Asiu (asia2)! Jadziu (e-babcia)! Alu (a_nie)! Teresko (Teniak)! Misiu (lora)! Aguś (AgaNet)! Teresko (tesia39)! Marysiu (Maska)! Mariolu (kropelka)! Aguniu (AGNESS)! Kasiu (robaczek_Poznan)! Aniu (anabuko1)! Geniu (e-genia)! Aniu (Annar13)! Irminko! Aniu (AnaAn)! Miłko (takasobie)! Majeczko (Majka411)! Elu (ElleBelle)! 123katex! Mariolu (Mariolcia1962)! Paulino (kwiaty_poli)! Wandziu (wanda7)! Gosiu (Margo2)! Krysiu (Christinkrysia)! Jolu (jode22)! Jolu (April)! Basiu (baasik)! Judyto! Heleno (Helios)! Danusiu (mm-complex)! Zuziu (zuzanna2418)! Justynko (justyna_Gl)! Aniu (wielkakulka)! Bardzo Wam dziękuję za wizytę

Bardzo mnie cieszy to, że nadal odwiedzacie mój wątek, choć ostatnio go zaniedbuje. Z czasem u mnie ostatnio krucho
Po mrozach wreszcie zrobiło się ciepło i zrobiła się piękna jesień. Ale to co wymarzło, to wymarzło

Nic jednak na to nie poradzimy! Szkoda, że tak szybko...
Co do darniowania ...Jak widzicie jestem niespokojnym duchem

Na rabatę na razie trafią róże i lilie, a potem? Potem się zobaczy

No i znowu mam co robić. Z tyłu mojej działki jest mur oporowy mojego sąsiada i związku z obawami, że może nie być stabilny został wzmocniony dwoma podporami. Udostępniłam część działki, ale w zamian sąsiad ma ładnie wykończyć mur. Zażyczyłam sobie także, by sąsiad zostawił mi wykopane kamienie i ziemię. Kamienie zużyje na obrzeża, a ziemia przyda się wiosną na warzywniak. Sąsiad wcześniej pomógł mi wykopać i zadołować część malin, wisterię i sadzonki bluszczu, który docelowo ma się piąć po tym murze. Ziemię przesieje już wiosną, ale obrzeża chcę zrobić jak nie dziś, to jutro

Jak widzicie będę miała zajęcia na niejedno popołudnie!
Iwonko (IWONA1311)! Bardzo Ci dziękuję

I za miłe słowa i nasionka, które dotarły. Tylko kiedy mam wysiać trawę? Podpowiesz? Sasanek wiem i fajnie, że je posłałaś, bo je uwielbiam i nigdy ich dość w ogrodzie.
Małgosiu (MaGorzatka)! Chryzantemy w zeszłym roku kupiłam na forum od sangwinarii. W tym kupiłam od Jatry. Mam nadzieję, że wszystkie będą tak pięknie rosły i kwitły!
Marzko (Sosenki4)! Wiedziałam, że nie usiedzisz na miejscu

Paczka dotarła i bardzo Ci dziękuję za roślinki. Dalie wykorzystam, bo mam takie miejsce, gdzie śnieg spada kuzynowi z dachu i nie mogę tam sadzić niczego, co musiałoby przetrwać zimę. Zatem po drugiej stronie powstającej różanki będzie rabata daliowa
Lidko (slilia1)! Nie ma za co. Niech pięknie rosną!
Dziś moje marcinki

Od dziś mam swoje żółte odmiany Golden Sunshine
i inne
Bardzo je lubię i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu. Podobnie jak berberysy, które prezentują wszystkie barwy jesieni