Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Re: Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy

Post »

Dziękuje kochana za informacje :) Listka już ide przystrzyc :) Ogólnie to koleżanka miała go giganta zwisał z lodówki (180cm) do samej ziemi.Ona go takiego dostała od kogoś....mogłam cyknąć focie mamusi
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ile lat go ma i jak ocenia przyrost? Bo złociste jest błyskawiczne, a Marble lubi pokucać ;:108 Jeśli to 180 cm jej rosło wiele lat to może być Marble. Poza tym przypomniało mi się - kiedyś Pati sprzedawała identyczną jak Twoja szczepkę i podpisała ją Marble Queen - więc kto jak kto, ale Pati raczej się zna :) Aha - i Epi lubi kuchnie i gaz :lol:

-- 28 paź 2013, o 16:10 --

Ale wiesz - daj mu patyka, jak już wsadzisz...one się naprawdę najlepiej na nim czują. Kiedyś u mnie zwisający pęd tak pragnął tyczki, że się korzeniem napowietrznym "wgryzł" w ceramiczną osłonkę - wiesz jak trudno było oderwać, z farbą poszło :wink:
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety nie dowiem się raczej jak z oceną przyrostu...bo to kwiatek z rąk do rąk przechodził...wiec raczej się nie dowiem :)
Ale dam mu pałąk jak najbardziej..i chyba miejscówa będzie własnie w kuchni.Musze znaleźć Pati wątek :)
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O wgryzaniu mowa :) to zobaczcie jak moja carnoska wżarła się w keramzyt :) A potem już do doniczusi poszła moja dziewczyneczka wąsata:) i recyklingowa oczywiście podpórka :)

Nie moge znaleźć wątku Pati :(

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A dziewczyna ma silne wąsy. Też na dniach spróbuję zrobić taką podórkę.... ;:224
Ale samego wątku nie możesz znaleść czy czegoś w nim konkretnie...

Chyba się nie pogniewa jak Ci podam do niej link.... ;:224 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=532
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Deissy, u mnie dokladnie to samo, wiec trzymam w keramzycie krotko i jak widze ze korzonki maja do 1cm, to wysadzam do ziemi. Dostalam od raflezji ukorzenione juz mocno hoje, w kubkach z keramzytem. Powiem Ci, ze szok przezylam, jak wyjelam rosline z calym pomponem korzeni i keramzytu. I tego sie juz oddzielic nie dalo, bo korzenie sie urywaly przy probie wyplatania. Tak mocno sie wzarly w keramzyt. Pozytywne doswiadczenie, teraz wiem, ze jak chce w ziemi trzymac, to w keramzycie nie za dlugo.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

deissy - wczoraj cały wieczór myślałam o tym Epi, oglądałam swoje listki - i teraz myślę, że to Twoje to jednak złociste - nurtuje mnie jednak ta żółtawa "gałązka", no i to zdjęcie Pati, które widziałam (znalazłam je - jest tutaj - fotka z odświeżaczem powietrza http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68665 ).
Wg mnie to ładny "egzemplarz" złocistego - ma tendencję do fajnego wybarwiania, jednak u Marble bardziej widać ten marmurkowy deseń (zobacz u Brendii). Kurczę, no sama zgłupiałam - lepiej zapytać Pati - ona jest bardziej doświadczoną kwiaciarką niż ja :(
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje kochane za linka do Pati....ja inteligent do kwadratu po takim nickiem jej szukałam...więc się nie dziwie że jej nie znalazłam :oops:

crazydaisy mnie akurat nie przeszkadza jak się wgryzie kiedyś też miałam taki winogronowe korzonki z keramzytu...ale to chociaż przewiewnie ma jak ją do ziemi dam :)

Dumbledore byłam obejrzałam...kurde no to moje jest wedłóg mnie identyko...nawet bym powiedziała ze bardziej pstrokate jak te Pati tylko moje to chyba stare pędy ze liście takie wielkie.....zapytam Pati może mi podpowie.Choć w sumie to tylko taka ciekawostka bo nic nie zmieni jak się będzie nazywać :) i tak mi się diabelnie podoba:)

Ja ma w domu kawałek epi złocistego ale on jest młodziutki ma jaśniejszy ten zielony kolorek liści...a te wybarwienia bardziej żółte.Ten od koleżanki ma wybarwienia w sumie białe. :)
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Od: 18 sie 2009, o 13:17
Kontakt:

Post »

Klaudiuś już jestem :wink:

Pięknie wszystko Ci rośnie ;:138 a Twoje epi to na 100% złociste jest bo u mnie też zdarzają się nawet na jednej roślinie przeróżne pędy :wink:

Tutaj - zdjęcie z netu epipremnum ''Marble Queen'' :D
Obrazek

On ma po prostu odwrotnie rozmieszczone kolory.
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuje i jak dobrze że jesteś kochana ;:196 teskno mi było :)

A właśnie dzisiaj przyszła do mnie M.Queen od Brendi ..cudo nad cuda. I tak jak Ania i Dumbledore i reszta nas...to moje nowe koleżankowe jest na moje oko również złotko :) Ale wiecie co nie będę skromna w tej kwestii myślę sobie że mam bardzo ładne to złotko takie pstrokate :) Ale Królowa i tak jest tylko jedna ;:167

A w ogóle wszystkie hoye mi się puściły,poodbijały i rosną...jestem happy i teraz oby do wiosny :)

KRÓLOWA

Obrazek
Obrazek

Patent na zabezpieczenie żeby miał wilgotną nóżke Brendii powinien dostać nobla...kwiatuszek był w drodze kilka dni a wyglada jakby tyle co został ciachnięty :)
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Kontakt:

Post »

Masz po prostu prawdziwe, kwiatowe rączki ;:196 a nowa Królowa piękne ma listki ;:180 ;:167
Teraz niech szybciutko i ładnie rośnie. ;:138
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje Aniu ;:167 ;:167 A wiesz że fiołeczek od Ciebie ma pączusia ;:138 ;:138 mam nadzieje ze go nie zmarnuje
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Kontakt:

Post »

Ale super wiadomość ;:196 ;:138 a tak się go bałaś ;:306
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nadal mam lekkiego stresika...ale chyba dopada mnie miłość do fiołków :)
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Zrobiłam swoje. Wg mnie z lewej jest Marble Queen, a z prawej Epi złociste. Co na to Ania? :) A co na to Pati?
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”