A ja coś się chyba za mocno rozpędziłam we wciskaniu tych miskantówAGNESS pisze:Edytko i ja jestem zachwycona rozplenicami, wciąż je podziwiam ..... marzy mi się jeszcze jakaś o rudo-brązowych źdźbłach....... miskanta jednak nie wcisnę![]()

W środę kupiłam kolejnego

Nie wiem, czy pamiętacie, jak ostatnio pisałam, że lubię moją rabatę trawiastą. Otóż dzisiaj kombinowałam, gdzie tu posadzić kolejną sztukę i już mam koncepcję jak przesadzić połowę z nich. Poproszę o solidne

Dochodzę do wniosku, że naprawdę moja robota nie ma sensu. W ciągu ostatnich dni przerobiłam 2 rabaty, które zrobiłam zaledwie rok temu

No, ale może przestanę gderać i pokażę nowe miejsca na nasadzenia. Zdjęcia nie są do końca aktualne, bo pod wieczór rosło tam już znacznie więcej roślinek, ale nie zdołałam już zrobić zdjęcia.
Jakiś czas temu pojawiła mi się w głowie wizja, żeby pod tą wierzbą ustawić ławeczkę. Rabaty powstały tak przy okazji

I widok od drugiej strony:
Nie zrobiłam jeszcze zdjęć kolejnej przerabianej rabaty, bo jak zwykle kończyłam po zmroku

Zafundowałam za to sesję mojemu drugiemu klonowi Sun Valley, który przybrał piękne kolory