wanda7, nie mogę się doczekać mnie będzie kwitnąć Rubrum . Ale on nie przetrwa zimy na zewnątrz, w związku z tym, mam go w doniczce i ponownie spróboje zimowania.
dotiiCo to jest? Trzecie zdjęcie, żółta trawa. Bardzo ładna
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Bardzo podobają mi się trawy i zrobiłam sobie taką rabatkę.Wszystko jest jeszcze małe,ale mam nadzieję że w przyszłym roku już będzie ładniejsza.Mam tam jeszcze posadzone dwa liliowce(nie znam nazwy) i czosnki wysokie i niskie.
Jolu, jeżeli mogę doradzić, to zmień trochę kompozycję. Tę wysoka trawę daj prawie na środek rabaty, te rzy białe kamienie połęcz razem, a przd nimi daj Red Barona, a miejsce Red Barona tę żółą trawkę. Prawa strona tak samo, ta brązowa trawa do srodka, a ta niska na zewnątrz, kompozycja bedzie w nasadzeniach przypominała trójkąt, zdecudowania uporządkuje tę rabarę.
To oczywiście tylko sugestia.
Jola, gdyby to był mój ogród, wrzuciłam by te wszystky duże białe kamienie bo myślę, że wszyscy zobaczą białe kamienie i nikt nie zobaczy trawie . I nie wiem, co to za Pennisetum ale myślę, że rok lub dwa nie będzie widać Red Baron.
Záhradky należy zrobić, jak głównie chcesz ty.....ja też robić, nawet inni się nie spodoba
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Iguś i Rennni
Moje rabatki powstają wg metody "widzi mi się" dlatego wszelkie wskazówki są mile widziane. Bardzo chciałabym mieć ładną tą rabatkę i z pewnością poprzesadzam te trawy( a że jestem zielona jak ta trawa na wiosnę) to nie wiem w którym miejscu mały by być liliowce szt 2, sit i wydmurzyca piaskowa
Imperata cylindrica ... w ubiegłym roku rosła dzikia i zielona, w tym roku rośnie w wiadrze w ziemi, nie uciekaje i pięknie barwi. Ograniczenia w rozwoju robi jej dobrze
Molinia ar. Skyracer