Iwono, dziękuję Też ją bardzo lubię, bo kwiaty są większe niż falenopsaisów Justynko, dzięki Tym bardziej cieszy, że to moje kwitnienie, a nie sklepowe Teresko, dziękuję Uwielbiam to połączenie kolorów na jej płatkach:) Haniu, i Justynka mówiła, że jak zacznie kwitnąć, to będzie kwitł praktycznie cały czas Mi to w każdym bądź razie bardzo odpowiada Wiola, miltonię traktuję praktycznie jak phalaneopsisy. Czasami jak widzę, że doniczka jest lekka podlewam częściej. Poza tym żadnych specjalnych zabiegów Nie stoi nawet na podstawce z keramzytem, ale ma większą kwadratową osłonkę do której od czasu do czasu wlewam trochę wody, żeby parując podniosła wilgotność wkoło rośliny. Spryskuję jak falki
Od ostatniego kwitnienia nie minął nawet rok- kupiłam ją jakoś zimą zeszłego roku. Po kwitnieniu praktycznie od razu zaczęła wytwarzać nowe bulwki( nie wiem czy to tak się nazywa ) z nowymi roślinami, a teraz gdy dojrzały, z nich kwitnie. Poza tym widzę, że kolejne trzy wychodzą Niektórzy mówią, że to trudny storczyk, ale ja tak nie uważam- nawet zmiana miejsca(przeprowadzka) nie zrobiła na niej wrażenia
No rzeczywiście ciekawostką i to dużą jest Twój kwitnący kroton.Mój nie wiem czy wróci do normy po wakacyjnych przejściach-na okrągło był przelewany,opadła część jego pięknych sztywnych i kolorowych liści ?
Twój niech Ci zdrowo rośnie
Pozdrówka