Górki,pagórki i reszta.
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Górki,pagórki i reszta.
Moje kupione były w Czechach natomiast u nas były Pulsatilla caucasica u p.Majewskiego na allegro.U mnie rosły krótko bo zaledwie dwa lata.Nie znam
przyczyny.Albo są krótkowieczne albo ja coś zrobiłem żle.
przyczyny.Albo są krótkowieczne albo ja coś zrobiłem żle.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Janku szukam który z Panów dawał mi rady na temat ruty, czy to byłeś może Ty? 

- magry
Nie Mario. Nie mam ruty i żadnego z nią doświadczenia.A co jej jest ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Janku no piękne te kwiatki ... to pewno zdjęcie z wycieczki ...na działeczce nie rosły by w takim nie ładzie . A co pod krzaczorem np. wrzosy akurat by jeszcze oko pocieszyły i nie są takie drogie , Kasia Marango ma fiołki i chyba borówki . U mnie rosną żurawki , hosty , małe iglaczki oraz zawilce .Można wsadzić grzybnię a nóż jakieś grzyby wyrosną 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku mnie też by było szkoda iglaka, ostre przystrzyżenie powinno starczyć .
Jeżeli chodzi o chryzantemy to u mnie większość nadal nie kwitnie , choć kupowałam tylko te które najpóźniej zakwitają we wrześniu .
Jeżeli chodzi o chryzantemy to u mnie większość nadal nie kwitnie , choć kupowałam tylko te które najpóźniej zakwitają we wrześniu .
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Janku bardzo lubie trojlisty i w tym roku cos tam nowego dokupilam .Chryzantem tez nie mam w ogrodzie ale posadzilam niebieskiego niskiego Astra 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie trzeba krzaczora ciąć do połowy wysokości
Ale na dole marnuje się miejsce na kilka roślin...

- magry
Tak Ewa. Zdjęcie wycieczkowe.Pytałem przechodzącą niewiastę o nazwę kwiatów i powiedziała,że to suroczki. Myślę,że to jednoroczne ostróżki.
Cena wrzosów nie stanowi problemu.O rzut kijem mam szkółkę z azaliami i wrzosami.Sprzedają po cenie bułki tylko ja za wrzosami nie przepadam.Z drugiej strony
to one teraz dają kolor w ogródku.Żurawki i hosty musiałyby być dobrane na słońce bo ono będzie tam cały dzień.A na grzybki to ja chodzę pod swoją leszczynę.
Wczoraj zebrałem 10 szt.U nas mówią na nie zajączki. Opieńki rosną mi na skalniaku.Zgroza.
A ja Geniu muszę jeszcze chryzantem kilka kupić i to po kilka w jednym kolorze.Nie chce mi się czekać aż rozrosną się.Chociaż problem jest.Z nimi hosty
konkurują.Widzisz,jakie wielkie problemy musi rozstrzygać moja biedna głowa.
Nie dziwię się Izabello,że lubisz trojlisty.One są ładne nawet z liści.Ja kupiłem teraz sessile właśnie dla liści.Nie muszą kwitnąć w przyszłym roku chociaż
nie pogniewam się jak zrobią niespodziankę.Brakuje mi luteum. Te,które miałem były niudane.Nie chciały rosnąć i zginęły.Wiosną pewnie będą na all.
No i zagwozdka Ewo jest.Ciąć,nie ciąć.Do połowy albo wyżej a może niżej albo wcale.Ciśnienie rośnie.Ewa-szczecińska obiecałaś a nie dałaś.
Fotki oczywiście.

Cena wrzosów nie stanowi problemu.O rzut kijem mam szkółkę z azaliami i wrzosami.Sprzedają po cenie bułki tylko ja za wrzosami nie przepadam.Z drugiej strony
to one teraz dają kolor w ogródku.Żurawki i hosty musiałyby być dobrane na słońce bo ono będzie tam cały dzień.A na grzybki to ja chodzę pod swoją leszczynę.
Wczoraj zebrałem 10 szt.U nas mówią na nie zajączki. Opieńki rosną mi na skalniaku.Zgroza.
A ja Geniu muszę jeszcze chryzantem kilka kupić i to po kilka w jednym kolorze.Nie chce mi się czekać aż rozrosną się.Chociaż problem jest.Z nimi hosty
konkurują.Widzisz,jakie wielkie problemy musi rozstrzygać moja biedna głowa.
Nie dziwię się Izabello,że lubisz trojlisty.One są ładne nawet z liści.Ja kupiłem teraz sessile właśnie dla liści.Nie muszą kwitnąć w przyszłym roku chociaż
nie pogniewam się jak zrobią niespodziankę.Brakuje mi luteum. Te,które miałem były niudane.Nie chciały rosnąć i zginęły.Wiosną pewnie będą na all.
No i zagwozdka Ewo jest.Ciąć,nie ciąć.Do połowy albo wyżej a może niżej albo wcale.Ciśnienie rośnie.Ewa-szczecińska obiecałaś a nie dałaś.
Fotki oczywiście.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
Janku bardzo przepraszam już wrzuciłam zdjęcie u siebie wypocin mojego M to on je tak rzeźbi .
- magry
Nie masz za co przepraszać.Nie spodziewałem się,że nagle w środku dnia będziesz biegać z fotką.Byłem,widziałem,napisałem.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Janku nic jej nie jest tylko ktoś na wiosnę pisał u mnie jak ją ciąć i chciałam dopytać 

- magry
Dzisiaj był dzień lenistwa.Latałem oczywiście wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba ale kilka fotek zdziałałem.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
Janku a ja sobie radzą Twoje prymulki te na ostatnim zdjęciu wyglądają super ...to auricule ?
- magry
Auricule.One rosną już w trzecim miejscu ale znoszą te rejterady z godnością.Tu mają miejsce docelowe i chyba mają się dobrze.Na zimę zostaną okryte gałązkami
co to jutro mają być ucięte a na to dostaną daszek.Zimą,jak nie będzie mrozu,troszkę podlewam ale nie po liściach.Stanowisko jest słoneczne.Wiosną dostaną
troszkę bobków krówskich.
ma zamiar zakwitnąć.

co to jutro mają być ucięte a na to dostaną daszek.Zimą,jak nie będzie mrozu,troszkę podlewam ale nie po liściach.Stanowisko jest słoneczne.Wiosną dostaną
troszkę bobków krówskich.
ma zamiar zakwitnąć.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
Dziękuję za wyczerpującą informację ...moje auricule różnie się maja ale też rożnie rosną w różnych miejscach ...a właściwie to rosną tak samo czyli nijak mogły by lepiej ...tylko że ja czasem je nijak traktuje i to chyba dla tego na cały sierpień o nich zapomniałam a teraz chucham i dmucham a z tymi bobkami krowimi to muszę pomyśleć chociaż końskie lepsze łagodniejsze poproszę koleżankę o woreczek