Margo2 - teraz najcudowniej kwitnąMargo2 pisze:Zawilce faktycznie prezentują się bardzo ładnie. Moje ukryte w kącie. Muszę im znaleźć inne miejsce
e-genia - to dwa zupełnie inne astrye-genia pisze:Aniu na 2 i 3 zdjęciu jest ten sam marcinek?
Zawilce o pełnych kwiatach śliczne ,miałam też ale 2 lata temu wymarzły .
anym - ja również chciałabym zatrzymać ciepełko najdłużej jak się da. Nie jestem zwolennikiem zimy i wcale za nią nie tęsknięanym pisze:Aniu marcinki piękne i zauważyłam nawet motyla, oj chciałoby się ten czas zatrzymać na dłużej![]()
Pozdrawiam cieplutko
e-genia - ten z drugiego zdjęcia jest śliczny, jest w bardzo intensywnym odcieniu różu i nie jest tak ekspansywny jak pozostałee-genia pisze:Aniu to ja nie mam tego marcinka z drugiego zdjęcia , myślałam że to ten sam co na trzecim tylko tak na zdjęciu wyszedł.
e-genia - mam je posadzone w kilku miejscach , najładniejsze są te w pełnym slońcu, mączniaka nie mają, jedynie liście od dołu juz są żółte. W zeszłym roku było deszczowo i cos tam złapały, ale tylko te w cieniu. Wysłac teraz czy na wiosnę ?e-genia pisze:Pewnie że bym chciała, a nie jest podatny na mączniaka? bo ja mam takiego który jest niższy ale okropnie choruje , jesienią cały był biały jak mleko , oczywiście liście nie kwiaty
anabuko1 - dziękujęanabuko1 pisze:Aniu![]()
Zawilce piękne![]()
Moje 1 i dawno już przkwitły![]()
a marcinków masz sporo kolorków,,i wszystkie bardzo ładne![]()
aage- tylko jeżówka doppeldecker kwitnie jeszcze pięknieaage pisze:Jeżówki nadal tak obficie Ci kwitną?
Maska - jeżeli chodzi o te różowe kwiatki to : Physostegia virginiana Variegata ? Odętka wirginijskaMaska pisze:Aniu a co to są za kwiatuszki po jeżówce a przed trawami?
Czy wysiewasz nasiona lilii, a jeżeli tak to po ilu latach kwitną?
Ładnie jeszcze roślinki się trzymają
Ellaa - dziękuję bardzoEllaa pisze:Aniu masz przepiękne zawilce, ale nie tylko, inne kwiaty też wspaniale dekorują Twój ogród![]()
Ja mam tylko pojedyncze zawilce, te pełne bardziej mi się podobają.
W tym roku się spóźniłam i w mojej szkółce wyprzedali te o pełnych kwiatach, ale może wiosną, to ja ubiegnę innych