Kwiatki B.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Re: Kwiatki B.

Post »

Kochana kciuki za królową..będzie dobrze ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reanimek znowu zajęty pleśnią... Byłam znowu szukać jakiegoś środka na pleśń ale jedyne co znalazłam to środek na pleśń liści róż... i to w cenie takiej ze 2 storczyki za to kupię. Wszystko cięzko tu znaleść, wiekszości środków to oni tu chyba w ogóle nie mają. Topsin będę miała jakoś w przyszłym tygodniu, nie wiem czy ten bidulek wytrzyma. na razie go przemyłam wodą w płynem i potem wodą ze środkiem dezynfekującym. Postawię go na kamieniach, na denko naczynia za 2 dni nakropię wody (nie mam skąd wziąć piasku). Jak macie jakieś pomysły jak mu lepiej pomóc to mówcie...

Żeby nie popaść w depresję nowa szczepka. Hoja, wydaje mi się, że australis, ale co dalej? Na pędziku widać 3 maleńkie pary nowych listków ;:173

Obrazek

Ogonek ma nie dotykać ścianek, tak? A czy sam koniec stópki może dotykać dna?
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chyba australis faktycznie, ladna sadzonka, bacik bedzie puszczal nowe listki i bedzie sobie rosl. Ja bym to wsadzila do wiekszego pojemniczka z keramzytem, zapakowala tak, zeby nie dotykalo scianek ani dna, ale siedzialo w keramzycie po same liscie, czyli wlacznie z rozwidleniem, z ktorego odchodza ogonki lisci. I niech sobie robi co chce.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Brendii Twoje fotki mi się bardzo podobają :) Kwiatki też oczywiście :)
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20

Post »

:wit
Przydreptałam do Ciebie, pooglądać nowości, bo pochwaliłaś się, że byłaś w ogrodniczym :lol:
Ratuj epi bo piękne :lol: Trzymam kciuki ;:108
hoja śliczna, moim zdaniem to australis, jeśli chcesz ją formować/puścić po jakiejść podpórce to zacznij już teraz (dopóki pędy są młode da się z nimi zrobić praktycznie wszystko), potem może być trudno uformować coś ładnego a i pędy z wiekiem będą coraz bardziej łamliwe :D
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

crazydaisy zaraz tak zrobię jak napisałaś ;:108 To pierwsza hoja w moich rękach ;:173

Dumbledore paint rządzi ;:172

Haniu byłam szukać czegoś przeciw pleśni... Niestety nic nie znalazłam.... ;:150 Hoję jak tylko w ziemię wsadzę to od razu formować będę. Chyba zrobię jej kułeczko z wieszaka ala deissy :D
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Hm, a jakby trochę tę pleśń podsuszyć? To autorski pomysł, nie wiem na ile skuteczny. No bo na logikę: jeżeli pleśń lubi wilgoć, to jeśli zasuszymy grzyba, wtedy on zginie ;:130
;:333 dla hoi
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

Fraszko idę w tym kierunku, w kamienie go teraz wsadzam. Chociaż ostatnio nawet kermazytu nie zraszałam.... No nic tydzień żeby bez grzyba przertwał, będę miała topsin.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Uda się ;:215
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Brendii - powiem Ci tak - ja zauważyłam coś takiego - im bardziej chuchasz, dmuchasz, doglądasz itp. to zawsze się jakieś świństwo pojawi, a jak odpuszczasz sobie to pieszczenie się z nimi...to mają się dobrze :) Taki paradoks :)

Miałam kilka razy akwarium - ileż się lało odżywek, witaminek i innych - i zawsze coś....a u mnie w pracy stoi zapuszczone akwa, woda śmierdzi jak ze starego kapcia - a ryby mnożą się jak szalone :) I wyglądają zdrowo..jak ryby :wink: :)
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

Miałam kiedyś akwarium, rybki zawsze na rozmnażanie brało jak już syf był... I przez 2 miesiące już wody nie zmienisz...

Wiem, że trzeba na zimno... ale to tak ciężko oka nie zapuścić...
A wiesz co, jakiś czas temu kwietnik przy sprzątaniu przekręciłam trochę, tak, że najmłodszego listka sansewiery nie widziałam. I tu problem z jednym kwietkiem, tu z drugim i do niej nawet nie zaglądałam, ona grzeczna dziewczyna. I wiesz, że jak przez 4 miesiące ten jej najmłodszy listek nawet nie drgną tak przez ten czas to z 3 - 3,5 cm urósł. Ja tam zaglądam i w pierwszej chwili go nie zauważyłam, szukam malucha na dole a tu nie ma, w górę trzeba patrzeć. Jak tak pomyślę to i grudnik zakwitł jak go miałam gdzieś...

Dobra, jak nie dam rady z reanimkiem to kupię sobie nowego białego i tyle.
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Za ostatnie zdanie ;:333

Dobrze, że mi przypomniałaś o sansewierze - lęcę do olgierdyny ;:100
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20

Post »

Brendii pisze:Haniu byłam szukać czegoś przeciw pleśni... Niestety nic nie znalazłam.... ;:150 Hoję jak tylko w ziemię wsadzę to od razu formować będę. Chyba zrobię jej kułeczko z wieszaka ala deissy :D
... nie wierzę, że nie przytargałaś żadnej zieleninki ;:224
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

No hoje tylko tak doraźnie. Czekam na moje paczki z Polski, ogólnie ma 7 czy 8 przyjść... (większość sadzonek ale cieszy tak samo jak dorosła). Och już wytrzymać nie mogę!
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Czekamy razem. ;:108
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”