Doniczkowce Hani

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Doniczkowce Hani

Post »

:wit
Witam wszystkich serdecznie w ten słoneczny niedzielny poranek ;:3
Fraszko, Pati dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:196
Madusiu witaj u mnie ;:7 Wpadaj kiedy tylko chcesz, zawsze jesteś mile widzianym gościem, przekażę roślinką pozdrowienia ;:196 Tylko uważaj bycie na forum grozi życiem w zielonym gąszczu :;230
Smolko ;:196 dokupiłam jeszcze jedną szczepkę compacty, na razie moczu nóżkę, jak powjawi się korzonek do dosadzę do tej i to dopiero będzie widok :tan
Tesiu ;:196 ale z hoyozy ja się nie chcę wyleczyć :;230
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kończąc prezentację roślinności z drukarki - crassula perforata, kiedyś była śliczna, teraz prezentuje się przeciętnie ;:131 Będę musiała coś z nią zrobić, ale to na wiosnę :lol:

Obrazek

Kalanchoe tyrsiflora - największa zielona na drukarce była prezentowana na pierwszej stronie :lol:
Pozdrowienia Hania
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale Ty tego pomieściłaś na tej drukarce ;:333
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co to hoyozy to jest nie tylko ekspansywna i trudna do wyleczenia ale takze zakazna... Przez takich nosicieli jak Ty widze juz u siebie pierwsze objawy... :lol:
A jakie masz plany wobec crassulki?
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamiętacie, jakieś 100 postów temu pisałam, że jeszcze tylko dostawa kwiatów od Pati a potem już tylko walka o to, żeby wszystkie dotrwały do zimy :?:
Otoż moja silna wola okazała się bardzo słaba :;230
Do moich doniczkowców dołączyło:
Kalanchoe pełne z jasno różowymi kwiatuszkami. Niestety nie potrafię zrobić zdjęć, które oddają cały urok roślinki ;:131

Obrazek

Obrazek

Anigozanthos zwany też kangurzą łapą, stosunkowo rzadko spotykany kwiatek. po raz pierwszy zobaczyłam go a albumie roślin doniczkowych jakieś trzy lata temu :D Od tamtej pory polowałam na kangura ;:163 Polowanie zakończyło się pełnym sukcesem. A o to mój kangurek :heja :heja :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Od siebie mogę jeszcze dodać, że jest to najdroższy kwiatek jaki kupiłam EVER ;:oj Ale jest wart każdej wydanej złotówki ;:108

Wiem, że są jeszcze kangurki w innych kolorach. Chętnie kupię :lol:
Pozdrowienia Hania
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

hanka101 pisze::wit
Pamiętacie, jakieś 100 postów temu pisałam, że jeszcze tylko dostawa kwiatów od Pati a potem już tylko walka o to, żeby wszystkie dotrwały do zimy :?:
Otoż moja silna wola okazała się bardzo słaba :;230
Obrazek
A Ty myslisz, ze ktos Ci uwierzyl ;:306 :;230

Piekne nabytki, kangurka jeszcze nie widzialam :shock:
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Pochwale i ja nabytki, choć pierwszy raz widzę "kangurka". Co to jest - muszę poczytać i się czegoś z czystej ciekawości dowiedzieć :D
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękny kangurek, mam nadzieję, że opieka nad nim nie sprawi ci dużej trudności;).
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję wszystkim za odwiedziny ;:196
Fraszko, na drukarce stoi w sumie 6 doniczek w ktrórych rośnie 9 kwiatków :lol:
Brendii ja mam cierpię na hoyozę od jakiś 4-5 miesiecy i mam dopiero stadium początkowe tej choroby na parapetach/półkach/drukarkach stoi jakieś 20 odmian :heja , niektóre to jeszcze maluchy i nie mam pewności czy się przyjmą ;:223 Co do crassuli perforamty to jeszcze nie wiem co z nią zrobię ;:185 Wiem tylko, że nie podoba mi się to co teraz mam ;:185
Brendii mam słabą silną wolę jeśli chodzi o zielone ;:223
Wszystkie ciepłe pozdrowienia przekazałam kangurkowi, dziękujemy ;:196
Pozdrowienia Hania
obaran
200p
200p
Od: 4 maja 2013, o 07:41

Post »

Śliczne nowe nabytki ;:63 Co do słabej silnej woli - mam taką samą jak Ty :;230 Już prawie prawie bym kupiła parę grudniczków w K......., miały takie śliczne kolorki pączków, ale niestety nie przedostałabym ich niepostrzeżenie do domu ;:224

Po waszych spotrzeżeniach stwierdzam, że mogę u siebie również zaobserwować początkowe stadium hojozy ;:306 Bardzo się cieszę, że te nieliczne które mam zaczynają rosnąć u mnie i nabieram ochoty na następne ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ;:196 U mnie z przemycaniem łatwiej :lol: ale nie wiem czy to dobre dla mojego portfela, jeszcze trochę a ogłoszę bankructwo :;230

Jakiś czas temu byłam u koleżanki (Czeszki) w domu, tam na parapetach rządzą avocado na różnych etapach rozwoju ;:oj Pomyślałam, że da mi jedno malutkie avocado, ale nic z tego ;:185 zamiast roślinki wyposażyła mnie w wiedzę :lol: i oto PROJEKT AVOCADO CZAS ZACZĄĆ

moczenie nóżki :;230

Obrazek

po kilku dniach w nowym domku

Obrazek

a nowym domek, razem z nowym dachem dostał nową miejscówkę - na kaloryferze, żeby i od fundamentów ciepło było :;230

Obrazek

Nigdy wcześniej tego nie robiłam, doświadczenia 0, ale poczekamy zobaczymy ;:108
Pozdrowienia Hania
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p

Post »

O to pisz dokładnie co i jak robisz, będzie dobra ściąga na przyszłość :D No tak, żeby pieniądze zaoszczędzić i nałóg podlać za wysiew się bierzesz :;230 Spoko, ja 2 tygodnie temu cytryne posadziłam :heja
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Ale kangura upolowałaś :pogon zazdroszczę :wink:
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fraszko ;:196
Brendii ;:196 jak projekt zakończy się sukcesem (będę miała sadzonkę) to opiszę wszystko dokładnie, teraz zostało już tylko czekać, czekać, czekać.... i pilnować żeby nie było jakiejś pleśni ;:219 Rozmanżanie roślin z nasion to dla mnie wyższy poziom wtajemniczenia i jakaś czarna magia ;:223 Sporo razy próbowałam, a udało mi się tylko 3 razy ;:131 Co do finansów nasiona też kosztuję, czasem różnica między nasionami a sadzonkami tej samej roślinki jest bardzo mała ;:219 Ja zawsze mam dylemat nasionko czy trochę droższa sadzonka :shock: przewaznie wybieram sadzonkę ;:108
Pozdrowienia Hania
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Haniu oj będę zaglądać do Ciebie bo masz cudowne kwiatuchy ;:oj ,trochę boje się że z domu zrobię busz a już teraz mam trochę chaszczyków w domciu i mąż chce mi je ;:14 z- łepetyny ale ja się nie daję :D .Widzę że posadziłaś avocado, ja też dziś posadziłam ale prosto do ziemi bez moczenia i bez daszku i tak myślę czy mi wyjdzie :?: Twój kangurek cudny pierwszy raz widzę takie cudo :D a kalanchoe też śliczne jak mocno kwitnie ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”