Ogród Andzi cz.2
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Andzi cz.2
Aniu wyglądają na maślaczki, czyli masz w ogrodzie grzyby 

Iwonko
już jest sos grzybowy...grzyby dopiero się pokazują. W ubiegłym roku było ich bardzo dużo, opieńki też się pokazują w niedalekim lesie...dzisiaj prawie cały czas pada, wiec się nie wybiorę, ale w tym tygodniu pojadę na grzybobranie.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu ależ piękny ognik....dosłownie tonie w koralikach.... uwielbiam jesienią krzewy pełne owoców....wspaniała ozdoba ogrodów
Ja niestety nie mam żadnego takiego.... jedyne koraliki na cisach i mahoni....

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu tak to maślaki, moje jutro pojadą do Iwonki i będzie posprzątane na trawniku.
Aga
oprócz ognika rośnie jeszcze irga...też cała obsypana jest czerwonymi koralikami. Jarząb też ma trochę owoców i paskudnego grzyba na liściach...szkoda że kupiłam to drzewko. Może ktoś miał ten sam problem, pomoc mile widziana
Jolka
dzięki za rozpoznanie...w takim razie nie wyląduję dwa metry pod ziemią, po zjedzeniu sosu

Jolka

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu
ięknie w Twoim ogrodzie
Zimowity kwitną ,dalijki tez,,oj jesiennie juz się robi
A ognik masz piękny,okazały

ięknie w Twoim ogrodzie

Zimowity kwitną ,dalijki tez,,oj jesiennie juz się robi

A ognik masz piękny,okazały

Ania
ognik dopiero w tym roku dużo podrósł, gałąź środkowa ma ponad dwa metry wysokości...tylko czy w zimie przetrwa bez uszczerbku. Dalie prawie przekwitły...nasion jeszcze nie nazbierałam...trzeba się chyba pośpieszyć, bo za oknem nie za ciekawie się robi
Zimowity są posadzone w kilku kępkach...część zeszła, a pozostałe przysypane są ziemią...nie wiem czy kamienie też na nich nie leżą...zapomniałam że tam rosły
A za oknem siąpi deszcz

Zimowity są posadzone w kilku kępkach...część zeszła, a pozostałe przysypane są ziemią...nie wiem czy kamienie też na nich nie leżą...zapomniałam że tam rosły

A za oknem siąpi deszcz

- anabuko1
Aneczko
Powtarzam się ...ale naprawdę pięknie jest w Twoim ogrodzie
Zwłaszcza ta ostania fotka ,,piękna

Powtarzam się ...ale naprawdę pięknie jest w Twoim ogrodzie

Zwłaszcza ta ostania fotka ,,piękna

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Śliczne skalniaczkowe migawki...... zimowity jeszcze w pełni kwitnienia, u mnie już śladu po nich nie ma..... jakoś szybko w tym roku....
- anabuko1
O widzę jeszcze dołożyłaś piękne jesienne róże i żurawki ,,,akurat moje ulubione Marmolade i Solar Power 

Aniu
prawa strona ta ze zdjęcia jest prawie obsadzona... lewą stronę też przerabiam, wygrzebałam wszystkie cebulki lilii...ziemię przekopałam z obornikiem. Doszło kilka bylin, zostało jeszcze miejsce na dwa drzewka liściaste i jedno pnącze.
Myślałam nad kolonem cynamonowym i brzozą papierową...te drzewka powinny bez problemu rosnąć w gliniastym podłożu. Puste miejsca obsadziłam cebulkami tulipanów i czosnków ozdobnych.
Aneczka
dziękuję za rozpoznanie żurawek...zapiszę nazwy, zapomniałam zapytać sprzedawcy jak się nazywają
Aga
skalniaczek coraz bardziej zarasta, wszystkie podzielone rozetki pięknie się zakorzeniły. Pilnuję cały czas żeby chwasty nie wyskakiwały, skrzyp tylko cały czas się gdzieś pokazuje
Zimowity były przysypane ziemią dopiero niedawno się pokazały i chyba dlatego dłużej kwitną. Ta kępka jest z prostymi sztywnymi kwiatami...pozostałe kępki mają kwiaty leżące na ziemi. Chyba to dwie różne odmiany

Myślałam nad kolonem cynamonowym i brzozą papierową...te drzewka powinny bez problemu rosnąć w gliniastym podłożu. Puste miejsca obsadziłam cebulkami tulipanów i czosnków ozdobnych.
Aneczka

Aga

Zimowity były przysypane ziemią dopiero niedawno się pokazały i chyba dlatego dłużej kwitną. Ta kępka jest z prostymi sztywnymi kwiatami...pozostałe kępki mają kwiaty leżące na ziemi. Chyba to dwie różne odmiany

- anabuko1
Aneczko
No widzisz jakie to Forum fajne i nazwy sie dowiesz,,,ktoś zajrzy i gotowe,,,
Pokazałaś moje ulubienice,,to łatwe dla mnie było,,,ale ja tez mam kilka NN.Ale też ciąglae brak czasu,,,,zima długa to powstawiam do identyfikacji
Piękne jesienne fotki umieściłaś

No widzisz jakie to Forum fajne i nazwy sie dowiesz,,,ktoś zajrzy i gotowe,,,

Pokazałaś moje ulubienice,,to łatwe dla mnie było,,,ale ja tez mam kilka NN.Ale też ciąglae brak czasu,,,,zima długa to powstawiam do identyfikacji

Piękne jesienne fotki umieściłaś
Aniu
żurawek mam tylko kilka...wszystkie jako NN. Wzrokowo wybierałam, taka już rośnie a taka nie. Podziwiam osoby które je odróżniają...przy takiej ilości odmian to trzeba mieć naprawdę oko
W puste miejsca posadziłam tulipany i czosnki ozdobne...kiedy można przyciąć wiąz...pokrój ma nie za ładny...pasuje go jakoś uformować

Skalniak z drugiej strony.

Zakątek z hostami...zostanie poszerzony, dojdą nowe rośliny cieniolubne.

W puste miejsca posadziłam tulipany i czosnki ozdobne...kiedy można przyciąć wiąz...pokrój ma nie za ładny...pasuje go jakoś uformować

Skalniak z drugiej strony.

Zakątek z hostami...zostanie poszerzony, dojdą nowe rośliny cieniolubne.