Przemku dla Ciebie kwiaty gymno są monotonne i mdłe, dla wielbicieli rodzaju piękne i wyjątkowe

Jak dla mnie praktycznie każdy kwitnący kaktus ma w sobie "to coś" i cieszą mnie ich kwiaty nawet w skromnej ilości.
Porównując zeszły sezon, w którym kwiatem uraczyły mnie może 3-4 rośliny to w tym była istna kwiecista eksplozja

Mam nadzieję, że w przyszłym będzie jeszcze lepiej. Wiem, że kolejny sezon planuję rozpocząć zakupami, które wzbogacą mnie w kilka roślin z upragnionego rodzaju
Thelocactus i
Parodia. Mam zamiar odizolować kilka mniej odpowiadających mi roślin (głównie kolumnowych) i stworzyć z nich osobną kolekcję. Te "mniej odpowiadające" chciałem nawet sprzedać ale... Wygrało przywiązanie do nich, bo to jedne z pierwszych kaktusów jakie posiadłem
Marta Twoje wypowiedzi często mnie lekko zawstydzają, nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę?

Cieszę się, że czytanie mnie nie powoduje łzawienia oczu ani chęci pobicia. Jak już gdzieś się wypowiadać publicznie to tak, by nie męczyć

To ulga, że w jakimś stopniu daję radę.
Jako, że pora zimowania nadchodzi nieubłaganie nadszedł czas reaktywacji mojego drugiego hobby. Po półrocznym przeleżeniu pod warstwą kurzu zostały wznowione prace nad obrazem, który w końcu zostanie u mnie w domu i będzie wyłącznie dla mnie