Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

;:224 nieżle się zaczyna.
Ścieżyna już gotowa....... ;:138 , tak szybko powstała, a wygląda tak, jakby tam już była.
Osłona przed ruchem od frontu.....wiem coś o tym i jak najbardziej popieram. ;:215
Zapowiada się niezwykle ciekawie. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia, roboty jak widzę postępują błyskawicznie :) Jodla na środku okręgu prezentuje się wspaniale. Będzie pieknym soliterem.
Ścieżka fajna, obsadzona rzeczywiście może wyglądac troche wąsko, ale jak dołożysz kamieni będzie super,
White Flight to cudo!!! Mówisz, ze będziesz ją sadzić, gdzie zamawiasz??? Ja tez chcę taką ;:167 ;:167
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu ależ ja dawno u Ciebie nie byłam...a tu tyle zmian. Szalenie mi się podoba Twój pomysł. Już wygląda perfekcyjnie, a efekt końcowy na pewno będzie doskonały. Podziwiam Twoją kreatywność ;:180
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Iwonko, dziękuję! Bardzo się cieszę, że pomysł Ci się podoba ;:196
Dorotko, jodełka była sadzona z takim założeniem, że będzie soliterem i mam nadzieję, że spełni się w tej roli. Coś słabo mi rośnie i traci igły, ale przyrosty wiosna miała niezłe, więc rośnie ;:333 Musze o nią lepiej zadbać w przyszłym roku.
Ścieżka wydaje się trochę wąska, ma 50 cm szerokości. Generalnie to nasz szlak po drewno kominkowe i nie musi być bardzo szeroka, ale zostało mi trochę kamieni więc dołożę tu i ówdzie. Na brzegu dosadzę trzmielinę variegatę to trochę złagodzi kształty.
White Flight wypatrzyłam w szkółce niemieckiej, Ewa robi tam zamówienie. Napisz do niej, może jeszcze zdąży Ci zamówić. Dziękuję za odwiedziny i wpis ;:196
Grażynko, jeśli piszesz, że wygląda jakby tam była..to najmilszy komplement, dziękuję! Zawsze przy kształtowaniu krajobrazu pojawia się ryzyko, że pomysł będzie zupełnie od czapy i efekt będzie sztuczny. Osłona od ulicy am się przyda, a przy tym uroda tych cisów... ;:170
Martuś, cieszę się, że Ci się podoba! Mam nadzieję, że wykuruję się skutecznie i pojedziemy razem na sabat ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

agatka123 pisze:Masz już tak pięknie , że trudno sobie wyobrazić , ze może być jeszcze ładniej .
Właśnie trudno sobie wyobrazić.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasia, fantastycznie! Tempo ekspresowe, to lubię ;:215 Jodla teraz będzie sie prezentowała przepięknie a pomysł z rabatami ozdobionymi elementami wiecznie zielonymi, to genialny plan. Ścieżka wyglada, jakby tam była od zawsze a jej ksztalt zupełnie mi nie przeszkadza, wcale nie musi być bardziej naturalna, wedlug mnie pasuje do łuków taka jaka jest teraz. Brawo za całokształt ;:138
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu dopiero teraz widzę zmiany, które chcesz zrobić. Wcześniej przecież nam to pokazywałaś, zupełnie inaczej to widziałam.
Będzie extra ;:138
Oj chyba Ci tak łatwo nie odpuszczę i u mnie też będziesz proszona o konsultacje ;:196
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Kasiu ! :wit
W żadnym wypadku nie choruj!
Wierzę, że szybko staniesz na nogi, gorąco Ci tego życzę i wymachuję w tym celu lisim ogonem.

Planowane zmiany w Twoim ogrodzie..... :twisted: :twisted: Zamiar eksmisji jodły.... :twisted: :twisted:
robaczek_Poznan pisze: Jodła ... jak się na mnie nie obraziła za plany eksmisji to może będzie z niej jeszcze ładne drzewko bożonarodzeniowe...
Ogromnie się cieszę, że ją zostawiłaś, bo już w imieniu jodły chciałam obrazić się ja!
To piękne, pomnikowe drzewo, prawdziwa ozdoba ogrodu. Niech Ci się po trzykroć odwdzięczy za okazany jej akt łaski!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dobry wieczór, Robaczku-chorowitku :wit Kuruj się, żebyś sabatu nie przepuściła ;-) Mam nadzieję, że nie chodzisz do pracy i kurujesz się w domu?

Realizacja ekspressowa i w świetnym stylu. Przedogródek na planie koła, z pięknym soliterem po środku - jak dla mnie wymarzona sprawa. Sama myślę trochę o takim rozwiązaniu, z magnolią w roli głównej...
U Ciebie, po zmianach, wszystko wzajemnie się uzupełni - jedno wyjdzie na plan pierwszy, inne będzie uroczym tłem, przełamaniem zdecydowanej formy i koloru iglastych. Tak jak już pisałam, mariaż doskonały.
Ścieżka jest faktycznie dość wąska, ale moim zdaniem wystarczająca, jak na spacerownik po drewno kominkowe, przy tym linię ma doskonałą - nic bym nie zmieniała.
Ciekawam ogromnie efektu finalnego, ale już teraz możesz być dumna ze swojego planu :)

Pozdrawiam ciepło!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kasiu zmiany imponujące ;:173 Wiesz ,ze uwielbiam koliste formy .Cudnie !
Ale przypomniałam sobie właśnie trawnik z wykoszonym sercem ;:173 Pamiętasz jeszcze ...
Jak ten czas leci i jak ludzie się zmieniają ;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Danusiu, serce wykrojone na trawniku było z drugiej strony ogrodu..tam, gdzie ubiegłej wiosny powstała ścieżka z tarasu do altany..Nie żałuję tej zmiany, jakoś trudno mi wyobrazić sobie ogród bez tej ścieżki...
Dla Ciebie wspomnienie ;:196 :

2011

Obrazek

2013

Obrazek

Lisico, no to mnie zasmuciłaś...plany nie przypadły Ci do gustu? Przecież te proste kształty, regularności, formalne założenia są bliżej Baden-Baden niż dotychczasowy nieład...czyż nie? Jodła zostaje, przynajmniej na razie ;:224 Ufam, że nadzieje jakie w niej pokładam jej nie przerosną :lol:
Pozdrawiam serdecznie :wit
Aguś, bardzo dziękuję! Doskonale mnie rozumiesz i założenia chwytasz w lot ;:196 Cieszę się, że ścieżka i planowane nasadzenia podobają Ci się i działają na wyobraźnię, to dla mnie bezcenny głos wsparcia ;:196 Dzisiaj wybrałam się do lekarza i dostałam el qutaro więc mogę się kurować w domu. Nie mam czasu na chorowanie, robota czeka!
Ciekawa jestem gdzie w ogrodzie planujesz magnoliowy krąg? Buziaki!
Madziula, dzięki, jesteś kochana ;:196
Bardzo się cieszę, że masz takie pozytywne wrażenia...teraz wyobraź sobie 3 rosłe cisy przy płocie oraz mniejsze stożki i kule przy ścieżce..będzie ok?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alicjo, może te obrazki zadziałają na wyobraźnię?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Kasiu aż trudno uwierzyć że to tylko dwa lata dzielą te zdjęcia ;:oj
Czytam że dopadło cie choróbsko kuruj się Kasiulek i do ogrodu bo plany czekają :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

cokolwiek nie zrobisz w ogrodzie i tak zawsze będzie mi się kojarzył z przepięknymi różami :D
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

robaczek_Poznan pisze: Jodła zostaje, przynajmniej na razie
Kasiu, właśnie o tę jodłę chodzi! Jeżeli zostaje (ale na dobre, nie tylko na razie...), to wszystko inne mi się podoba.
Koła lubię, cisy kocham, Baden-Baden uwielbiam. Nowy projekt wygląda bardzo stylowo.
Jaka muzyka by do niego pasowała wg Ciebie?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Lisico, spokojnie, czuwam nad Kasią, żeby jodły nie wysadziła z tego miejsca ;:170
Kasiu, uważam że planujesz bardzo rozsądnie i wykorzystujesz całą swoją wiedzę, doświadczenie i zmysł - efekt musi być doskonały :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”