś podpowiesz ;:180
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu głęboko miałaś posadzone te czosnki :?: czasami nasze kochane kosy potrafią wygrzebać wszystko z ziemi ;:oj
Sąsiad jak sąsiad jeden lepszy, drugi gorszy ale jak złota rączka to dobry i taki ;:174
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu u Ciebie to normalnie lato w pełni bo szałwia i ogórecznik ;:oj hortensja teeż ;:oj No to u mnie kilka werben chociaż zakwitło.
Historia o pijącym też ciekawa bo chociaż pracowity jest, obok nas mieszkają dwa takie pijusy-lenie za nic się nie chycą roboty, łopaty by im z trzęsących rąk powypadały.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu ta historia może mieć głębsze podłoże - ja go nie znam. To samotny człowiek jego życie i opowieści kręcą się wokół nieżyjącej już mamusi - różnie bywa czasem kochający zanadto rodzice też potrafią życie schrzanić.
Iwonko to taki myk roślinny. Przyglądając się w słońcu znalazłam tyle kwiatuszków ale patrząc ogólnie kolorów innych niż jesieni brak :?
Reniu to truskawki pnące, wysiane ubiegłego lata z torebki. Truskawki słodkie i smaczne. No i owocują cały sezon ;:215
Natalko oj chciałabym, żeby jabłonie przetrwały bo to stare pyszne odmiany kosztele i sztetyna ;:215 Ja mam wszystko kreta, nornice i szpaki jak pisze Marysia mar
Tereniu jak będziesz chciała to Ci zdradzę całą tajemnicę , szczepił też Michał i problem mieliśmy z podkładkami bo nie wszędzie można je kupić.
A ze zdjęciami nie pomyliłam się są absolutnie dzisiejsze!
Marysiu tak jest gdyby nie ta wódka byłby świetny człowiek, a tak to wypadki też pewnie były przez alkohol. A już parę rzeczy u nas robił i jeszcze będzie robił. Kosy mogą być winne! cebulki sadziłam na 2 grubości.
Basiu wiesz jak z tą wiosną trzeba ją wypatrywać. Sąsiad jest naprawdę ok! do wielu precyzyjnych robót go wzywają bo robi pomału ale dokładnie i dobrze co najważniejsze, a poza tym wzrusza mnie jego takt. Przy tym widzę jeszcze że mnie jaką paniusię z miasta trochę podziwia ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
I nie wiem co podziwiać najpierw. :?
Jednak zdjęcia, te, które robisz ostatnio, to mistrzostwo świata :!: Nie mogę się napatrzeć. Przywołałam eMa i on też otworzył buzię. Kazał mi zapytać, jaki aparat masz do dyspozycji, co niniejszym czynię.
No i te kwiatki. U mnie jest gorzej niż cienko. Przymrozek powtórzył się jeszcze raz jakiś tydzień temu i dokończył dzieła. :( Krwawnik piękny, ja swój w gorliwości wypieliłam równo. ;:223 Muszę jutro dokładnie obejrzeć ogród. Może podczas naszej nieobecności coś zakwitło? ;:224
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

A kiedy werbena będzie gotowa? Bo mam jedną i chcę pobrać nasiona. :wink: Mi też zaczyna się dziać coś podobnego z cebulkami. ;:202
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko pw
Jak mogłaś wypielić krwawnik przecież to bylina? miałam krwawnik kupiony dwa lata temu rósł w różnych miejscach i niekwitł, wreszcie mu chyba znalazłam właściwe i zakwitł - TERAZ :)
Krystianie czytałam na FO że w. musi mieć kolor brązowy i faktycznie jedną miałam to wtedy wykruszają się nasionka. Ta jeszcze poczeka i pewnie też sama się wysieje. A z cebulkami mamy pomocników ;:222
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Twoje rośliny dały popis, tak pięknie nadal kwitną, a truskawka owocuje. U mnie nasionka werbeny też jeszcze nie dojrzały. Ciekawa sprawa z tymi cebulkami, ale ja też myślę, że to kosy są winowajcami. Szukały pewnie w ziemi pędraków, a ponieważ znalazły coś białego to wykopały.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Dobrze, więc będę cierpliwie czekał. Dziękuję za informację. :wink:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Twoja szałwia przypomina penstemona. U mnie też sporo kwiatków od nowa zakwitło. Ze szczepień przyjęły mi się kosztela, 3 będkowskie i garlica - tak były podpisane :D Lepsze to niż nic, za rok powinno być lepiej, jeszcze zobaczę czy oczkowanie Redlova się udało choć boję się zdjąć tasiemki, może na wiosnę zdejmę :?: Twój sąsiad to rzadko spotykany okaz - tutejsze typy to tzw Heńki i Mietki, majstry od wszystkiego ale zanim na jaką robotę pójdzie to już się upije, oni nawet nie trzeźwieją bo zawsze od nich czuć i oczywiście nic im się nie chce robić. Który floks Ci zakwitł? Ta wielka kępa czy purpurowy?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu jak tak dalej będzie ciepło to nie wiem co jeszcze zakwitnie lewkonie mają ogromne pączki. Masz rację z cebulkami tak mogło być, bo w tym miejscu jak przekopywałam rok temu było kilka pędraków. Ziemia tam była po ognisku taka wolna, a w takich miejscach są pędraki.
Kriss na razie czekamy jakby spadł śnieg można ściąć i dosuszyć w domu ;:333

Michale ten którego mi dałeś ze szczególnych pietyzmem :D boję się o niego bo obok jakiś kopczyk wyrósł. Strasznie te podziemne buszują. Szałwia to jest ta, o którą pytałeś u mnie - wtedy były pączki, a teraz pięknie kwitnie! Penstemona mam gdzie indziej i w innym kolorze.
Mój sąsiad (dość kawałek ode mnie mieszka) jak coś u nas murowali z drugim to poczęstowałam ich bobem takim różowym, a wyjątkowo wtedy miałam ładny bób, to z szacunkiem zaczął do mnie o ogrodzie mówić zapunktowałam wtedy u niego ;:333
Jest to dziwny osobnik niewiele je (prawie nic) pije, najlepiej wódkę i jak pisałam niewiele śpi, kilometry przemierza na nogach codziennie ... a i pali!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś jeszcze tyle kolorów w ogrodzie ...a ja dziś zobaczyłam dzwoneczki kwitnące...co to ciepło robi... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu szukałam u siebie dzwoneczków, ale nie ma są ale irlandzkie ;:306