Kwiatki B.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatki B.

Post »

Absolutnie nie życzę kotkowi źle, jak będziesz w jego pobliżu to go solidnie ode mnie wygłaszcz :wink:
Generalnie, to jeśli chodzi o jedzenie, koty są chyba niezniszczalne, widzę to po mojej kocicy: ani połknięcie pszczoły ani zjedzenie gwiazdy betlejemskiej czy skrzydłokwiata jej niestraszne.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Poki nie trafi na czosnek lub cebule... Sporo roslin uwazanych za trujace, kotom nie szkodzi, ale czesto te dla ludzi bezpieczne, dla nich sa zabojcze.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Oj, to prawda... Warto uważać na czosnek. Moja potwora w swoim menu niesamowitych rzeczy do zjedzenia miała już fasolkę szparagową, obierki ziemniaków, listki tillandsi, sznurówkę i pewnie wiele innych o których nawet nie wiem :wink:
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Po kilku dniach nieobecności, wracam na forum a tu co ;:oj ;:oj ;:oj ło matko jak Ty pędzisz z wątkiem :lol:
Piękne grudniki ;:333
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Haniu ;:333
O czosnku i cebuli też słyszałam... Ale już nie będę taka... jak dostanę nasionka tamaryndowca i wykiełkują przed swiętami to kotu się upiecze :wink: I go Fraszko pogłaszczę od Ciebie ;:108
Kończąc temat zwierzaków (bo już za długo go ciągnę.... ;:124 ) to nie mogę się powstrzymać żeby nie powiedzieć o czekoladzie. Mój pies bardzo lubi i każdy ją kiedyś podkarmiał, aż w końcu bidulka dostała padaczki... I jak się znajdowali specjaliści, "że troszkę jej nie zaszkodzi..." i jej dawali to napady wracały częściej.
Także nie trujemy zwierząt ;:173 ;:108
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Czekolada jest toksyczna dla psa! Malego moze zabic niewielka ilosc.
Sznurowka zjedzona przez kota tez moze byc smiertelna, podobnie jak kawalek folii, nitka, wloczka, tasiemka... Ja tych moich debili pilnuje, ale na szczescie poza hibiskusowymi liscmi nie maja ciagotek ku doniczkom. Podrosna zielistki, to im dam pogryzac bo to wolno i lubia.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Ooo tak sznureczki,niteczki...to dla zwierza straszne.Mojemu szwagrowi tak pies się wykończył :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

No niestety wiem... Uznajmy, że w przypadku mojego sierściucha było o tyle lepiej, że sznurówka nie została "wciągnięta" w całości, tylko wcześniej pazurami poszatkowana. Wydaje mi się, że to mniejsze niebezpieczeństwo, ale i tak musimy potwora pilnować, bo miewa takie pomysły ;:224
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

Jak już mówiłam, merble po wyjściu ze sklepu mi upadła... ;:124 Po paru dniach na listkach się pojawiła coś brązowe, ale uznałam wtedy, że to rakni po upadku się goją. Ale teraz mam wątpliwości i wstawiam zdjęcia z prośbą o diagnozę (Dumbledore, szczególne ukłony z prośbą...)

Pierwsze zdjęcie myślę, że to rany powypadkowe, ale drugie i trzebie już chyba grzyb, prawda? Co robić? Zwłaszcza z tymi plamkami w śamym środku na nowym białasku... A czwarte to sama nie wiem, to liść przy tym po mojemu "poupadkowym". Kurcze, czemu? Co ja im zrobiłam tak szybko?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No grzybek :( Za dużo wilgoci może - spryskujesz często? Ja też tak mam na białaskach - one są naprawdę bardzo wrażliwe... Spryskuj mgiełką (3 psiuknięcia nad roślinką, albo wcale). Podlewaj jak podłoże przeschnien (wkładaj palec koło brzegu doniczki i tak sprawdzaj wilgotność podłoża). Jeśli ta "ta zaraza" jest na brzegu liścia - wytnij ładnie nożyczkami :) Widzę, że masz w środku - trudno, bywa..ja też tak tracę wiele liści - ale to roślina - urosną przecież nowe :) Można też próbować oprysków na grzyba - takich ekologicznych na przyklad - mam kilka przepisów na mikstury, ale nigdy tego sama nie próbowałam, więc ciężko mi powiedzieć jaki będzie efekt....

-- 28 paź 2013, o 17:05 --

Przyjrzalam sie raz jeszcze - pierwsza i ostatnia fotka to będą mikrouszkodzenia (tak, jak pisałaś - upadek) - czytaj tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=70353 :)
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

Trudno idę ciąć... a ten biały listek dopiero się rozwiną ;:145 Nie pryskałam w ogóle ale obok stoją storczyki i mam wokól nich porostawiane takie małe, szklane podstawki na świeczki z wodą - właśnie żeby wilgotność zwiększyć... Ale to odsunę teraz te podstawiki troszkę... Dziękuję, bolesna to prawda ale prawda... I wiesz, wydaje mi się, że niektóre koniuszki listków są suche... to jeszcze nawet nie milimetr, ale myślałam właśnie że powietrze suche....
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Trzymamy kciuki za epi ;:333 jest śliczne :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Ratuj marble queen, ratuj, bo to piękność ;:108 ;:167
No i muszę pochwalić zwierzyniec ;:215
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga