Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
Asiu, coś tam jeszcze się znajdzie 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ilonko, M musiał być bardzo dumny z tej zdobyczy
Piękny okaz
Twoja wyhodowana dynia też nieprawdopodobna, aż szkoda ją zjadać
Róże wciąż cudnie Ci kwitną a zroku na roku kwiatów będzie przecież więcej! Widać, że pokochały Cię w wzajemnością

Twoja wyhodowana dynia też nieprawdopodobna, aż szkoda ją zjadać

Róże wciąż cudnie Ci kwitną a zroku na roku kwiatów będzie przecież więcej! Widać, że pokochały Cię w wzajemnością

- ilona2715
Dziewczyny zapakowałam wszystkie nadwyżki, jutro biorę je do pracy, dajcie znać, kiedy podjedziecie po nie, jeżówki mam trzy jedną większą i dwie mniejsze, dwie kępy zimujących wysokich chryzantem, dwa czyśce, małe sadzoneczki czarnej malwy, truskawki ozdobne, dwa bzy fioletowe jeden malutki drugi większy i chyba jakiegoś orlika, mam nadzieję, że jakoś się podzielicie
Kasiu, dziękuję za wszystkie ciepłe słowa, oj tak pokochałam róże i to głównie dzięki Tobie
, mam nadzieję, że one mnie również, zobaczymy w przyszłym sezonie, byłam u Ciebie i widziałam Twoje poczynania, masz niesamowite pomysły, bardzo ciekawie się zapowiada ta rewolucja
, ja też nieco zmieniam, więc każdą wolną wykorzystuję w tej chwili na przesadzanie, ale u mnie tego nie widać, bo działam w ramach istniejących już rabat
Maria Curie

Leonardo da Vinci

Artemis

Pastela

Carris

i takie tam

Kasiu, dziękuję za wszystkie ciepłe słowa, oj tak pokochałam róże i to głównie dzięki Tobie

Maria Curie
Leonardo da Vinci
Artemis
Pastela
Carris
i takie tam
spoko jak będę w pobliżu to podjadę bo nie wiem czy idę do pracy i na którą bo facet jeszcze nie odpisał
róże niesamowicie Ci kwitną
mi się bardzo podobała ta róża na wejściu, taka duuuuża i chyba różowa - coś pięknego

róże niesamowicie Ci kwitną

mi się bardzo podobała ta róża na wejściu, taka duuuuża i chyba różowa - coś pięknego

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Ilonko ależ pięknie kwitną twoje różyce.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Artemis w tym wydaniu uroczy! Świetne łodyzki, takie z lekka nieogolone
Ale szlachetny!
Podobna w klimacie widzę jest Stephanie Baronin zu Guttenberg.

Podobna w klimacie widzę jest Stephanie Baronin zu Guttenberg.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Widząc ostatnie zdjęcie zaniemówiłam.... tak Ci jeszcze kwitną róże

Macie cieplutki klimacik ... jej jak ja wam go zazdroszczę.....

- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Ilonko napisz mi proszę iloletnie masz te trawy ,ja posadziłam teraz na jesieni , są wysokie około 80 cm ale bardzo chude 

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- ilona2715
Martuś, ta róża na wejściu to Mary Rose, nie wiem dlaczego, ale idąc z aparatem rzadko ją uwieczniam, może przez to, że jest taka wysoka
, tak kwitła w czerwcu

Beatko, dziękuje
Miłka, uwielbiam te niczym bombeczki, faktycznie Stephanie niby podobna w klimacie, ale zupełnie inna, te wszystkie szczegóły, to chyba łatwiej wychwycić jednak w realu
Majeczko, fajnie, że jesteś, bo już się bałam, że zamknęłaś sezon na dobre, a cosik tam zmieniam
, naprawdę nie wiele, głównie przesadzam, a raczej upycham, by znaleźć jak najwięcej miejsca moim milusińkim
(choć nie tylko) pozbywam się tych samych roślin, rosnących w różnych miejscach. I tak na przykład wyleciała ogromna hosta (z drugiej strony ogrodu jest taka sama i tych samych rozmiarów) a posadziłam tam pęcherznicę diabolo, obok wydmuchrzycę piaskową, gdyż stwierdziłam, że czerwień czy bordo bardzo ładnie kontrastuje ze srebrem, turzyce buchanana, na które nie miałam pomysłu, posadziłam koło rozchodników okazałych (zgapione), ale bardzo ładnie to wyglądało nadając rabacie lekkości, poszerzyłam dwie rabatki (posadziłam tojeść orszelinową tawułę chińską, floksy skrzydlaste i coś tam jeszcze) i kopię, kopię dołki pod róże i lilie (na które czeka z Lilypolu, ale jakoś ich nie widać
), myślę, a przynajmniej mam nadzieję, że efekty tych działań będzie można zobaczyć w przyszłym sezonie. Jeśli to jeszcze nie będzie to, będę przesadzała dalej, aż do skutku, ale są tez miejsca, których nie ruszam już w ogóle
. U nas też zimno szczególnie w nocy i rano, dziś znów skrobałam szyby, wydaje mi się, że moje róże rosną w dość osłoniętych miejscach, więc wciąż jeszcze kwitną, a pączków mają jeszcze pełno, ale czy te zdążą to nie wiem
Mariolcia, tam są trzy sztuki, pierwszą rozplenicę posadziłam bodajże 4 temu, drugą dosadziłam dwa lata temu, a trzecia to sadzonka zrobiona z tej pierwszej zeszłej wiosny, dogoniła prawie mamę, myślę, że ta Twoja za rok będzie już dużo ładniejsza, a za dwa porządna kępa.

Beatko, dziękuje

Miłka, uwielbiam te niczym bombeczki, faktycznie Stephanie niby podobna w klimacie, ale zupełnie inna, te wszystkie szczegóły, to chyba łatwiej wychwycić jednak w realu
Majeczko, fajnie, że jesteś, bo już się bałam, że zamknęłaś sezon na dobre, a cosik tam zmieniam

Mariolcia, tam są trzy sztuki, pierwszą rozplenicę posadziłam bodajże 4 temu, drugą dosadziłam dwa lata temu, a trzecia to sadzonka zrobiona z tej pierwszej zeszłej wiosny, dogoniła prawie mamę, myślę, że ta Twoja za rok będzie już dużo ładniejsza, a za dwa porządna kępa.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ilonko, Twoja Mary Rose rzuca na kolana 
Moja mizernota siedzi w doniczce, odratowana z Obi...miejsca dla niej nie mam

Moja mizernota siedzi w doniczce, odratowana z Obi...miejsca dla niej nie mam

- ilona2715
Kasiu, dziękuje, faktycznie w tym roku dała czadu 

Ilonko melduję, że roślinki od Ciebie już w ziemi.
Jeszcze raz dziękuję.
Rozplenice masz imponujące, Mary Rose też. Ile ona liczy wiosen?

Rozplenice masz imponujące, Mary Rose też. Ile ona liczy wiosen?
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Zastanawiam się Ilonko co Ty znów planujesz w ogrodzie -w ramach istniejących już rabat - jestem bardzo ciekawa 

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Widzę że jesień nie jednego mobilizuje do zmian
Śliczne te twoje różyce a zwłaszcza Artemis napisz coś o nim bardzo mi się spodobał i myślę o zakupie na wiosenne nasadzenie

Śliczne te twoje różyce a zwłaszcza Artemis napisz coś o nim bardzo mi się spodobał i myślę o zakupie na wiosenne nasadzenie

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ilonko, róże tak pięknie jeszcze Ci kwitną