O rety Paulii dziękuję ! W życiu nie słyszałam tylu miłych słów na raz
Czyli lata pracy w ogrodzie wsadzania , wysadzania , wyrzucania , dokupowania mają sens
Dzisiaj widoczek ..na pierwszym planie bylica .
Ela ja u siebie w pokoju mam 4 datury
wszystkie pozrzucały co miały ale teraz odbijają na nowo
bałam się od razu wstawić do piwnicy bo nie wiedziałam jakie uszczerbki zrobił na nich mróz
a teraz to chyba z powrotem na dwór wyniosę bo takie ciepełko się zrobiło
Ta Twoje to nie Velvet ?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Elu, na robieniu sadzonek to się nie bardzo znam, ale na zdrowy rozum to bym ukorzenione wsadziła do ziemi, bo zbyt długi pobyt wodzie może spowodować gnicie.
Z niecierpkami też tak bym zrobiła, najpierw ukorzenić w wodzie i do ziemi , zawsze to bezpieczniej
Piękny widoczek , oczywiście że lata pracy mają sens, masz piękny ogród
Reniu mieszkanie z daturą jest nawet fajne ale z czterema to już bym nie chciała dzielić mieszkania myślisz że jeszcze ma sens wystawianie ich na dwór ? Ja swoją jak przekwitnie chowam już do piwnicy . Paulino bylica to tegoroczny zakup mam nadzieję że przezimuje , jest taka śliczna Kasiu dzięki za radę , kaleusy i komarzyce wsadziłam w doniczkę . ( Kaleus ukorzenia się znakomicie i dosłownie puszcza korzenie wszędzie gdzie dosięgała woda )
Jak już komarzyca mi się ukorzeniła , to niech sobie rośnie
Kasiu nie przycięłam róż . Gebrider Grinn ciągle kwitnie .
Jeśli tak pięknie kwitnie w pierwszym roku i zima okaże się łaskawa to w przyszłym sezonie będzie cudna
Elu
Piękne jesienne,,kolorowe fotki
Ja też juz we wrześniu odrywam szczepki koleusków i do wody imam,,,,bo w tym roku przymrozki przyszły szybko i koleuski i zabrały
ale dobrze,że na parpecie są młode
Ale pięknie kwitnie , rzeczywiście pierwszy sezon i pokazała się cudnie Piękne kwiaty
Nie przycinaj róż, niech kwitną i powoli zasypiają a w przyszłym roku jeszcze bardziej nas zachwycają Same przekwitłe kwiatki można ciachnać , aby nie przekształcały się w nasiona .
Ela ja dziś właśnie wytargałam swoje na dwór póki nie mówią o przymrozkach niech jeszcze zażywają powierz
przecież prawie pół roku będą stały w tych piwnicach
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Kasiu , Aniu pozdrawiam ciepło
Przekwitłe kwiatki ciachnęłam Reniu oj ale to zabolało pół roku w piwnicy ja już tęsknie za latem Muszę swoją daturę opryskać na mszyce bo się do niej przyssały