Effkowe pole III
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Effkowe pole III
Kupowałaś Stipę, czy to z siewu?
Bardzo ładne sadzonki. Moje są z samosiewu, są o wiele mniejsze
Bardzo ładne sadzonki. Moje są z samosiewu, są o wiele mniejsze
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Ewa, piękną masz jesień w ogrodzie. Twoje zdjęcie wśród traw świetne ! Ogromne masz te miskanty, rosną jak na drożdżach albo jeszcze lepiej

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Galicjanka
- 100p
- Od: 16 wrz 2013, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Effcia
Wczoraj to faktycznie było u nas dziwnie, o 12 w południe świeciłam lampę- tak było ciemno, a o 15 siedziałam na tarasie grzejąc się do słońca
. Cudne masz te trawy, u mnie jakoś ich brak a tak efektownie wygladają. Muszę sie za jakimiś porozglądać. Powiedz czy od strony północnej też będą ładne? Właśnie wycięliśmy 2 szerokie sosny i byłoby miejsce.

Pozdrawiam Gosia
-
- 200p
- Od: 22 maja 2013, o 20:58
Witaj Ewciu,jak zwykle przepiękne trawki,gdybys Ty widziała gdzie u mnie rosną trawki .....................pozdrawiam piotr
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Ewa a jak się sprawują na skarpie irgi, które były maleńkie jak byłam? Podrosły troszkę?
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Effcia ściskam rankiem
Wiesz jaka u mnie paskudna pogoda....bleee, leje jak z cebra
Trzymaj sie cieplutko, juz piatunio 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Cześć Effcia,spać nie mogę to siedzę na FO
Dorotko- u mnie teraz leje,deszcz obudził mnie o 1szej w nocy...

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ewuś,zakopałas się w pracy,gdzie jesteś?
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witajcie kochani, troszkę was zaniedbam ale padł mój lapek i musiałam kupić nowy i się z nim zapoznać.
Marysiysiu zagdaj zaglądaj a na wiosnę daj znać ,moje trawska juz sa na tyle duże ,że jest czego ciąć.
Margo cześć jak sie miewasz ,moja Stipa jest kupowana ale do tej była przykrywana matą słomianą na zimę.Mata już się zniszczyla i tej zimy już jej nie będzie zobaczymy a będzie zima może przeżyje
Mufko miło czytać te słowa ,jesień to chyba najpiękniejsza pora roku w moim ogrodzie ze względu właśnie na trawy i berbsy zmieniające kolory. Berberyski są szczególnie bliskie mojemu sercu ponieważ parę lat temu wracając ze sklepu zobaczylam jak na osiedlu pięknie przebarwił sie krzew berberysu i zerwałam kilka gąłązek.Na zimę wrzuciłam je dosłownie do wiaderka z piaskiem w piwnicy i tak zostawiłam do wiosny.Na wiosne wsadziłam do ziemi.
Babelko dzięki moja droga też lubię na nie patrzeć
Galicjanko moja krajanko
było wstrętnie ,ale ten weekend był śliczny ciekawa jestem jak go wykożystałaś.
Świak nareszcie jesteś A tak z innej beczki ,czy to nie ty obiecywałeś wątek własny po wakacjach?
Kiedy wreszcie pokażesz nam swój ogród.?
Beatko hello , zrobiłam nawet fotki ostatnio mojej irdze ale jest ono w aparacie a aparat pożyczyłam ,wkleję jak go odzyskam
Mrzenko całuski przesyłam ,wysypiaj sie kobieto bo bedziesz nie czuta dzień
Małgoś jak juz wcześniej pisłam padł mi lapek i jak zaglądam na FO to w pracy,a w gródku zachciało mi się grządki na czosnek,szczypior itd dlatego działałm......
Marysiysiu zagdaj zaglądaj a na wiosnę daj znać ,moje trawska juz sa na tyle duże ,że jest czego ciąć.
Margo cześć jak sie miewasz ,moja Stipa jest kupowana ale do tej była przykrywana matą słomianą na zimę.Mata już się zniszczyla i tej zimy już jej nie będzie zobaczymy a będzie zima może przeżyje

Mufko miło czytać te słowa ,jesień to chyba najpiękniejsza pora roku w moim ogrodzie ze względu właśnie na trawy i berbsy zmieniające kolory. Berberyski są szczególnie bliskie mojemu sercu ponieważ parę lat temu wracając ze sklepu zobaczylam jak na osiedlu pięknie przebarwił sie krzew berberysu i zerwałam kilka gąłązek.Na zimę wrzuciłam je dosłownie do wiaderka z piaskiem w piwnicy i tak zostawiłam do wiosny.Na wiosne wsadziłam do ziemi.
Babelko dzięki moja droga też lubię na nie patrzeć

Galicjanko moja krajanko

Świak nareszcie jesteś A tak z innej beczki ,czy to nie ty obiecywałeś wątek własny po wakacjach?
Kiedy wreszcie pokażesz nam swój ogród.?
Beatko hello , zrobiłam nawet fotki ostatnio mojej irdze ale jest ono w aparacie a aparat pożyczyłam ,wkleję jak go odzyskam
Mrzenko całuski przesyłam ,wysypiaj sie kobieto bo bedziesz nie czuta dzień

Małgoś jak juz wcześniej pisłam padł mi lapek i jak zaglądam na FO to w pracy,a w gródku zachciało mi się grządki na czosnek,szczypior itd dlatego działałm......
- Galicjanka
- 100p
- Od: 16 wrz 2013, o 14:11
Weekend był śliczny. Myślałam, że w sobotę w końcu wezmę się za sprzątanie ogródka, ale sąsiadka uparła się aby nas wędzić paląc górę mokrych liści. Ja to tylko bałam się wyjść, ale druga dostała porcje dymu przez parę godzin w same okna
Dopiero po południu w końcu wsadziłam tulipany, mam nadzieję ,że nie za późno. A w niedzielę wystawiłam pysio do słoneczka
Może to już ostatni raz w tym roku 

Pozdrawiam Gosia
- E@K66
Cześć Gosiu ja też troszkę pohasałam na mojej górce jak to mówi Keete.
A na tulipany nie jest za póżno ,tym bardziej że jest tak ciepło.
Kiedy założysz wątek ,wszyscy jesteśmy ciekawi twojego ogródka
?
Tym czasem lecę do pracy
a tak jest pięknie.
A na tulipany nie jest za póżno ,tym bardziej że jest tak ciepło.
Kiedy założysz wątek ,wszyscy jesteśmy ciekawi twojego ogródka

Tym czasem lecę do pracy

-
- 200p
- Od: 22 maja 2013, o 20:58
Wiem,wiem miałem pokazać swój ogródek,ale jak wiesz dwa miesiące suszy a teraz mróz i w sumie nie mam za bardzo co pokazać. Pozdrawiam piotr
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Dzień doberek Effcia
widze ,ze juz wstałas ranny ptaszku 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewcia, to znaczy, że zimowała u Ciebie stipa. Moje niekrywane nigdy nie przetrwały.
A czy Ty wiosną je obcinasz?
A czy Ty wiosną je obcinasz?
- E@K66
Hej Margo moja Stipa tak jak pisalam miała matę na glowie co roku,w tym roku mata juz sie rozpadła i chyba nie będę miała czym jej przykryć.Zobaczymy jak to bedzie,co do obcinania to wyciągam jej tylko suche kudełki a tnę co 3 lata.