Ogródek AGNESS
Re: Ogródek AGNESS
Aga masz złote ręce, Twoje wianki są rewelacyjne, o jesiennych dekoracjach nie wspomnę
!

- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Aguś, piękne dekoracje

Powiem ci, że sie uśmiechnęłam od ucha do ucha, jak przeczytałam ze jeszcze cebulowych nie posadziłaś

Wróciłąm dziś z pracy, a że pogoda dopisywala, to wyskoczyłam jeszcze do ogrodu. Skosiłam trawe, przyciełam kanciki, powalczyłam z chwastami, syn zrobił porządek z trawą przy płytach chodnikowych, pozamiatał - cudo

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widoki zarówno jesienne jak i wiosenne pokazałaś fantastyczne!
Dekoracje, wianki robisz boskie
Cebulki i u mnie leżą nieposadzone
Dekoracje, wianki robisz boskie

Cebulki i u mnie leżą nieposadzone

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Nawet nie wiecie jak mi poprawiacie humor! Znaczy nie tylko ja mam cebulowe zaległości, ufff.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu dziękuję
Wiosennych widoczków to by było na tyle, więcej nie ma ....reszta to już jesień
Justynko podobno ma być już ciepło i pięknie, więc nadrobimy wszystko w ogródkach
Szkoda, ze kwiatuszki zostały zwarzone przez mróz.....miło byłoby, gdyby pocieszyły nas jeszcze troszkę przed zimą....
Asiu dziękuję bardzo za takie cieplutkie słowa, cieszę się, że podobają Ci się moje dekoracje
Aguś dziękuję
Nie martwię się tym, że jeszcze cebulaczki nie posadzone, jeszcze mamy czas
a pogoda podobno ma być piękna.... słonecznie i cieplutko , mam nadzieję, ze również u Ciebie, a wtedy wszystkie prace w ogródku będą szły jak burza
Ja widzę, ze Ty Aguś cały czas działasz bardzo efektywnie w ogródku......ja już mam jesiennego lenia
Widoczki ...... tym razem jesienne

Justynko podobno ma być już ciepło i pięknie, więc nadrobimy wszystko w ogródkach

Szkoda, ze kwiatuszki zostały zwarzone przez mróz.....miło byłoby, gdyby pocieszyły nas jeszcze troszkę przed zimą....
Asiu dziękuję bardzo za takie cieplutkie słowa, cieszę się, że podobają Ci się moje dekoracje

Aguś dziękuję

Nie martwię się tym, że jeszcze cebulaczki nie posadzone, jeszcze mamy czas

Ja widzę, ze Ty Aguś cały czas działasz bardzo efektywnie w ogródku......ja już mam jesiennego lenia

Widoczki ...... tym razem jesienne

- AGNESS
Madziu dziękuję bardzo
Cebulkami się nie martw..... podobno ma już być ciepło i pięknie, tak, że zdążymy na spokojnie ze wszystkimi pracami
Asiu jest nas dużo więcej z czekającymi na wysadzenie cebulkami
ale wszystko bez pośpiechu zrobimy. Podobno już ma być piękna, słoneczna jesień i będzie mnóstwo zapału do pracy, która przy takim ciepełku będzie prawdziwą przyjemnością 

Cebulkami się nie martw..... podobno ma już być ciepło i pięknie, tak, że zdążymy na spokojnie ze wszystkimi pracami

Asiu jest nas dużo więcej z czekającymi na wysadzenie cebulkami

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko, piękne dekoracje! Jesienne odsłony Twojego ogrodu kryją wiele niespodzianek, wciąż tyle kwiatów
Oby tylko pogoda dopisywała, ale jeszcze długo będzie co podziwiać

Oby tylko pogoda dopisywała, ale jeszcze długo będzie co podziwiać

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Aguś , bardzo piękne jesienne widoczki z ogrodu.
Obyś miała rację z aurą , ja też liczę na to że długo utrzyma się w miarę ciepła, byle ziemia nie zamarzła.
Jeszcze tulipany nie posadzone,choć zawsze póżno sadzę, nie wyrastają w zimie w przypadku ocieplenia. Wczoraj wszystko wykopałem , co ma zimować w piwnicy. Kilka taczek było , z tego połowa dalie. 

Obyś miała rację z aurą , ja też liczę na to że długo utrzyma się w miarę ciepła, byle ziemia nie zamarzła.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko szkoda że hosty już takie brzydkie się zrobiły , teraz trzeba czekać prawie do maja żeby znowu pokazały swoje piękno .
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aguś
Piekne jesienne ,żółciutkie kolorki,,,
Dla mnie chyba jesienne żurawki sa najpiękniejsze,nie tracą liści i kolorki są bardziej intensywne

Piekne jesienne ,żółciutkie kolorki,,,

Dla mnie chyba jesienne żurawki sa najpiękniejsze,nie tracą liści i kolorki są bardziej intensywne

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piękne te pierwiosnki
Mi zostały tulipany do posadzenia i właśnie teraz mam gdzie je posadzić - po wykopanych daliach

Mi zostały tulipany do posadzenia i właśnie teraz mam gdzie je posadzić - po wykopanych daliach

- AGNESS
Kasiu dziękuję
Dziś dzień był przepiękny.... słonecznie i bardzo ciepło, na tarasie siedziałam w samej bluzeczce, a rano byliśmy w lesie..... tak wspaniale, że aż się wracać nie chciało
Jak byłoby cudnie, gdyby cały październik był taki jak dzisiejszy dzień
Tadziudziękuję
Bardzo podziwiam Cię za uprawę roślin, które trzeba sadzić wiosną i wykopywać jesienią, ja niestety nie mam na nie miejsca, a i chyba zbyt leniwa jestem
..... chociaż jak miałam mniej roślin w ogródku, to sadziłam i dalie i mieczyki i mnóstwo jednorocznych.... ale musiałam zrezygnować. Tulipanki jeszcze zdążymy posadzić, bez problemu
ja chyba już jutro się tym zajmę
Geniu powiem Ci szczerze, że ja uwielbiam hosty, kiedy tak cudnie się wyzłacają..... po prostu uwielbiam.... żałuję tylko, że tak krótko to trwa i zaraz mrozy je ,,rozślimaczą,,.....
Aniu faktycznie jesienne żurawki nie mają sobie równych....te odcienie które przybierają są piękne.... ja w ogóle bardzo cenię te roślinki.....piękna ozdoba ogrodów przez cały rok
Jacku po takie ilości dalii jak Ty masz, to pojawiły sie całe połacie wolnego miejsca w ogródku
Podziwiam bardzo Twoją ogromną kolekcję tych ślicznych kwiatów.... troszkę miejsca uszczkniesz dla tulipanków, ale reszta musi poczekać na kolejny daliowy sezon 

Dziś dzień był przepiękny.... słonecznie i bardzo ciepło, na tarasie siedziałam w samej bluzeczce, a rano byliśmy w lesie..... tak wspaniale, że aż się wracać nie chciało

Tadziudziękuję

Bardzo podziwiam Cię za uprawę roślin, które trzeba sadzić wiosną i wykopywać jesienią, ja niestety nie mam na nie miejsca, a i chyba zbyt leniwa jestem

Geniu powiem Ci szczerze, że ja uwielbiam hosty, kiedy tak cudnie się wyzłacają..... po prostu uwielbiam.... żałuję tylko, że tak krótko to trwa i zaraz mrozy je ,,rozślimaczą,,.....
Aniu faktycznie jesienne żurawki nie mają sobie równych....te odcienie które przybierają są piękne.... ja w ogóle bardzo cenię te roślinki.....piękna ozdoba ogrodów przez cały rok

Jacku po takie ilości dalii jak Ty masz, to pojawiły sie całe połacie wolnego miejsca w ogródku

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Na ósmym zdjęciu jest jałowiec ?.Wygląda bardzo zdrowo.U nas chorują.Igły robią się martwe i osypują.Musiałem wyzbyć się wszystkich.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Aga u Ciebie chyba nie było jeszcze nocnych przymrozków - hosty, hortensje , wszystko jeszcze w kolorkach.
Ja również zaplanowałam na jutro sadzenie tulipanów , mam nadzieję ,że nic mi w tym nie przeszkodzi.
Ja również zaplanowałam na jutro sadzenie tulipanów , mam nadzieję ,że nic mi w tym nie przeszkodzi.
- AGNESS
Janku ten iglaczek widoczny na fotce to cis..... ogromny już krzaczor
Z wysokimi jałowcami też jest różnie, niektórym też troszkę igły brązowieją....
Gosiu były przymrozki, woda w wiadrze zamarzła i szyby w autkach trzeba było skrobać..... -5 było na pewno .... ale kwiaty faktycznie jakoś wspaniale przetrwały, jedynie koleuski w doniczkach zostały całkowicie zniszczone....
Mam nadzieję, ze uda nam się z tymi cebulami
Oby tylko pogoda była podobnie jak dziś, piękna i słoneczna 

Gosiu były przymrozki, woda w wiadrze zamarzła i szyby w autkach trzeba było skrobać..... -5 było na pewno .... ale kwiaty faktycznie jakoś wspaniale przetrwały, jedynie koleuski w doniczkach zostały całkowicie zniszczone....
Mam nadzieję, ze uda nam się z tymi cebulami