Ogródek Gosi cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.11

Post »

Teresko, to stipa bradrytricha, zwana inaczej trzcinnikiem krótkowłosym, o czym dopiero niedawno się dowiedziałam od Mufki.
Uwielbiam trawy. Żałuję, że tak późno je odkryłam.
Bardzo lubię rodzinne imprezy, ale mimo wszystko żal wyjazdu

Jula, biszkopt ostatnio pcha się na pierwszy plan. Pamiętam jak na początku zobaczył aparat od razu zmykał. Nie można mu było zrobić żadnego zdjęcia. Teraz jest odwrotnie.
Mam nadzieję, że jak najdłużej zostaniesz z nami.

Kasiu, daj spokój. ;:29 Naprawdę ten rok od samego początku jest dla mnie bardzo trudny. Pod każdym względem.
Nawet tak nie myśl, że mam dosyć spotkań z Wami.
A do Ciebie szykuję się na poważnie na przyszły rok. Mam nadzieję, że tym razem wypali. Już ustaliłam z m., że nawet jeśli wypadnie wyjazd w podobnym okresie co w tym roku to też jadę. W ramach prezentu :D

Ewuś,i bardzo dobrze. Nie wolno zamykać wątków na zime. Bardzo tego nie lubię. Lubię Was odwiedzać zimą. Jest to dla mnie swego rodzaju terapia.

Bożenko, po cichu powiem, że czekam na koniec tego roku. Mam nadzieje, że przyszły bedzie dużo lepszy. Za dużo złego się działo wokół mnie i chyba wiele osób tak miało.

Obrazek

Nareszcie chryzantema zaczyna rozkwitać
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trzymam za słowo :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zgubiłam Cię w gąszczu forumowych wątków...ale jestem i nadrabiam ;:173
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Po prawie trzech latach mojego "ogrodowania", zupełnie inaczej oglądam zdjęcia ogrodów na FO. Wreszcie widzę pojedyncze rośliny, ba, niektóre nawet znam. :lol: Traw przedtem nie zauważałam, a teraz widzę wszystkie, szczególnie Twoje są piękne. Mam nadzieję, że doczekam się ich także w moim ogrodzie. :wink:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Twój ogród jeszcze żyje wspomnieniem lata ;:173 ...róża kwitnie... u mnie jesień jakby bardziej zaawansowana z całym swoim dobrodziejstwem... ;:108 Miłego jesiennego dnia Gosiu jak aura pozwoli to u mnie będzie pracowity !
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Wystrojony cały ogród w jesienne barwy pięknie wygląda :) Może i ja coś dziś cyknę. Na razie mam mróz -2 też malowniczy, bo było mgliście.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiaczku ,ja za to pod wpływem Twoich Traw ,mam zamiar ,na wiosenke dokupić ich więceej :heja :heja
Piesiu śliczny ,ale nie do bloku a szkoda ;:145
Miłej sobotki :wit :wit
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Gosia masz ładne trawki, wypatrzyłam u Ciebie trawę z pięknymi piuropuszami "trzcinnek krótkowłosy"
w następnym roku będę musiała ją zdobyć ponieważ jestem na etapie powiększania tych roślin.
Mam jeden problem, żadna nie chce kwitnąć, jedynie dwuletnia rozplenica puściła parę piuropuszy
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie wróciłam z imprezki. Ciekawe jak tam dziewczyny u Magdy. Na pewno świetnie się bawią.
Uwielbiam takie spotkania.
Obiecuję sobie solennie, że w następnym roku nadrobię.

Kasiu, obiecuję. ;:196

Agnieszko, a ja byłam wczoraj u Ciebie, ale nie zdołałam nadrobić wszystkiego, więc na razie się nie odzywałam. 8-)

Helenko, forum ma niesamowity wpływ na nasze ogrody. Ja też wielu roślin kiedyś nie zauważałam. Trawy odkryłam niedawno i zakochałam się na zabój. Teraz planuję, gdzie by je upchnąc.
Ale upychać można te mniejsze. Natomiast te większe wymagają wyeksponowania, czyli miejsca. U mnie będa wciśnięte pomiędzy inne rośliny :roll:

Maryniu, u mnie aura na prace ogrodowe była wspaniała, ale nie miałam na nie czasu.
Nadrabiałam zaległości w domu, w dodatku miałam wczesną imprezę, więc nie mogłam się rozpedzać. Ale może jutro popracuję.
U Ciebie może szybciej jesień postępuje, bo i szybciej wiosna nadchodzi. U mnie wszystko budzi się o wiele później niż na południu.

Aga, rób zdjęcia, bo coś ich skąpisz. Mgła była i u mnie, ale bez przymrozku. Raczej wiało chłodem. Ale za to w dzień było cudownie.

Jadziu, ja u Ciebie mam ochote na chryzantemy, Ty u mnie na trawy.
To forum jest strasznie zaraźliwe ;:306
Te psy akurat bardzo nadają się do bloku, bo one są kanapowce. Nie wymagają dużego ruchu.
Ale wiem, że duzy pies w bloku to ciasnota.

Helenko, polecam tę trawkę. Uwielbiam patrzeć przez okno na jej falujące kłosy. A szczególnie zimą.
A może masz takie gatunki, które u nas trudno związują kwiatostany?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta sosna na pniu to szczepiona, czy sama ją podcinasz? Śliczna kuleczka :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Czy dobrze widzę że prowadzić bukszpany na stożki?
Ja jestem na bieżąco :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Goś mnie też po mału bierze na trawy....ale boję się, że się rozrosną i nie dam sobie z nimi rady....będę szukać takich, które się dadzą łatwo okiełznać.
Ciekawe co z tą różyczką Geoff....miała przykazane, że ma kwitnąć a ona takie numery robi. Jak się wkurzę to pojadę i ją "skopię"...---- jedna....przekaż jej to. :wink:

;:196
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Gosiu, przyszłam z rewizytą :D
W wolnej chwili nadrobie zaległości :wink:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spacerując (tak naprawdę to biegałam z sadzonkami :wink:) wczoraj po ogrodzie zaczęłam kombinować, jak powinna wyglądać rabata trawiasta, która powstanie w wiosną. Jeszcze nie wymyśliłam, ale przez zimę na pewno się zdecyduję na jakieś odmiany :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko, to jest szczepiona kulka. Z tego co pamiętam to shmidi. Bardzo lubie takie kuleczki, mniejsze i wieksze. W tym roku przybyło u mnie kilka ebzemplarzy

Aga, tak bukszpany są ciete albo w stożki albo w kulki. U mnie jest pomieszanie totalne stylów. Trochę zdyscyplinowania, trochę a raczej więcej bałaganu. Powoli zaczynam układac sobie w głowie, więc myślę, że niedługo ten porządek zawita też do ogrodu ;:306

Elu, to ja mu nic mówic nie będę. Przyjeżdżaj ;:306
Ja na niego się nie gniewam za bardzo, bo to moja wina. W tym roku wiosną go przesadziłam. Chociaż myślałam, że szybciej się pozbiera. Liczę na przyszły rok ;:215
A traw się nie bój. Są ekspansywne, ale i takie, które rosną w sam raz. Wybieram własnie takie. Ten trzcinnik krótkowłosy ma już jakieś 3 lata, wcale nie rozrósł się za bardzo. Rozplenice potrzebują więcej miejsca, ale wystarczy im go zostawic. Taki miskant Morling Light też nie jest zbyt zaborczy. W ogóle chińskie są to okiełznania. Fakt, że jak już je chcesz podzielić to trzeba siekiery, ale czego się nie robi ;:173

Reniu, zapraszam :wit

Ewuś, masz czas. Bardzo podobają mi sie połączenia traw z iglakami. Ale też z bylinami. Ostatnio oglądałam pokaz ogrodu Milenijnego z Norfolk. Idealny preriowy ogród. Taki mi sie marzy.
http://www.pensthorpe.com/norfolk-gardens/

Szkoda, że tak mało zdjęć można znaleźć na jego temat

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”