Witam wszystkich w piątkowy wieczór, dziś u nas w nocy był lekki przymrozek ale na razie po moich roślinkach tego nie widać, za to dzień był piękny słoneczny i ciepły. Niestety nie wiele udało mi się zrobić poza tym że zrobiłam sadzonki z aptenii i delosperm które zabrałam do domu i jeszcze wstawiłam do tunelu wszystkie doniczki zroślinkami których nie udało mi się wysadzić. Po malutku zaczynam też ogarniać rabaty i przygotowuję je do zimy.
Zdjęć niestety nie będzie bo aparat odmawia współpracy
Sylwia widziałam że kupiłaś sobie limelighta i vanilkę, ładne krzaczki, ja już w tym roku nic nie kupuję, przez zimę muszę wymyślić gdzie wysadzić roślinki które będą zimowały w tunelu. Ja jak jadę do szkoły z młodą to też mijam przy drodze taki spory kamyk niestety sama nie dam rady zapakować go do samochodu
Jacku dziękuję, muszę powiedzieć że nie spodziewałam się że mi zakwitnie sprawił mi dużą niespodziankę.
Wandziu tak całkiem specjalnie to nie ale ten mech jest dlatego że jest to trochę wilgotne i cieniste miejsce a poza tym ziemia na nim nie była w ogóle zruszana bo bałam się uszkodzić mu bulwę, poza tym nawet mi się to zestawienie cyklamena z mchem podoba więc zostaje. Zimowity pełne są śliczne i do tego nie pokładają się tak jak te zwykłe, więc Ty również możesz je sobie posadzić i nie będą Cię denerwowały.
Misiu jest wiele odmian zimowitów a pełne są i liliowe i białe z tym że ich cebulki są o wiele droższe. Co do cyklamena to on już jedną zimę przetrwał więc liczę też na kolejne.
Elu skoro Twoje cyklameny kwitły w lutym to pewnie to były cyklameny dyskowate, mój to cyklamen bluszczolistny i ten kwitnie jesienią, ciszę się że zakwitł, bo nawet nie liczyłam na jego kwiatki. Szkoda że Twoje nie przetrwały

U mnie w ogrodniczym też były pełne białe zimowty ale nie kupiłam bo jedna cebulka kosztowała prawie 20zł, za to kupiłam u kobitki na targu dwie cebule i miały być fioletowe pełne niestety pełne nie są.
Wszystkim zaglądającym życzę miłego i

weekendu