Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

jej zazdroszczę roboty w ogrodzie bo moje plany szlag trafił :twisted:
......chciałam kosić trawnik i guzik.....moja kosiarka nie ruszy mokrej trawy ;:223
i nic tylko leje i leje.....a wejść na działkę nie ma jak bo wejście to jedno wielkie błoto ;:223
jej róże cuuuudne...... ;:167
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jude The Obscure i Scepter Isle ;:170 Moje wymarzone piękności ;:167 Tę drugą widziałam w realu, piękna ! Ale kosztowała szaleńczo ;:222 Jesteś z nich, Kasiu, zadowolona? A właściwie z S. Isle, bo o Jude The Obscure, to już napisałaś, że cukiereczek :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiek ciągle u Ciebie lato a nie jesień , cudnie kwitną różyczki i to tak obficie ;:215
U mnie już dawno nie padało i zaczyna być sucho, a tyle jeszcze mam do kopania i sadzenia że cieszą mnie optymistyczne prognozy ciepłej i długiej jesieni choć mogłoby trochę popadać bo chyba będę musiała podlewać ;:173
Mam dla Ciebie sadzonkę Dr W. Van Fleet, czy nadal jesteś nią zainteresowana :?: bo czytałam że dużo róż wydałaś, no i zmienił się radykalnie przedogródek ;:173
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Katarzyno,
siedzę,czytam,dumam,robię listę. Wszystko przez Ciebie. Mogłabyś chociaż brzydsze zdjęcia wstawiać. ;:216
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oj Kasiu, dlaczego u Ciebie wciąż jest lato? U mnie dziś letnia dziś była temperatura, ale dobre i to :D
Po kobei zostało tylko wspomnienie, ale Twoja zeszłoroczna i tegoroczna sprawią, że i w przyszłym roku u mnie zagości. Róże masz niesamowite. ;:167 Pilgrim na pniu ;:224 Ale i ja mam nowe chciejstwo - Aphrodite ;:166
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Kasiu chciałabym tak nie mieć nic do pokazania ;:306
Rozpoznałyśmy u mnie w lecie jedną z róż jako Pomponellę ale moja nie powtarzała kwitnienia, czy przyczyną może być to, że jest młoda i kwitła pierwszy raz?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marysiu, jeśli nie powtarzała, to może być inną różą - Raubritter Kordesa też ma urocze pomponiki, a kwitnie raz. Czy podobna jest do Twojej?

Obrazek

Obrazek

Aniu, lato minęło...niestety. Kwitną tylko pojedyncze kwiaty na kilkunastu różach. Dobre i to, ale w skali całego ogrodu kwiatów już nie widać. Teraz będę patrzeć na cisy :D
Aphrodite to bardzo dobra róża. Może nie czaruje jak angielki, ale kwiat ma duży, trwały, pachnący i kwitnie niemal nieprzerwanie. Poza tym u mnie jest zupełnie zdrowa. Piszę u mnie, bo wiem, ze u niektorych chrowała, np. Margo nie była zadowolona. Solidna, niemiecka róża :D
Terlico, moze napisz o których myślisz, pomogę Ci coś wyeliminować. Po 2 latach z różami niewiele jeszcze wiem, ale gdybym miała budować rózankę od nowa, pewnie wybrałabym nieco inaczej.
Majeczko, już szykuję miejsce na Doktorka Van Fleet ;:138 Będzie na zaszczytnym miejscu, koło swojej córuni, New Dawn ;:170
Julieto, wytypowałaś jedne z moich ukochanych angielek, chyba najpiękniejsze!
Scepter'd Isle zobaczyłam po raz pierwszy na żywo w Rosarium Europa...i przepadłam ;:131
Jedna z nielicznych angielek, która trzyma dumnie kwiaty do góry, bajecznie pachnie, a kwiaty ma bardzo trwałe i liczne. jeśli jeszcze się wahasz....zobacz to ;:167

Obrazek

Marta, mojego trawnika nie lubi żadna kosiarka ;-) Poczekaj trochę, jeszcze zdążysz skosić :uszy
Dzisiaj wypogodzilo się koło południa i było pięknie do wieczora, a u Ciebie?
Dumbledore, dziękuję! Zdjęcia moje, a znaczek autorstwa Constancji ;:180
Jule, cisy drogie faktycznie, a te na pniu to już kosmiczne mają ceny. Pień o wys. 140cm i korona średnicy 50 cm to rząd 500 zł ;:202
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no u mnie lało do 14 a potem się rozpogodziło....grrrrr :twisted:
spoko najwyżej pójdę w tygodniu skosić.....i liście pograbić :lol:
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Kasiu, nie, już się nie waham ;:168 No, cacko, no ;:180
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Cześć Kasiu :wit Troszkę miałam do poczytania, nie powiem... :oops: Rewolucje i rewelacje u Ciebie! Trzej muszkieterowie to bardzo dobry pomysł w tym miejscu, zresztą potwierdzają to wszyscy. Zdradź, gdzie kupiłaś takie ładne okazy :shock: Trawki pomiędzy kulkami cisowymi też będą super! Pomiedzy hakonechloe posadziłabym też czosnki. Róże Cię kochają, to widać. Dostałam katalog Austina kilka dni temu, ale pewnie i tak nic nie zamówię do swojego ogródka. Moja jedyna pnąca róża ma jak co roku plamistość, wszystkie liście jej oskubałam... Chyba ją komuś podaruję, bo u mnie nie ma najlepiej;) Kobea też szaleje u Ciebie, zaraziłaś mnie tym pnączem;) Mam taki sam bluszczyk w skrzynkach. Przesadziłam go do doniczek i przeniosłam do domu, ale dwa zostawiłam na próbę, żeby sprawdzić czy nie przemarznie.

Rano był deszczyk, ale potem pięknie się rozpogodziło ;:3 Szkoda tylko, że o 17.00 już robi się ciemno :(
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Kasia, Pilgrim wygląda jakby bardzo chciał zakwitnąć. Mam wrażenie, że mu się uda. Mój zadołowany. Wiosną trafi do donicy. Powoli spełniam swoje marzenie o żółtych różach :)
Ale cuda pokazujesz... Scepter'd Isle... jeszcze jej nie mam... ale miejsca również nie posiadam :;230
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja zaczynam inwestować w węże kroplujące. Powoli będę je rozkładała na rabatach. Może to pozwoli na bujniejsze kwitnienie.
Z tymi cisami to przechlapana sprawa. :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, witam w nowym tygodniu!
Róże obiektywnie tak piękne, że trudno mi znaleźć miejsce dorównujące Twoim podopiecznym.
Mam dla Ciebie great news, na pw ;:196
Miłego tygodnia!
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Kasiu gdybyś miała chwilkę,to prosiłabym Cię,żebyś odwiedziła mój wątek.
Pozdrawiam-Ewa
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, ja na twój wątek zawsze rezerwuję sobie więcej czasu, bo wpatruję się w zdjęcia z takim zachwytem że tracę poczucie rzeczywistości ;:306
Tym razem też Scepter'd Isle spowodowała szybsze krążenie krwi, dobrze że nie mam nadciśnienia :;230
Zresztą Raubritter też cudo, planowałam ją na wiosnę wraz z Pomponellą.

Kulki cisowe faktycznie ładnie zaokrąglone. Nie ważne że małe, urosną dość szybko. Są dużo ładniejsze od tych co ja widziałam. Tak jak mówiłam, te co chciałam kupić jednak bardziej jajowate były niestety. Na razie odpuściłam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”