Jesień maluje wiejski ogród
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień maluje wiejski ogród
Super ta dalia 

Marysiu przylaszczka to ostatnie podrygi portfela 

Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, szczęśliwa, zę masz wróble. U mnie z drobiazgu tylko sikorki. A tęsknię za wróblami.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
A ja mam wróbelki w samym szczycie mojego domku na działce i niestety trochę zniszczoną przez to elewację. Ale za to mam ptaszki
Marysiu - kilka stron wcześniej napisałaś - "Teraz chodzi za mną coś malowanego może na szkle, ale muszę zgłębić tajniki żeby to mogło wisieć cały rok. Trzeba sobie dać szlaban na FO i wziąć się do pracy
"
Wiesz niedaleko od mojej działki są takie pokazowe ogrody przy szkółce roślin w miejscowości Frank. Tam jest coś w rodzaju galerii obrazów malowanych na szkle - oczywiście na wolnym powietrzu. (Wydaje mi się że robiłam tam zdjęcia. Będę musiała poszperać) Ale to świadczy o tym, że jest możliwe eksponowanie takich obrazów na dworze.

Marysiu - kilka stron wcześniej napisałaś - "Teraz chodzi za mną coś malowanego może na szkle, ale muszę zgłębić tajniki żeby to mogło wisieć cały rok. Trzeba sobie dać szlaban na FO i wziąć się do pracy

Wiesz niedaleko od mojej działki są takie pokazowe ogrody przy szkółce roślin w miejscowości Frank. Tam jest coś w rodzaju galerii obrazów malowanych na szkle - oczywiście na wolnym powietrzu. (Wydaje mi się że robiłam tam zdjęcia. Będę musiała poszperać) Ale to świadczy o tym, że jest możliwe eksponowanie takich obrazów na dworze.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Renatko ale za to jaki podryg
Aniu ja nawet gdzieś wyczytałam, że kiedy w miastach zaczęli ocieplać bloki i domy to wróble nie mając się gdzie gnieździć uciekają na wieś. I tak jest u mnie, ale my też zaczynamy tynkować i ocieplać domy. Na szczęście pozostają jeszcze stodoły, oczywiście stare, bo nowych nikt nie buduje w taki sposób żeby miały szpary.
Marysiu a nie dawałaś już tego w wątku, bo coś mi świta
Moja koleżanka ma co prawda w domu kawałek pnia tak sprytnie przycięty, że wstawiła tam takie malowidełko jakiegoś świętego - wyszła z tego ślina kapliczka i mnie się też coś takiego marzy.
Moje wróbelki przez cztery lata miały gniazda pod dachem wydłubując ocieplenie, ale w tym roku poprosiliśmy je, żeby to miejsce opuściły i przeniosły się do stajni sąsiadów - skąd zresztą przyszły

Aniu ja nawet gdzieś wyczytałam, że kiedy w miastach zaczęli ocieplać bloki i domy to wróble nie mając się gdzie gnieździć uciekają na wieś. I tak jest u mnie, ale my też zaczynamy tynkować i ocieplać domy. Na szczęście pozostają jeszcze stodoły, oczywiście stare, bo nowych nikt nie buduje w taki sposób żeby miały szpary.
Marysiu a nie dawałaś już tego w wątku, bo coś mi świta

Moja koleżanka ma co prawda w domu kawałek pnia tak sprytnie przycięty, że wstawiła tam takie malowidełko jakiegoś świętego - wyszła z tego ślina kapliczka i mnie się też coś takiego marzy.
Moje wróbelki przez cztery lata miały gniazda pod dachem wydłubując ocieplenie, ale w tym roku poprosiliśmy je, żeby to miejsce opuściły i przeniosły się do stajni sąsiadów - skąd zresztą przyszły

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Marysiu - wstawiałam na pewno zdjęcia z ogrodów we Franku, ale obrazów na szkle malowanych na pewno nie - bo nawet tych zdjęć nie zmniejszyłam.
Przyślę Ci na PW żeby wątku nie zaśmiecać.
Przyślę Ci na PW żeby wątku nie zaśmiecać.
- Maska
- Kontakt:
- Joanna_68
- 200p
- Od: 3 lip 2008, o 20:42
Zdjęcie zachodu słońca wprost bajeczne
super, że zdrówko wraca 

Pozdrawiam Aśka
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, drewniany, tylko surowy, znaczy niczym nie potraktowany 

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Marysiu, mi lewkonie jeszcze nigdy z siewu nie wzeszły.
Pozdrawiam - Justyna
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
- Maska
- Kontakt:
Maju taki był zachód słońca, a jak wróciłam do domu niebo było różowe! Weekend podobno ma być słoneczny i ciepły do 22 st.!
Asiu bardzo dziękuję
pewnie nie było za późno i dzięki temu
pomagają
Justynko i wyglądał mi jak ze solnego ciasta
muszę mu się jeszcze raz przyjrzeć
Justynko mnie tez do tej pory nie wychodziły, a w tym roku wyszły i wyrosły rachityczne roślinki. Byłam przekonana że nie zdążą zakwitnąć, ale udało miały krótkie kwiatostany, a teraz szok takie piękne kwiatki i tak długo kwitną mimo przymrozków.
Ewuniu Droga bardzo dziękuję i posyłam serdeczności!
Michale u Ciebie też tak zapłonęło słońce na koniec dnia?
Asiu bardzo dziękuję

Justynko i wyglądał mi jak ze solnego ciasta

Justynko mnie tez do tej pory nie wychodziły, a w tym roku wyszły i wyrosły rachityczne roślinki. Byłam przekonana że nie zdążą zakwitnąć, ale udało miały krótkie kwiatostany, a teraz szok takie piękne kwiatki i tak długo kwitną mimo przymrozków.
Ewuniu Droga bardzo dziękuję i posyłam serdeczności!

Michale u Ciebie też tak zapłonęło słońce na koniec dnia?
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Niestety żadnego zachodu nie miałem, mgła ustąpiła o 13 i teraz znów przyszła.