Masz fajną ptasią stołówkę

Ja nie latam - nie ten wiek , kondycja tez nietęga , a drzewek mam 6 wyższych ode mnie i 2 mniejsze.asma pisze:ja latam z donicami-na noc do domu,w dzień na dwórmam ich raptem 5 więc mogę
Rzeczywiście , w ogrodzie jest jeszcze całkiem zielono; krzewy dopiero zaczynają się przebarwiać .Co do winobluszczu - chyba termin jego czerwienienia zależy od warunków pogodowych i nasłonecznienia. U mnie zaczyna się przebarwiać ten rosnący przy furtce ( chłodniej i w pełnym słońcu) , a na domu (cieplejsze ściany, okap dachu) nadal jest zielony. Ale jeszcze kilka dni i pewnie też się zacznie złocić i czerwienić .justyna_gl pisze:W Twoim ogrodzie taka słaba ta jesień - bluszcz na domu jeszcze się nie przebarwia u sąsiadów już cały czerwony i w dodatku połowę liści zgubił. No i ten nieskazitelny trawnik....
Moje OSTROKRZEWY mam ok. 12 lat. OSTROKRZEW jest rośliną dwupienną. Oznacza to, że występuje tak w formie męskiej jak i żeńskiej. Jeżeli więc chcemy, aby w naszym ogrodzie krzewy owocowały czerwieniejącymi na jesieni kuleczkami, powinniśmy umieścić obok siebie egzemplarz żeński (owocujący) oraz egzemplarz męski (zapylający). Ja mam drugi mniej reprezentacyjny krzew męski w kącie pod płotemmalgocha1960 pisze:Ewelinko,ile lat masz swój ostrokrzew?Mój ma takie pojedyncze maleńkie kuleczki,a ma 4 lata i baaaardzo powoli rośnie.