Witam wszystkich serdecznie w ten słoneczny niedzielny poranek
Fraszko, Pati dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Madusiu witaj u mnie Wpadaj kiedy tylko chcesz, zawsze jesteś mile widzianym gościem, przekażę roślinką pozdrowienia Tylko uważaj bycie na forum grozi życiem w zielonym gąszczu
Smolko dokupiłam jeszcze jedną szczepkę compacty, na razie moczu nóżkę, jak powjawi się korzonek do dosadzę do tej i to dopiero będzie widok
Tesiu ale z hoyozy ja się nie chcę wyleczyć
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Kończąc prezentację roślinności z drukarki - crassula perforata, kiedyś była śliczna, teraz prezentuje się przeciętnie Będę musiała coś z nią zrobić, ale to na wiosnę
Kalanchoe tyrsiflora - największa zielona na drukarce była prezentowana na pierwszej stronie
Pozdrowienia Hania
Co to hoyozy to jest nie tylko ekspansywna i trudna do wyleczenia ale takze zakazna... Przez takich nosicieli jak Ty widze juz u siebie pierwsze objawy...
A jakie masz plany wobec crassulki?
Pamiętacie, jakieś 100 postów temu pisałam, że jeszcze tylko dostawa kwiatów od Pati a potem już tylko walka o to, żeby wszystkie dotrwały do zimy
Otoż moja silna wola okazała się bardzo słaba
Do moich doniczkowców dołączyło:
Kalanchoe pełne z jasno różowymi kwiatuszkami. Niestety nie potrafię zrobić zdjęć, które oddają cały urok roślinki
Anigozanthos zwany też kangurzą łapą, stosunkowo rzadko spotykany kwiatek. po raz pierwszy zobaczyłam go a albumie roślin doniczkowych jakieś trzy lata temu Od tamtej pory polowałam na kangura Polowanie zakończyło się pełnym sukcesem. A o to mój kangurek
Od siebie mogę jeszcze dodać, że jest to najdroższy kwiatek jaki kupiłam EVER Ale jest wart każdej wydanej złotówki
Wiem, że są jeszcze kangurki w innych kolorach. Chętnie kupię
Pozdrowienia Hania
hanka101 pisze:
Pamiętacie, jakieś 100 postów temu pisałam, że jeszcze tylko dostawa kwiatów od Pati a potem już tylko walka o to, żeby wszystkie dotrwały do zimy
Otoż moja silna wola okazała się bardzo słaba
dziękuję wszystkim za odwiedziny
Fraszko, na drukarce stoi w sumie 6 doniczek w ktrórych rośnie 9 kwiatków
Brendii ja mam cierpię na hoyozę od jakiś 4-5 miesiecy i mam dopiero stadium początkowe tej choroby na parapetach/półkach/drukarkach stoi jakieś 20 odmian , niektóre to jeszcze maluchy i nie mam pewności czy się przyjmą Co do crassuli perforamty to jeszcze nie wiem co z nią zrobię Wiem tylko, że nie podoba mi się to co teraz mam
Brendii mam słabą silną wolę jeśli chodzi o zielone
Wszystkie ciepłe pozdrowienia przekazałam kangurkowi, dziękujemy
Pozdrowienia Hania
Śliczne nowe nabytki Co do słabej silnej woli - mam taką samą jak Ty Już prawie prawie bym kupiła parę grudniczków w K......., miały takie śliczne kolorki pączków, ale niestety nie przedostałabym ich niepostrzeżenie do domu
Po waszych spotrzeżeniach stwierdzam, że mogę u siebie również zaobserwować początkowe stadium hojozy Bardzo się cieszę, że te nieliczne które mam zaczynają rosnąć u mnie i nabieram ochoty na następne
Agnieszko U mnie z przemycaniem łatwiej ale nie wiem czy to dobre dla mojego portfela, jeszcze trochę a ogłoszę bankructwo
Jakiś czas temu byłam u koleżanki (Czeszki) w domu, tam na parapetach rządzą avocado na różnych etapach rozwoju Pomyślałam, że da mi jedno malutkie avocado, ale nic z tego zamiast roślinki wyposażyła mnie w wiedzę i oto PROJEKT AVOCADO CZAS ZACZĄĆ
moczenie nóżki
po kilku dniach w nowym domku
a nowym domek, razem z nowym dachem dostał nową miejscówkę - na kaloryferze, żeby i od fundamentów ciepło było
Nigdy wcześniej tego nie robiłam, doświadczenia 0, ale poczekamy zobaczymy
Pozdrowienia Hania
O to pisz dokładnie co i jak robisz, będzie dobra ściąga na przyszłość No tak, żeby pieniądze zaoszczędzić i nałóg podlać za wysiew się bierzesz Spoko, ja 2 tygodnie temu cytryne posadziłam
Fraszko
Brendii jak projekt zakończy się sukcesem (będę miała sadzonkę) to opiszę wszystko dokładnie, teraz zostało już tylko czekać, czekać, czekać.... i pilnować żeby nie było jakiejś pleśni Rozmanżanie roślin z nasion to dla mnie wyższy poziom wtajemniczenia i jakaś czarna magia Sporo razy próbowałam, a udało mi się tylko 3 razy Co do finansów nasiona też kosztuję, czasem różnica między nasionami a sadzonkami tej samej roślinki jest bardzo mała Ja zawsze mam dylemat nasionko czy trochę droższa sadzonka przewaznie wybieram sadzonkę
Pozdrowienia Hania
Haniu oj będę zaglądać do Ciebie bo masz cudowne kwiatuchy ,trochę boje się że z domu zrobię busz a już teraz mam trochę chaszczyków w domciu i mąż chce mi je z- łepetyny ale ja się nie daję .Widzę że posadziłaś avocado, ja też dziś posadziłam ale prosto do ziemi bez moczenia i bez daszku i tak myślę czy mi wyjdzie Twój kangurek cudny pierwszy raz widzę takie cudo a kalanchoe też śliczne jak mocno kwitnie