Storczyki dzikiej

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki dzikiej

Post »

Meiss pisze:Przepiękne masz roślinki, wiele z nich chętnie bym porwała - chyba czas założyć listę chciejstw :D ;:167
Pozdrawiam!
Ja bym odradzała,bo przy takiej liście zaraz parapety się zapełnią,a liste będziesz systematycznie przedłużać :;230
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p
Od: 4 paź 2013, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Haha, bardzo prawdopodobne :D
Wejdę w układ z moim chłopakiem, jak już będziemy razem mieszkać, że on może sobie kupować gry na konsolę, a ja storczyki (potem zajmę każdą możliwą powierzchnie płaską by je poustawiać).
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

żeby tylko gry nie zajęły każdą możliwą powierzchnię płaską ;:306 ;:204
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p

Post »

Raczej nie ma na świecie tylu gier, w które on by chciał grać xD
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p

Post »

Zawsze można gry wyrzucić,bo się znudziły,bo stare,bo zepsute,bo...coś tam innego ;:224 :;230
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p

Post »

Ano, ma kilka których nie chce i leżą... Ale niech sobie kupuje, by nie marudził że nic dla siebie od dawna nie kupił i nic nie ma z tej kasy co zarobił - tylko leży na koncie xD. Może zarażę go storczykami ^^
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Meiss pisze:Przepiękne masz roślinki, wiele z nich chętnie bym porwała - chyba czas założyć listę chciejstw :D ;:167
Pozdrawiam!
:wit Miło, że do mnie zawitałaś :D
Dziękuję w imieniu moich storczy.
Lista chciejstw to bardzo dobry pomysł. Trzeba tylko pamiętać, że ma jedną wadę - nigdy się nie kończy :wink:

A u mnie szału kwiecia nie ma, ale coś tam wkleję.

Phalaenopsis speciosa
Obrazek

Obrazek

Phalaenopsis Caribbean Sunset x minus
Obrazek

Obrazek

Ponownie ma tylko 2 kwiaty. Nie szaleje. Może dlatego, że to jeszcze bardzo młoda roślinka. Tym razem kwiaty utrzymują się o wiele dłużej i lekko pachną w słońcu.

Phalaenopsis Philadelpia jest jakaś szalona. Wypuszcza już trzeci pęd w tym sezonie i przedłuża drugi, który miał początkowo 5 kwiatów, a teraz rośnie i się już rozgałęzia. Tak wyglądało te 5 kwiatów:
Obrazek

Teoretycznie należałoby się cieszyć z takiej sytuacji. Niestety nie mogę jej przez to przesadzić, bo ciągle coś wypuszcza, a właśnie od lipca trwała u mnie wielka akcja z przesadzaniem storczyków i tylko ona została z Leningradem. Jakoś moje plany mijają się z jej planami :?

Phalaenopsis Leningrad
Obrazek

Kwitnie już trzy i pół miesiąca. Zanosi się, że to jeszcze potrwa.

I na koniec zdjęcie mojego pierwszego storczykowego dzidziusia ;:86 :tan
Obrazek

Jak długo zajmuję się storczykami, nigdy nie doczekałam się własnego keiki, a tu taka niespodzianka :heja Jednak cuda się zdarzają ;:191
Na razie korzeni brak.
Jestem taka szczęśliwa ;:114

Nowości u mnie są trzy, w postaci imieninowych prezentów (a było to w lipcu), ale nie zdążyłam zrobić im zdjęć przed przekwitnięciem.
Mieliśmy teraz też sporo wydatków i niestety musiałam się powstrzymywać z zakupami, co wcale łatwe nie było. Ale twardym trzeba być, nie miętkim ;:134

Poza tym, tak jak u wielu z Was, moje phalaenopsisy zaczynają drugie kwitnienie. Wrześniowe skrócenie dnia i znaczne spadki temp nocą spowodowały, że falki ożyły. Na razie szykuje się 11, ale z każdym dniem odkrywam pędziki u kolejnych storczyków.
Odbijemy sobie wszyscy tą ponurą wiosnę i brak kwiatów. Zima zapowiada się kolorowo :D
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21

Post »

Ta Speciosa jest boska!! Nie widziałam takiej jeszcze!! :) Świetnie, że u Ciebie zapowiada się piękna jesień i zima :))
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Leningrad pięknie Ci kwitnie i piszesz, że reszta puszcza pędziki, więc będzie co oglądać w niedługim czasie.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Prawda, że zima zapowiada się kolorowa. Co chwilę czytam doniesienia o nowych pędzikach. Ale u Ciebie wciąż kolorowo ;:215 . Gratuluję pięknych kwitnień. Leningrad piękny, a Phal.Caribbean Sunset x minus jest po prostu boski :!:
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Piękna 'speciosa' i po prostu cudny Phal. minus ;:138 ( a raczej krzyżóweczka z nim). No i Philadelphia, ona nie może nie być piękna :roll: . Ja mam do nich słabość ogromną :roll: . Żyłkowana hybrydka też prezentuje się pięknie .
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p

Post »

Piękności! Odpukać by te uparciuchy nie chcące przesadzania kwitły jak najdłużej ;)
Dzidzia pięknie rośnie, ja niestety mam kupnego basalka, a nie swojego własnego.
A co do tworzenia listy to na razie nie mam za dużej wiedzy co jest czym i mam tylko folder na kompie ze zdjęciami falków z pięknym ubawieniem, które bym chciała ;p, ale spodobała mi się Fantasy Music, ale cena troszkę powala jak dla początkującej osoby :)
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Wszystkie cudne ale najbardziej urzekł Mnie ten Phalaenopsis Caribbean Sunset x minus ;:167 ;:215
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Dzika, Ty jak zawsze z przytupem ;:138 Ja już od dłuższego czasu jestem pod wielkim wrażeniem Twojej kolekcji, masz przepiękne kwiaty, każdy inny do tego zadbane i pięknie kwitną :wink: Masz fantastyczną kolekcję ;:138
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p

Post »

A mnie urzekł Phalaenopsis Caribbean Sunset x minus ;:oj JEst wspaniały :lol: ;:oj ;:oj ;:oj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”