Phalaenopsisy Oriona

Zablokowany
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiunia kochanie jeszcze raz Ci bardzo dziękuje, że przyjechałas i za te cudne fotki. A teraz przed chwilką cyknęłam moją bidulę.
Oto on
Obrazek Obrazek
Buziaczki i milego dzionka, choc pogoda paskudna, dobrze,że wczoraj było ładnie.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Gosiu ja tu nie pomogę, bo ja tylko o Phalaenopsisach co nieco się orientuję (nie wiem czy "ę" czy "en") ;:110 Ale Gosia (Aurea) na pewno będzie wiedziała co i jak.
Awatar użytkownika
AUREA
100p
100p
Od: 1 sie 2008, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:D Najpierw musiałam zajrzeć do Ciebie ;:112 , pięknie zrobiłaś te zdjęcia . Och "musisz" ;:112 mnie podszkolić .

Powiadasz ,że mąż Cię obudził (ale łobuz) . to nie ludzka pora :D . Ha, ha, ha, mój właśnie w tym czasie wrócił z pracy :D . Na rybki pojechał i owszem, :D ale około 12-stej jak już się przejaśniło trochę.

Miłego dnia życzę ,
idę sobie poglądać jeszcze raz te wszystkie kwiatuszki Gosi ;:79
Pozdrawiam cieplutko Małgosia.
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Gosiu ja jeszcze nie wstawiłam wszystkich zdjęc. ;:224 Tak mi trochę głupio, że się szarogęszę w wątku Małgosi.
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj zauważyłam że żółty przekwita i usycha mu pęd, a jeszcze tydzień temu wyglądał tak:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

Orionko, może nowe paki ukształtuje, jak moje przekwitające... a co do tv - ja to jestem serialowa babka :) czekam z utęsknieniem na wrzesień :D

Orionie drogi, a Twoje co ile kwitną? kolejne kwitnienia mają drobniejsze? a pędy wysokie czy tez krótsze?

mam nowe zdjęcia, wstawię później.
platynka :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

śliczne storczyki.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochanie nie ma prawa byc ci głupio. Ty takie cudenka pokazujesz, ze ja bym ich na swojej działce dawno nie zauważyła. Kochana jesteś Asiu. mM siorka tez cie rozpoznała na fotkach- jest z Chojnowa
Moje Gigulinki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asik chyba przy tej pogodzie Cie znużyło tak jak i Gosik. Nie ma was na forum :cry: a ja juz spadam bo goście tol głupio przy kompie siedzieć do jurterka kochanie
Moje Gigulinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

asieńko, spisz? u nas leje,szaro,smutno,tak do poniedziałku... :/ oglądam zdjęcia i mam kolorowo :)
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Gosiu - mówiłam, że ja mało ludzi znam ;:109
A faktycznie dzisiaj po południu troszkę odespałam poranne wstawanie. A potem biegałam z siostrzenicą po kałużach - ona miała gumaki a ja nie ;:109 .

Ale już pełna zapału czytam dzisiejsze posty.

News dzisiejszy:
Mąż obiecał mi kupic jutro storczyka!!!! ;:114 Mam nadzieję, że znajdę coś ciekawego.

Dziewczyny mamy dwa medale na olimpiadzie ;:1 A wiecie co jest najśmieszniejsze??? Że jak Polak wygrał w pchnięciu kulą to akurat to przespałam ;:112 ( Ja - która potrafi wstac o 4 rano, żeby wspierac polską ekipę)
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

nie interesuje mnie sport, nie lubie tego,ale o panu malinowskim wiem i ja :D Asiu, Twoje kwitnienia sa słabsze? a jak często maja Twoje nowe pędy?przyrosty boczne czy nowe? scinałaś nad trzecim oczkiem przekwitnięte?
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Platynko ja mam za krótko storczyki, żeby mówic o kolejnych kwitnieniach. Pierwszego mam od kwietnia i to u niego jest drugie kwitnienie. Wydaje mi się że kwiaty przy pierwszym kwitnieniu były większe.

Nie mogę wypowiedziec sie co do tematu nowych pędów - bo na razie miałam tylko dwie nowe odnogi w/w.
Trudno coś mówic na podstawie jednego powtórnego kwitnienia. Muszę poczekac na kolejne i wtedy będę mogła powiedziec coś więcej.
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

poczekamy :) ja nie lubię takich zielonych kikutów :( cały mój stolik taki zielony:( jeszcze parapet wkitnie,ale jak sie skończy, to... :/ nie lubię tak
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Platynko - znalazłam rozwiązanie. Trzeba kupic kolejne kwitnące i zasłonic te z łysymi pędami :) A po czasie znów będziesz się cieszyc kwitnieniem ;:2
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”