Aniu-sweety róża Nostalgia była moim marzeniem także już od dawna, piękna jest, aż w tym roku udało mi się kupić, Pani z ogrodniczego specjalnie dla mnie ją sprowadziła.
Jadziu dziękuję za optymistyczną wiadomość o pogodzie.
Może po niedzieli spadnie już większość liści i przed mrozami zdążę wygrabić, przynajmniej z trawy.
Aniu- anym u mnie w ogrodzie jest już mało kwitnących kwiatów, róże po dużych przymrozkach mają kwiaty poniszczone, ale dzięki krzewom jest w miarę kolorowo.
Beatko świdośliwa jest śliczna o tej porze, a także wiosną, gdy kwitnie, chociaż z owoców jest także ozdobna, dopóki szpaki się do niej nie dobiorą.
Trawy pod zdjęciem z różą to molinie. Także je bardzo lubię, kłoski mają co roku, nie strajkują tak, jak rozplenice.
Aniu- Anna11 Zobaczę co M w sprawie róż postanowi, ale to już wiosną.
Jeśli zechce wykopywać i sadzić na nowo, to było by najlepiej, one przesadzanie dobrze znoszą, a jeśli nie to część ziemi spod korzeni muszę wymienić, gdyż rosną w szczerym piasku, a sam nawóz mineralny nie wystarcza .
Dziękuję za wnuczka,

uściskam na pewno, powiem, że to od Cioci Ani takiej z forum, on już zna forum, często razem podczytujemy i męczy mnie, żebym mu uśmieszki włączała, ale napisać coś, to już nie bardzo mogę, gdyż chce pomagać.
Twojej rutewki nie znam, ale na pewno piękna.
Świecznice z pewnością zakwitną, one się ociągają, ale zawsze zakwitną co roku.