Śliczny wyszedł Ci skalniaczek
Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2
No właśnie Iwonko widziałam ten fotel i ... siebie na nim w wyobraźni
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Iwonko, aktualne, tylko wyślę za tydzień, bo jestem teraz uziemiona. Adres na pw podaj, bo pewnie gdzieś posiałam i zanim znajdę ....
- IkaD
- 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Eluś
no tak myślałam ..
wyobraznia dobra rzecz;:306
OK ..Dorotko lecę na pw
Wczoraj byłam 2 godzinki na grzybach bo przyjechała córka na weekend i miała wielką chęć na wypad do lasu bo w miescie nie ma czasu na takie wypady..uzbierałyśmy po wiaderku grzybów chociaż ludzi było sporo...moje ususzyłam i na wigilijną zupę oraz do podłoże już jest

OK ..Dorotko lecę na pw
Wczoraj byłam 2 godzinki na grzybach bo przyjechała córka na weekend i miała wielką chęć na wypad do lasu bo w miescie nie ma czasu na takie wypady..uzbierałyśmy po wiaderku grzybów chociaż ludzi było sporo...moje ususzyłam i na wigilijną zupę oraz do podłoże już jest

- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Oj ślinka leci , już widzę i czuję pachnący podłoże z grzybkami , lub pierożki z grzybkami.
- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Ja też rzadko mam okazję podjechać do lasu na grzybki. Tydzień temu się udało i też mam takie suszone skarby w słoikach
To najlepszy sposób ich przechowywania; nie łapią wilgoci i nie ulatnia się aromat. I na pewno nie dobiorą się do nich mole spożywcze - co raz mi się zdarzyło 
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
A ja jestem co tydzień na grzybobraniu... A w lesie - codziennie
Grzybki się przydadzą i będą zapachem kusić.
Grzybki się przydadzą i będą zapachem kusić.
- IkaD
- 1000p

O tak Jasiu .. bardzo lubię duzo grzybków w podłoże i zupę grzybową z suszonych podgrzybków na ostro,pieprzną
ale pierogi wolę jednak ze świeżymi grzybkami zwłaszcza z zieleniatek i siwków ,jak mam ich więcej to obgotowuję ,przepuszczam przez maszynkę i zamrażam w pudełkach po lodach .Takie grzybki można i do pierogów i do obiadu..mniam...pychota
Haniu moje miasteczko otoczone jest lasami ale cięzko jest wybrać się na grzybki bo M pracuje ..po pracy ociepla jeszcze dom bo czekalismy na drugą turę okien i się bardzo przeciągnęła ta robota ,na szczęście już niewiele zostało i w niedziele tzn.jutro może się uda znowu wyskoczyć na 2 godzinki
Justynko super ,że masz tak bliziutko do lasu ..też bym chodziła codziennie ,,jak byłam mala to mieszkaliśmy przy lesie i zawsze miło wspominam te lata
Młodzież nie była na dworzu i znowu kwitnie młody czerwony a pełny morelowy ma pąki

Zeszłoroczne hibiskusy były latem na zewnątrz .. po wniesieniu do domu nadal kwitną ale sporo liści zżółkło i opadło ..mialy przędziorka i mszyce
przeszły opryski wody z denaturatem i płynem do naczyń oraz drugie wodą czosnkową i pod worami foliowymi ..wydaje się ,ze już są oczyszczone ze szkodników ale nadal są pod obserwacją i chyba już nigdy nie wystawię ich na dwór

Haniu moje miasteczko otoczone jest lasami ale cięzko jest wybrać się na grzybki bo M pracuje ..po pracy ociepla jeszcze dom bo czekalismy na drugą turę okien i się bardzo przeciągnęła ta robota ,na szczęście już niewiele zostało i w niedziele tzn.jutro może się uda znowu wyskoczyć na 2 godzinki
Justynko super ,że masz tak bliziutko do lasu ..też bym chodziła codziennie ,,jak byłam mala to mieszkaliśmy przy lesie i zawsze miło wspominam te lata
Młodzież nie była na dworzu i znowu kwitnie młody czerwony a pełny morelowy ma pąki

Zeszłoroczne hibiskusy były latem na zewnątrz .. po wniesieniu do domu nadal kwitną ale sporo liści zżółkło i opadło ..mialy przędziorka i mszyce

- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Szkoda że liście gubią, bo kwitną ślicznie
Trzymam kciuki za wygraną walkę z robactwem 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Iwonko,napisz proszę jakie proporcje robisz tego denaturatu.Może swoje opryskam
Piękne hibiskusy
Piękne hibiskusy
- IkaD
- 1000p

DZIĘKUJĘ Natalio
Joluś w różnych przepisach w sieci podają 1 łyżka denaturatu na 1 litr wody ale mnie się wydawało ,że to zbyt słabe i daję pół szklanki na litr wody oraz dodaję trochę płynu do naczyń ..ostatnio kupiłam Ludwika .Wlewam to wszystko do butelki 1,5 l po wodzie mineralnej i mam w razie potrzeby zapas.
Na laurze miałam latem tarczniki i każdy liść pod spodem myłam watką zmoczoną w tym płynie i ostatecznie zniknęły i nie pojawiły się więcej.Po tygodniu umyłam czystą wodą a potem jeszcze deszcz umył kilka razy i jest OK
Mam nadzieję ,że pomoże i na mszyce ..zrobiłam jeszcze wodę pokrzywową i muszę dzisiaj przecedzić i zlać ją do butelek bo stoi już kilka dni a pisali ,że po 12 godz można wykorzystywać na mszyce i przędziorki też
Hibiskusom nie zaszkodziły te kuracje a mam wrażenie ,że liście nabrały znowu polysku bo były na dworzu takie jakieś matowe.W razie potrzeby wezmę do wanny i znowu opryskam i naciągnę wielką reklamówkę na 2-3dni
Joluś w różnych przepisach w sieci podają 1 łyżka denaturatu na 1 litr wody ale mnie się wydawało ,że to zbyt słabe i daję pół szklanki na litr wody oraz dodaję trochę płynu do naczyń ..ostatnio kupiłam Ludwika .Wlewam to wszystko do butelki 1,5 l po wodzie mineralnej i mam w razie potrzeby zapas.
Na laurze miałam latem tarczniki i każdy liść pod spodem myłam watką zmoczoną w tym płynie i ostatecznie zniknęły i nie pojawiły się więcej.Po tygodniu umyłam czystą wodą a potem jeszcze deszcz umył kilka razy i jest OK
Mam nadzieję ,że pomoże i na mszyce ..zrobiłam jeszcze wodę pokrzywową i muszę dzisiaj przecedzić i zlać ją do butelek bo stoi już kilka dni a pisali ,że po 12 godz można wykorzystywać na mszyce i przędziorki też
Hibiskusom nie zaszkodziły te kuracje a mam wrażenie ,że liście nabrały znowu polysku bo były na dworzu takie jakieś matowe.W razie potrzeby wezmę do wanny i znowu opryskam i naciągnę wielką reklamówkę na 2-3dni
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Kwitnące hibiskusy to piękny widok, mają takie niesamowite kwiaty
Przepis na oprysk też sobie spisałam, choć mam nadzieję że nie będzie potrzebny
Przepis na oprysk też sobie spisałam, choć mam nadzieję że nie będzie potrzebny
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Iwonko wreszcie zawitałam do Twojego zielonego raju
i zostanę choć zimno (jeśli pozwolisz) na tarasie bo uwielbiam takie klimaty gdzie jest mnóstwo kwiatów 
Kolekcja kohlerii fantastyczna - ja jakoś nie mam do tych roślin ręki....
A jak episcie? mam nadzieję że sobie dzielnie radzą a nie marudzą?
Kolekcja kohlerii fantastyczna - ja jakoś nie mam do tych roślin ręki....
A jak episcie? mam nadzieję że sobie dzielnie radzą a nie marudzą?
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Naprawdę Cię lubią hibiskusy - żółty - cudny krzaczek z niego ;)
Ja, w przyszłym roku, dam ostatnią szansę hibiskusom. Pojadą do szklarenki na lato, jeśli nie zakwitną po takich wakacjach - to je sprzedam
Ja, w przyszłym roku, dam ostatnią szansę hibiskusom. Pojadą do szklarenki na lato, jeśli nie zakwitną po takich wakacjach - to je sprzedam
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Zapisałam miksturę.Teraz tylko wykonać
.
Jak pomyślę o noszeniu wszystkich kwiatków do łazienki....

Jak pomyślę o noszeniu wszystkich kwiatków do łazienki....