Basiu -

rozplenica mi się udała jest niezawodna i bezproblemowa

, kiedyś przed laty moja sąsiadka przywiozła nasiona z Kanady to było u nas wielkie novum! A z tą pracą to ostatnio jakoś tak z przyczyn obiektywnych nie wychodzi...

Wczoraj udało mi się wyskoczyć zaledwie na 1,5h ...nie wiadomo w co ręce włożyć a jeszcze jakieś foto trzeba było pstryknąć...
Dorciu - to southern comfort

największa moja żurawka

A co do emotikonek to kliknij w którąś to Ci się otworzy .
Annar13-dziękuje za odwiedziny!

miło,że Ci moja foto- jesień przypadła do gustu!
Tajko- dzięki za odwiedziny
Tajka pisze:Latami nie byłam na działkach ROD, dawniej przeważały na takich działkach owoce i warzywa, a jak jest teraz?
No teraz to tak pół na pół , warzywka jeszcze starsi działkowicze uprawiają ale nie w takich ilościach jak kiedyś ale to związane z tym,że starsi mają już mniejsze potrzeby
w tym względzie ...choć dorosłe dzieci na " dostane" owoce i warzywka "eko" są chętne ..przynajmniej u mnie!
Trochę jest młodych działkowiczów ale oni to raczej weekendowo- rekreacyjnie traktują działki ostatnio moda na rozkładanie basenów , trawka do koszenia , grill albo krąg na ognisko...raj dla dzieci- małych
Ogólnie ogród jest zadbany , wykoszone alejki dużo schludniej niż 30 lat temu...
Akurat wczoraj z braku czasu nie byłam wyżyta z aparatem

a chciałam baterie rozładować na 0 ,pstryknęłam / nie cierpię słowa cyknęłam lub cykłam

/ trochę zdjęć po drodze zarówno w drodze do bramki jak i z auta ...
Stasiu bardzo dziękuję !

Rozchodnik ciemny buraczek kupiłam kwitnący ale bez nazwy choć kupowałam u szkółkarzy

nie znali nazwy.
Ewciu ewamaj66 pisze:Zakupowo na razie tylko róże
Ogrodowej foto-jesieni CD..
obrazki z mojego ROD

po drodze na działkę... fotki z drogi podczas jazdy
wreszcie się coś zaczyna u mnie dziać w dziedzinie chryzantem..powolutku zaczynają się rozkręcać ...ta kupiona na targu jedna miała być żółta a druga biała ..obie jednakowe będą ale zapowiadają się

miały być jeszcze zimujące ...a jakie będą ???

róża ściga się ze wzrostem z trawami - wszystkie mnie przerosły i to znacznie

teraz będzie artystycznie

no i marcinki obowiązkowe o tej porze roku