Mój Kwiecisty Zakątek cz6
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6
Witaj Tadziu niedzielnie.Nadrabiam zaległości.Koleżanka dzwoniła,ze w biedronce u nas za torami wszystkie cebule przecenili na 0,99 kupiła mi 20 opakowań,od poniedziałku będę też sadzić.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Witaj Tadziu
Wczoraj był cudny dzień. Zrobiłam ostatnie porządki na nowym miejscu. Było tak ciepło, że pracowałam w bluzce z krótkim rękawkiem. Cebule posadziłam już wszystkie (łącznie z tymi wykopanymi ze starego miejsca). Ciekawe jak przeżyją zimę?
Oj, dużo masz do posadzenia tulipanów. Wiosną, jak zakwitną wszystkie, będzie co oglądać. Mam nadzieję, że wgrywanie nowych programów do zdjęć w Twoim komputerze jest już na dobrej drodze.
Życzę spokojnej i słonecznej niedzieli. Pozdrów Grażynkę
.

Wczoraj był cudny dzień. Zrobiłam ostatnie porządki na nowym miejscu. Było tak ciepło, że pracowałam w bluzce z krótkim rękawkiem. Cebule posadziłam już wszystkie (łącznie z tymi wykopanymi ze starego miejsca). Ciekawe jak przeżyją zimę?
Oj, dużo masz do posadzenia tulipanów. Wiosną, jak zakwitną wszystkie, będzie co oglądać. Mam nadzieję, że wgrywanie nowych programów do zdjęć w Twoim komputerze jest już na dobrej drodze.
Życzę spokojnej i słonecznej niedzieli. Pozdrów Grażynkę

Pozdrawiam Hala
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
200 cebulek
- to masz co robić. Ja w zasadzie swoje posadziłam, ale...dzisiaj znów kupiłam w B. kolejne z wyprzedaży
U mnie już drugi dzień mokro. Pada i siąpi na zmianę

U mnie już drugi dzień mokro. Pada i siąpi na zmianę

Tadziu
miejsce po korze u wiśni pomaluj białą emulsją taką do malowania ścian z dodatkiem Miedzianu lub Sylitu...rana powinna się zagoić. Jeśli deszcz zmyje farbę czynność trzeba powtarzać 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tak Tadek, to rzadkość o tej porze.
Niestety u mnie już czarne chmury od zachodu suną.
Chyba jutro z pracy nici
a tak było dzisiaj ładnie i ciepło. 
Niestety u mnie już czarne chmury od zachodu suną.

Chyba jutro z pracy nici

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Tadziu w Dniu Twoich Imienin życzę Ci dużo zdrowia, radości z życia i samych sukcesów ogrodniczych, oraz żeby zima łagodnie potraktowała roślinki.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tadziu ,spełnienia wszystkich marzeń

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Przyłączam się do zyczeń 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tadziu i ja dołączam się z najlepszymi życzeniami, spełnienia marzeń 

- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
I ja również życzę Tobie wszystkiego najlepszego 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Tereniu , Aniu(11) , Geniu , Dorotko ,Aguś , Aniu (13) , Brateczko , dziękuję wam za pamięć i życzenia.
Aniu , Co roku notuję straty zimowe. Teraz nie są już tak dotkliwe, cebul mam coraz więcej , rozmnażają się. Po za tym są niezbyt drogie. Gorzej z liliami , Ostatnia zima to straty w orienpetach. Ta strata była bardziej dotkliwa.
Dzisiaj pogoda była wyśmienita
Prawie wszystkie cebule już posadzone. Prawie cały warzywniak skopany . Jutro powinienem to skończyć.
Ma coś pokroić , miejmy nadzieję ,że tylko symbolicznie , a najlepiej gdyby wcale.
Gosiaczku , opakowanie minimum 5 sztuk , albo i więcej
No to poszalałaś.
Czyżby synową do sadzenia zaprosisz
Haluś , pewnie , że będzie co oglądać na wiosnę.
Taka ilość jest dobrze widoczna. Tym bardziej , że różne odmiany i czas kwitnienia rozciąga się. Ja też w bez rękawu pracowałem. Jeszcze o 5 po południu było 19* . Jak przeżyją Twoje cebule
Na pewno będzie im dobrze. Właśnie w nowym miejscu często bywa lepiej niż na starym. Nie ma na nim patogenów chorobowych. A jak cebula zdrowa to i chłód nie szkodzi cebulkom.
Izuś ,w moim sklepie też wyprzedaż
Tylko 20% , ale korci. W moich B (a są 3) , nie ma tulipanów.
Aniu , tak właśnie robię. Ale wiem , że dni wisienki są policzone. Pewnie 2-3 lata i po niej. Dlatego dzisiaj nowa ''Lucynka'' leży już w bagażniku samochodu. Miejsce już przygotowane, głęboki dół , 2 taczki kompostu i tylko posadzić. Odmiana szybko rośnie , zdąży zastąpić poprzedniczkę , gdyby ta osłabła.
Graziu , ta jesień bardziej mnie sprzyja. Na wschodnich skrawkach lepsza pogoda. Jeszcze jutro ma być ciepło , we środę już chłodniej. Ale to przecież już końcówka pażdziernika. Bywało że zaspy za oknem widziałem.
Zima czeka na mnie , aż skończę prace 

Aniu , Co roku notuję straty zimowe. Teraz nie są już tak dotkliwe, cebul mam coraz więcej , rozmnażają się. Po za tym są niezbyt drogie. Gorzej z liliami , Ostatnia zima to straty w orienpetach. Ta strata była bardziej dotkliwa.
Dzisiaj pogoda była wyśmienita

Gosiaczku , opakowanie minimum 5 sztuk , albo i więcej

Haluś , pewnie , że będzie co oglądać na wiosnę.

Izuś ,w moim sklepie też wyprzedaż

Aniu , tak właśnie robię. Ale wiem , że dni wisienki są policzone. Pewnie 2-3 lata i po niej. Dlatego dzisiaj nowa ''Lucynka'' leży już w bagażniku samochodu. Miejsce już przygotowane, głęboki dół , 2 taczki kompostu i tylko posadzić. Odmiana szybko rośnie , zdąży zastąpić poprzedniczkę , gdyby ta osłabła.
Graziu , ta jesień bardziej mnie sprzyja. Na wschodnich skrawkach lepsza pogoda. Jeszcze jutro ma być ciepło , we środę już chłodniej. Ale to przecież już końcówka pażdziernika. Bywało że zaspy za oknem widziałem.

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Doti , za życzenia i różyczki
A roślinki niech Ci zdrowo rosną.

A roślinki niech Ci zdrowo rosną.