Moje storczyki
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Mamba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rzeczywiście nie mozna się im oprzeć, ale nie mam nic przeciwko temu
Dziś jeszcze raz obejrzałam Twoje ostatnie zdjęcia i zauważyłam, że mam takiego samego storczyka jak ten z 2 ostatnich fotek. Jest piękny i widzę, że u Ciebie równie ładnie rośnie jak mój, nawet liście podobnie wyglądają. Jest to mój wyjatkowo dorodny i zdrowy okaz.

Wreszcie keiki dendrobium kingianum zakwitło, ale przestawiłam je z parapetu okna wschodniego na parapet okna zachodniego (niestety kwiatuszek "żyje" około 3 dni):

Ciąg dalszy kwitnienia falenopsisa "motylka" (ma 6 kwiatów wielkości 10,5 cm):
W inernecie przy tym falenopsisie (lub bardzo podobnym) znalazłam następującą informację: Phal. Taisuco Lienhung x Dtps. Happy Valentine, ale nie potrafię jej rozszyfrować
Moje "własne" kwitnienie tego storczyka w typie: "Mystik Golden Leopard"
Rozwinięty dziś kwiat falenopsisa w typie "Pompei" (jakie nasycenie kolorami, gdy go kupowałam rozwinięte kwiaty - w porównaniu z tym - były jakby wyblakłe):
I jeszcze nie wyblakły nowy kwiat na innym falenopsisie:

Ciąg dalszy kwitnienia falenopsisa "motylka" (ma 6 kwiatów wielkości 10,5 cm):

W inernecie przy tym falenopsisie (lub bardzo podobnym) znalazłam następującą informację: Phal. Taisuco Lienhung x Dtps. Happy Valentine, ale nie potrafię jej rozszyfrować

Moje "własne" kwitnienie tego storczyka w typie: "Mystik Golden Leopard"

Rozwinięty dziś kwiat falenopsisa w typie "Pompei" (jakie nasycenie kolorami, gdy go kupowałam rozwinięte kwiaty - w porównaniu z tym - były jakby wyblakłe):

I jeszcze nie wyblakły nowy kwiat na innym falenopsisie:

-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniała kolekcja , ja niestety jeszcze keiki się nie doczekałem
znaczy się jest jedna w phalaenopsis miniaturka ale jeszcze za mała żeby fotografować. Powodzenia i obfitych kwitnień zapraszam do mnie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=