Elu niech będzie jak najdłużej ciepełko bo moja wena ogrodnicza od tygodnia jest w dużym impasie
Mariolciu no to witaj w klubie. Może u mnie nie tak drastycznie jak u Ciebie ale zawsze coś.
My ciągle niezadowolone
Grażynko jenysiu ale bym się cieszyła, gdyby chociaż tyci, tyci pokazał swoje piękne płateczki
Na innych też są pączki. Już się tak zastanawiałam czy przypadkiem ich nie ściąć do wazonu ale ja je tak lubię na krzaczkach
Mariolu nie jestem dobra w daturach ale tyle co pamiętam to lubi glebę próchniczną, zasobną w składniki pokarmowe, przepuszczalną (pH od 5,5 do 6,5)
Dla datur młodzików - najlepszym podłożem jest torf z piaskiem wymieszany w stosunku 3 do 1.
Dla zakochanych w daturach mamy specjalne wątki
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a#p4128951
Aguś moja wiara we wszelkie prognozy jest znacznie ograniczona, ale gdyby tak było jak piszecie to w dodatku poproszę o taką pogodę chociaż do końca m-ca
A te żółte chryzantemki Ci się spodobały
Z prawej strony ? krzaczek od zeszłego roku (przyjmujemy, że 2-letni)
Z lewej strony ? krzaczek z tegorocznego podziału
Jeśli masz na nią ochotę to przypomnij się na wiosnę
maju słodka Diablico wiem, że dopiero ewentualne skutki mogą być ciężkie dla portfela ale jakoś sobie z tym poradzimy
A przecież coś miejsca trza zostawić na ........
No to śmigaj po klawiaturze na cóż tak szczególnego się zapatrzyłaś, no napisz psiapsiółce