Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija..

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Misz-masz, czyli fuksjoza w ogrodzie. ;)

Post »

Kinia chcialam zauwazyc,ze pierwsza hoje dostalas odemnie 2miesiace temu,a teraz masz ich ile??? :;230 :;230 masz juz ich duzo wiecej odemnie ;:196
ale Cie dopadla hojoza
sliczne sa,ciekawe tylko kiedy beda kwitly ;:224
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, pierwsze hoje byly 2 - bella i linearis i dostalam je od Ciebie dokladnie 08 sierpnia. Potem byla jeszcze jedna, ale nie wiem jaka - dalas mi ja jak bylismy u Ciebie, takie 2 listki na cienkim badylku - i ona sie ukorzenila, tylko jeszcze nie rosnie, ale pewnie zacznie.
No, troche mam i planuje jeszcze. Hibiskusy i hoje, kilka "antkow" i powinno byc klimatycznie. Oczywiscie jak bedziesz chciala, a bedzie juz co ciachnac...
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

;:oj ale fajne zakupy ;:224 Bardzo okazałe, normalnie obudziłaś we mnie brzydkie uczucie zazdrości ;:131 ale myślę, ze nie mam złego oka, więc życzę żeby szybko rosły :D
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit :wit :wit śliczne nowe hojki ;:108
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kinia musze przeprowadzic u mojego M plan o tytule ;zjazd forumkowy u Kingi; :;230 :;230 :;230
bo juz Twoja multiflora w wodzie kwitnie ,
a teraz to powinnas zmienic tytul i dodac hojoza w domu :uszy
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O hibiskusach nie zapominaj przy okazji zmiany tytulu! Toz to moja korba chyba w temacie zielonosci najstarsza. Nie chyba... Na pewno najstarsza! ;:306 Ja mysle, ze trzeba pokombinowac z tym zlotem - na razie to jeszcze nie ma z czego, ale mam nadzieje, ze bedzie o wtedy bedziemy chodzic po domu z nozyczkami i ciachac! ;:306 Tylko ja mam byc zahojowana??
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Kinga tylko nie wiem,gdzie to pomieszcze,bo dziecko w pokoju nie ma kwiatow,bo chyba nie bylyby bezpieczne,jak kiedys byla zielistka,to plywala czasami :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, moge Cie pocieszyc widokiem takich zupelnych kurdupli w zlobku - takich po 3-5cm. Chcesz? Zakupy z Polski, niektore wygladaja bardzo niepozornie, nawet w filizaneczkach numer wiekszych od naparstka. To, ze te sa duze, to w sumie mi nie roznica, bo zalezy mi na konkretnej odmianie, a spokojnie sobie wyhoduje od zaszczepka. Ronnie zaszczepkow nie sprzedaje, bralam co oferowal. Podobnie Maureen, od ktorej kupilam Aeschynanthusy - sprzedaje podrosniete rosliny bo lepiej na tym wychodzi.
Dziekuje, Magda! Powoli zamykam liste. Chyba jeszcze tylko jeden zakup hojowy zrobie.
Dorota, jak to pomiescisz, to juz nie moja bajka. ;:224 Jak pisalam - co bedziesz chciala, a bedzie sie nadawalo do strzyzenia, to masz. Ja Ci te pierwsza pake będę dluugo pamietac. :heja
Kinga
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Dziewczyny - toż to szaleństwo w pełnym rozwoju ;:87 ;:87 ;:87 Przed chwilą poszłam policzyć swoje hoyki - do dziś nie byłam świadoma ich ilości - mam 15 ;:202 ;:202 ;:202 a we wrześniu, kiedy to pierwszy raz zajrzałam na to forum miałam 1 (jedną sztukę!!!) ;:80
Jak mój M się zorientuje, to wyśle mnie na leczenie ;:147
RATUNKU! ;:303
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

32, plus ten listek nieszczesny i bacik z australiski, z ktorego diabli wiedza co bedzie. ;:224 Z tym ze pare mi sie dubluje bo zaszczepki dzielilam, albo mialam po 2.
Kinga
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OOO matku 32?
KInga masakra mam nadzieje,ze ten;jeszcze jeden zakup hojowy; zmiescisz ;:196
Basiu w ciagu 1,5miesiaca z jednej do 15,to co bedzie po roku? ;:224 ;:224 :;230 :;230
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, na razie tak jest. Ale jak cos, to australiski mam podublowane, wiec mozesz je miec chocby zaraz, carnosa variegata chyba tez... Musialabym popatrzec, ale spokojnie kilka dubli ukorzenionych sie znajdzie. Dorotko, ja mam sporo miejsca, ale - jak pisalam - koncze zakupy i będę sie napawac nowymi listkami, pypciami wzrostowymi itd. Jeszcze mam w planie hibiskusy troche rozbudowac.
Kinga
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Podobnie jak Ty Kingo, mam zamiar przystopować (przynajmniej z hoyami) i chwilowo skupić się na tym co mam ;:108 Oczywiście innych roślin to nie całkiem dotyczy ;:306
Myślę o potrenowaniu "silnej woli" ;:24 ale jak na razie na myśleniu sie kończy ;:14
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kinga to dowiedz sie jak mozna Gomery rozmnozyc-to bym Ci przywiozla szczepki,slyszalam,ze trudno je rozmnozyc ;:174
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mysle, ze tak jak kazdego innego hiba - dupsko w ukorzeniacz i do ziemi, a leb do wora/kufla/klosza i czekac. Byc moze maja namieszane w genach, moze maja cos poblokowane, ale sa hibiskusami i jeśli da sie je ukorzenic, to pewnie tak jak inne hiby albo wcale. Kurcze, gdyby z nimi sie udalo to by byla niezla jazda! Wiesz co? Teraz mam na ukorzenianiu Apolla i Norme - Norma jest w ofercie u Gommerow, poki co stoi jak rzezba i nie wyglada jakby miala zejsc. Tyle ze sa w ziemi od 2 tygodni dopiero, wiec za krotko zeby cos wyrokowac.
Kinga
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”