Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Izo !

Bardzo zywotne i barwne brateczki.

Jest przyjemnie poogladac jeszcze w tym roku. :)

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry wszystkim :!: Niedziela nie zapowiada się ciekawie, ale przynajmniej nie pada ( jak dotąd). Będąc na porannym spacerze z Kajtkiem zaglądałam przez płot na działkę. Większych szkód nie widać. Jeśli utrzyma się aura bez opadów, to pójdę sprawdzić dokładniej. Chyba Wam się nie chwaliłam jeszcze,że moja działka jest zewnętrzna tzn. graniczy z parkiem, który jest między moim blokiem a ogródkami. Tak więc jeśli nie mam czasu lub możliwości iść na działkę to sobie chociaż przez płot zajrzę w czasie spaceru z psem.Ma to swoje plusy i minusy. A wygląda to tak: Obrazek
Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojnej i miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza z ukorzenianiem róż to jeszcze nie mam doświadczenia,nie znam dokładnie terminów ukorzeniania gałązek.
W zeszłym roku na trzy patyki wsadzone do gruntu jeden się ukorzenił.
W tym roku też powsadzałam do gruntu i do doniczek.Niektóre widzę już podeschły. :( :( :(
Jeżeli chodzi o zakupy Biedronkowe to po prostu mam ją blisko,przy.ul.Nowowiejskiej
i nie mogłam sie oprzeć jak widziałam takie ładne etykiety roślin.No i oczywiście cena była bardzo przystępna.
Mimo wielu pomyłek etykiet z zawartością ogólnie wzbogaciłam się o kilka nowych roślin.
:D :D :D :D ,Najbardziej się cieszę z incarvilli.Mam jeszcze coś NN co miało być trytomą,
ale są tylko liście i chyba w tym roku nie dowiem się co mam.
Z tymi informacjami na PW to tak jakoś wyszło.Z radości,że w końcu znalazłam kogoś z Elbląga trochę ci napisałam w twoim wątku.
Ty już wiem,ze mieszkasz gdzieś kolo dworca,napisz mi gdzie masz działkę.
Na targam w Starym polu bywam,czasami zabiera mnie mój brat jak jedzie samochodem.
W tym roku też byłam latem i zrobiłam mój pierwszy przemyślany zakup:borówkę i azalie.
Szkoda,że nie miałam więcej pieniędzy,bardzo podobały mi się róże na pniu.
Może wiesz dokładnie,kiedy we wrześniu będą ponownie te targi?
Wybierasz sie samochodem,czy pociągiem?

Ps.Musimy koniecznie sie spotkać w swoich ogrodach w realu.
Może za tydzień,jak trochę opiele rabatki i skoszę trawę? :D :D :D
Nie nadążam z pieleniem,najgorzej ma zarośnięte truskawki.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu!
Oczywiście,że musimy się spotkać. Będzie okazja na wymianę roślinek. Stare Pole jest 13-14 września. Jadę pociągiem. Jak mój M jest w domu to jeździmy samochodem, a jak nie to wsiadam w pociąg i już. Działkę mam przy drodze na lotnisko.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo i Aniu jak chcecie trytomę to ja mam jej dużo i wszystkie już kwitły dwa sezony , mogę wam z przyjemnością wysłać . Muszę ją wykopać , bo bardzo się rozrosła i zabiera trochę za dużo miejsca .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
x-a-a
100p
100p
Od: 9 lip 2008, o 17:05

Post »

Witaj Izo przechadzałam się po twoim ogrodzie. Z całą odpowiedzianością hehe stwierdzam że jest piękny. Bardzo ładne zdjęcia. Widać dużo pracy i serca na twojej działeczce.

Ślicznego masz piesia ;:66 A kotki wprost cudne. Ja od dziś mam pieska mojej mamy na przechowanie :) Pojechała na wczasy i będę się nim opiekować około tygodnia. Bardzo kocham zwierzęta niestety jeszcze nie mam swojego pieska.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

andriu53 pisze:Izo i Aniu jak chcecie trytomę to ja mam jej dużo i wszystkie już kwitły dwa sezony , mogę wam z przyjemnością wysłać . Muszę ją wykopać , bo bardzo się rozrosła i zabiera trochę za dużo miejsca .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Zosiu ja bardzo chcę,podam ci adres na PW
Probuje ją bezskutecznie zdobyć.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu! Jesteś wielka! Oczywiście,że ja też jestem chętna na trytomę. Skoro Ania podać Ci swój adres to myślę,że wyślij do Niej dla nas obu i my się podzielimy. Bez sensu byłoby wysyłać dwie przesyłki do Elbląga. A my i tak jesteśmy umówione na spotkanie to się dogadamy.Myślę,że Ania nie będzie miała nic przeciw takiej opcji. A może masz coś na oku u mnie?
aneczkkaa - cieszę się,że podoba Ci się u mnie. Jestem dopiero na początku drogi, ale staram się... A może chcesz koteczka? Co do psiaków to jeśli nie masz chęci na jakąś konkretną rasę - polecam kundelki.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zajrzałam na chwilę na działkę by sprawdzić jak zniosły moje kwiaty kilkudniowe opady deszczu ( czasami dość intensywne) i nakarmić kocią rodzinkę. Kociakowi zrobiłam nawet zabawkę - żeby nie zabawiał się moimi kwiatami. Na winorośli przy altance zawiesiłam kawałek szmatki na sznurku - ma teraz na co polować. A to kilka dzisiejszych fotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Z małym zdziwieniem odkryłam dziś,że mam dwa kolory canny - czerwoną ogromną, która już dawno mnie przerosła i znacznie mniejszą pomarańczową, która dziś zakwitła. Na osiedlu jednak widziałam superową - pomarańczowa z cytrynowymi końcówkami płatków o dużych kwiatach.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Izunia kwiatki dobrze sie czuja. mam nadzieje, ze wichury nie dopadły was. buziaki na nocObrazek
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izo! No widzisz! A dziś tak straszyli w tv, że najgorzej w powiecie elbląskim! Dobrze, że wszystko jest ok. A jaka za to soczysta zieleń u Ciebie! Piękne są kwiaty po dobrym, łaskawym deszczu! A biały z zielonym i te krople! Esencja świeżości! Ależ zazdroszczę Ci twoich spacerów! W różę chce się wsadzić, nos, z mojego mam "guziczek", bo monitor....

Jeteś prawdziwa: Kocia Mama! Maluszek pewnie będzie prawie oswojony? A Kocica? Ufna czy nieufna?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ago! Oba koty trochę jeszcze fukają i prychają, ale jak tylko się pojawiam to zaraz wyglądają z zakamarków i biegną do jedzonka. Skoro pofatygowałaś się do mnie mimo późnej pory to mam coś dla Ciebie: jeszcze jedna dzisiejsza fotka z białymi kwiatami. Na pierwszym planie tuberoza, a w tle mieczyki abisyńskie ( są super - polecam): Obrazek
Dzięki Giga! Nie było tak źle - bynajmniej w samym Elblągu.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izuniu!
A widzisz, już się kładłam spać, a jeszcze zajrzałam - tu taka miła niespodzianka! Więc to jest ta słynna Tuberoza, z poezji?
To ja się będe upominać o jej zdjęcia, gdy będzie kwitła, dobrze? Czy to jej zapach jest legendarny? Czy kwitnienie?

Mieczyków Twoich jestem wielbicielką! Są takie fotogeniczne! Wdzięczne i nie wiem co jeszcze dodać. Jakieś takie- ponad wszystkie zmartwienia i troski!

No tak - jedzonko! No, to już wszystko jest dobrze ... :)

Dobrej nocy i słonecznego poniedziałku!

;:3
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Piękne rośliny :D :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Witaj Izo, tym razem zostawiam ślad... Dobrze mi się wydawało, że ten kruszczyk to u Ciebie widziałam :lol: i śliczne kolory liliowców. Co ty robisz, że młode ci tak kwitną (bo one młode sądząc z wielkości kęp?). Ten kąt z roślinami cieniolubnymi będzie super jak się rozrosną! Bardzo mi się spodobała ta paproć o srebrnych liściach. Ja mam taką pospolitą, nie mam siły o tej porze szukać jej nazwy ;:19 , wprawdzie w ogromnych ilościach, ale chyba zachoruję też na paprocie - oby nie, bo wtedy trzeba będzie pięterko na działce postawić :lol:

Pozdrawiam. Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”