Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy

Post »

Jest sliczny, mnie tez sie podoba, ale koty tez go kochaja... jesc. Bardziej niz cokolwiek innego w doniczkach.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Nie wiedziałam że koty tak sobie go upatrzą.......może przez te pióropusze
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem. U mnie kolejnosc zarcia byla: papirus, zielistki, hibiskusy. Papirusa zniszczyly, zielistki teraz kupilam i hoduje "na gwalt" zeby mi nie kasowaly lisci hibiskusow.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow! Nawet to weekendowe leżakowanie mu nie zaszkodziło :wink: Niech Ci rośnie :) On długo puszcza korzenie, ale potem szybko rośnie :) Za rok będziesz miała jakiego jak mój :wink:
Nieźle nasmarowałam adres, co? :wink: Ale jak zaczęłam długopisem to dziurę zrobiłam na "Sz." :wink: Dobrze, że tylko w papierze, bo woda by mogła wyciekać :wink:
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana wszystko w porządeczku :) Za rok.....ja bym już chciała :) A powiedz mi on woli duze doniczki czy małe?
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

U mnie jakoś do tegorocznych wakacji był w mniejszej - ale korzenie mu wyszły :wink: (żebyś Ty to widziała - normalnie broda wisiała jak się go wyjęło z osłonki ;:306). W końcu się zlitowałam i go przesadziłam :)
Może Tobie szybciej urośnie - bo w sumie u mnie ten kwiatek nie miał i do tej pory nie ma łatwego życia ;) Był dwa razy zasuszony (pierwszy raz jak był jeszcze mały i wyglądał zupełnie tak jak owies, który się sadzi na Wielkanoc :)), a potem gdzieś wyjechałam i mąż go znowu zasuszył :) Teraz wody mu nie brakuje, bo podlewa go mój synek - więc możesz sobie wyobrazić ile mu leje :wink: Moje dziecko lubi tego papirusa, bo kiedyś jakoś przechodził obok niego i się do niego przyczepił - więc Mały stwierdził, ze ten kwiatek się do niego przytula....no i teraz tulą się....a po pieszczotach jest "dużo pić" ;)
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj zazdroszczę ;:108 Choduj go choduj i relacje zdawaj bo też się na niego czaję :twisted: (Dumbledore proszę mnie wpisać na listę oczekujących ;:180 )

Deissy, szczęsciaro masz okno w łazience? i tam też możesz kwiaty ustawiać ;:145 Znowu zazdroszczę :wink:
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Brendii jesteś już na liście dawno :lol:
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brendi mam właśnie okno w łazience :tan nie za duże,ale światła tam od 13-14 jest multum.Zresztą ja cały czas mam drzwi od łazienki otwarte więc jest tam widniutko :)
kochana będziesz mieć papiruska :tan :tan super

crazydaisy czyli hodujesz zielistki jako pokarm hahaahah.Ale za hibiskusowe liście to bym chyba po wąsach dała....żartuje oczywiście ,ale szkoda jak tak zostaną popodgryzane :)

Dumbledore Czyli zaczepny tn papirusek,towarzystwo znalazł :) i sobie razem "popijają" ehhehehehe.A te wąsy z korzeni to znam ...mój fikus takie ma tak pozawijał je na podstawce ze jak się je naciskało dłonią to jak gąbka się uginały tyle ich było :)
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wlasnie chodzi mi o to zeby nie dziurkowaly mi lisci Drzewa. Zielistka rosnie szybko, mnozy sie jak trawa, to jak urosnie, odsadze zaszczepki i niech kasuja dorosle - nie szkoda.
Kinga
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz pokaże Wam moją lacunoske idzie jak szalona od dołu tez puszcza nową łodyżkę :) Oczywiście podpórka recyklingowa...z zabawki starszego syna :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Incurvula tez nie próżnuje i pędzi z nową łodyżką.....

Obrazek

A tu mój storczyk który miał jeden pęd a ma juz dwa..nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jaki będzie.

Obrazek

A na koniec......otworzył paczek Roulette Azur Co prawda pączek nie moja zasługa bo taka sadzoneczke ostałam ale ciesze się ze hej :)

Obrazek
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ladnie! Lacunosa stara sie jak moze, a skretniczek - jak nie jestem fanka tych roslin - jest sliczny. One mi sie podobaja, ale platonicznie.
Kinga
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55

Post »

O jak optymistycznie dzisiaj u Ciebie, dobrze że oślinki przed zimowaniem podtanowiły jeszcze pocieszyć Panią ;:108
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Piękny ten skrętnik, a hoje jak się puszczają :lol:
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59

Post »

Lacunosa jakie urocze malutkie listki, uwielbiam ;:167
Mnie też ciekawi jaki będzie w końcu ten twój storczyk, już mu niedużo brakuje.
I ten skrętnik... jakie genialne zabarwienie ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”