Hejka.
Doniczkowce fajne, i kwitnące i te ozdobne z liści.
Ciekawi mnie Twój ogród, musi być też wart obejrzenia skoro takie ładne roślinki masz na sprzedaż
Haniu Pati ma same piękności, jej kolekcja jest oszałamiająca
Aneta dziękuję , a jeżeli chodzi o mój ogród to w wolnej chwili planuję założyć nowy wątek.
Niestety nie mam za dużo czasu na wszystkie prace ogrodowe i niektóre rabatki nie wygladają zbyt ładnie - oczywiście według mnie.
Fraszka scindapsus vel filodendron też mi się podoba
W związku z tym, że nie założyłam jeszcze wątku dotyczącego mojego ogrodu, pokażę mój nowy nabytek do ogrodu. Oto żółto-zielony wrzosiec. Olku nie mogłam się oprzeć
To mnie pogoniłaś do publikowania kolejnych fotek szybko, szybko, szybciej Czemu łatwo uległam a Ty piszesz c.d.n.
Tak się nie robi, my tu czekamy na kolejne piękności
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Ach begonki śliczne, uwielbiam je ale ...podglądać u innych,
nie umiem ich pielęgnować i zrezygnowałam została mi jedna twarda sztuka
Trikolorka zobaczy słoneczko to będzie jeszcze ładniejsza.
a ten wrzos to jakiś inny taki, takiego jeszcze nie widziałam
Fraszko, Doroto, Anetko faktycznie ten wrzosiec jest bardzo oryginalny. Pierwszy raz widział go na żywo u Olka i jak znalazłam go na giełdzie kwiatowej to musiałam go kupić. Niestety nie znam nazwy odmianowej Jedni mówią, że wrzośce zimują inni, że nie. Komu wierzyć już sama nie wiem
smolko mnie na zajęciach z dendrologii uczyli, że wrzośce raczej zimują, ale wiadomo - jeśli jest bardzo zimno a nie ma śniegu to może zmarznąć albo po prostu wyschnąć, dlatego wskazane jest je czymś okryć na zimę - nawet gałęziami iglaków. Ale to wiem z teorii, nie wiem jaka jest praktyka ogrodników w tym zakresie - no i zależy to od konkretnego gatunku (a czasami i odmiany).