Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aga masz złote ręce, Twoje wianki są rewelacyjne, o jesiennych dekoracjach nie wspomnę ;:138 !
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Aguś, piękne dekoracje ;:63
Powiem ci, że sie uśmiechnęłam od ucha do ucha, jak przeczytałam ze jeszcze cebulowych nie posadziłaś :lol: czemu ? :lol: bo mam to samo :;230
Wróciłąm dziś z pracy, a że pogoda dopisywala, to wyskoczyłam jeszcze do ogrodu. Skosiłam trawe, przyciełam kanciki, powalczyłam z chwastami, syn zrobił porządek z trawą przy płytach chodnikowych, pozamiatał - cudo :lol: Posiedziałam na ławce, kawe wypiłąm ;:131 W głowie cały czas mi "dzwoni" temat sadzenia tej masy cebul które nakupiłam, ale jakoś tak.... sama nie wiem :;230 Moze jutro ? Echhh.... mysle ze to dlatego iż rozmyslam nad kompozycją: co , z czym, itp :D ALe w koncu to posadzimny, prawda ? I będzie pięnie na wiosnę :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widoki zarówno jesienne jak i wiosenne pokazałaś fantastyczne!
Dekoracje, wianki robisz boskie ;:180

Cebulki i u mnie leżą nieposadzone ;:131
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Nawet nie wiecie jak mi poprawiacie humor! Znaczy nie tylko ja mam cebulowe zaległości, ufff.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu dziękuję ;:196 Wiosennych widoczków to by było na tyle, więcej nie ma ....reszta to już jesień 8-) :lol:

Justynko podobno ma być już ciepło i pięknie, więc nadrobimy wszystko w ogródkach :D
Szkoda, ze kwiatuszki zostały zwarzone przez mróz.....miło byłoby, gdyby pocieszyły nas jeszcze troszkę przed zimą....

Asiu dziękuję bardzo za takie cieplutkie słowa, cieszę się, że podobają Ci się moje dekoracje ;:196

Aguś dziękuję ;:196
Nie martwię się tym, że jeszcze cebulaczki nie posadzone, jeszcze mamy czas 8-) a pogoda podobno ma być piękna.... słonecznie i cieplutko , mam nadzieję, ze również u Ciebie, a wtedy wszystkie prace w ogródku będą szły jak burza 8-) :lol:
Ja widzę, ze Ty Aguś cały czas działasz bardzo efektywnie w ogródku......ja już mam jesiennego lenia ;:224

Widoczki ...... tym razem jesienne :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu dziękuję bardzo ;:196
Cebulkami się nie martw..... podobno ma już być ciepło i pięknie, tak, że zdążymy na spokojnie ze wszystkimi pracami :D

Asiu jest nas dużo więcej z czekającymi na wysadzenie cebulkami :D ale wszystko bez pośpiechu zrobimy. Podobno już ma być piękna, słoneczna jesień i będzie mnóstwo zapału do pracy, która przy takim ciepełku będzie prawdziwą przyjemnością ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko, piękne dekoracje! Jesienne odsłony Twojego ogrodu kryją wiele niespodzianek, wciąż tyle kwiatów ;:173
Oby tylko pogoda dopisywała, ale jeszcze długo będzie co podziwiać :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , bardzo piękne jesienne widoczki z ogrodu. :D
Obyś miała rację z aurą , ja też liczę na to że długo utrzyma się w miarę ciepła, byle ziemia nie zamarzła. ;:333 Jeszcze tulipany nie posadzone,choć zawsze póżno sadzę, nie wyrastają w zimie w przypadku ocieplenia. Wczoraj wszystko wykopałem , co ma zimować w piwnicy. Kilka taczek było , z tego połowa dalie. ;:oj
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko szkoda że hosty już takie brzydkie się zrobiły , teraz trzeba czekać prawie do maja żeby znowu pokazały swoje piękno .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś :wit
Piekne jesienne ,żółciutkie kolorki,,, :D
Dla mnie chyba jesienne żurawki sa najpiękniejsze,nie tracą liści i kolorki są bardziej intensywne :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne te pierwiosnki ;:136
Mi zostały tulipany do posadzenia i właśnie teraz mam gdzie je posadzić - po wykopanych daliach 8-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu dziękuję ;:196
Dziś dzień był przepiękny.... słonecznie i bardzo ciepło, na tarasie siedziałam w samej bluzeczce, a rano byliśmy w lesie..... tak wspaniale, że aż się wracać nie chciało :D Jak byłoby cudnie, gdyby cały październik był taki jak dzisiejszy dzień 8-) ;:167

Tadziudziękuję ;:167
Bardzo podziwiam Cię za uprawę roślin, które trzeba sadzić wiosną i wykopywać jesienią, ja niestety nie mam na nie miejsca, a i chyba zbyt leniwa jestem :oops: ..... chociaż jak miałam mniej roślin w ogródku, to sadziłam i dalie i mieczyki i mnóstwo jednorocznych.... ale musiałam zrezygnować. Tulipanki jeszcze zdążymy posadzić, bez problemu :D ja chyba już jutro się tym zajmę :D

Geniu powiem Ci szczerze, że ja uwielbiam hosty, kiedy tak cudnie się wyzłacają..... po prostu uwielbiam.... żałuję tylko, że tak krótko to trwa i zaraz mrozy je ,,rozślimaczą,,.....

Aniu faktycznie jesienne żurawki nie mają sobie równych....te odcienie które przybierają są piękne.... ja w ogóle bardzo cenię te roślinki.....piękna ozdoba ogrodów przez cały rok ;:167

Jacku po takie ilości dalii jak Ty masz, to pojawiły sie całe połacie wolnego miejsca w ogródku ;:oj Podziwiam bardzo Twoją ogromną kolekcję tych ślicznych kwiatów.... troszkę miejsca uszczkniesz dla tulipanków, ale reszta musi poczekać na kolejny daliowy sezon :D
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Na ósmym zdjęciu jest jałowiec ?.Wygląda bardzo zdrowo.U nas chorują.Igły robią się martwe i osypują.Musiałem wyzbyć się wszystkich.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Aga u Ciebie chyba nie było jeszcze nocnych przymrozków - hosty, hortensje , wszystko jeszcze w kolorkach.
Ja również zaplanowałam na jutro sadzenie tulipanów , mam nadzieję ,że nic mi w tym nie przeszkodzi.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku ten iglaczek widoczny na fotce to cis..... ogromny już krzaczor :D Z wysokimi jałowcami też jest różnie, niektórym też troszkę igły brązowieją....

Gosiu były przymrozki, woda w wiadrze zamarzła i szyby w autkach trzeba było skrobać..... -5 było na pewno .... ale kwiaty faktycznie jakoś wspaniale przetrwały, jedynie koleuski w doniczkach zostały całkowicie zniszczone....
Mam nadzieję, ze uda nam się z tymi cebulami :D Oby tylko pogoda była podobnie jak dziś, piękna i słoneczna :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”