Effkowe pole III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Effkowe pole III

Post »

Małgosiu przypuszczam że do skrzynki ,bo ja kupowalam na rynku ,to gośc miał wysiane do skrzynki i odrywał tyle sadzonek ile potrzebowałam.Myślę że możemy wysiać w marcu,zresztą poczytam jeszcze w net.

-- Pt 04 paź 2013 09:00 --

Wow ,ruch jak na dworcu ,witam cie Halusia ;:196
Co do bulwek no to są mniej więcej wielkości ok 2-3 cm no nie wiem czy to juz dobrze czy sa za małe?
Jeśli na działce nie było dziś przymrozku tylko na osiedlu ,to przetrzymam je jeszcze w gruncie ,niech sobie pohasają ;:306
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu pw.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

E@K66 pisze:Miscanthus sacchariflorus , ten to ma chodzonego ;:306 ,u mnie siedzi w oponie :;230
Ciekawy sposób jak długo już siedzi w niej jeszcze nie uciekł?? ;:oj moja wydmuchrzyca w plastikowym pierścieniu no wyższym niż opona po 2 latach uciekł i wyłazi obok ! ale spartyna na razie siedzi grzecznie. Czy ten sacchariflorus przebarwia się w jesieni :?: mam niewielką sadzonkę jakiegoś nn i nie wiem faktycznie co on zacz ;:131 już jest żółty.
No nie mogę wyjść od Ciebie,żeby nie pochwalić tych traw Twoich a i Twój widok w nich - uroczy! ;:173
U mnie też przymroziło dzisiaj -5 st.o 6 rano widziałam ! ;:131
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu witaj kochana,co do tego co to ma chodzonego wstawiam fotkę.

Obrazek

Byłam dziś na działce i ze smutkiem stwierdziłam ze mróz poczymił szkody ,dalie jak mokre szmaty wiszą aż sie płakać chce.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Efffunia te " mokre szmaty" to najbardziej romantyczne określenie na zważone dalie na naszym Fo :;230
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Marzenko ,bardzo sie starałam być romantyczna ;:306
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Ja własnie wróciłam z dworu-odziana w zimowe szaty(przytyłam,cholera znowu przytyłam) -szukałam mojego kocura-skubaniec znowu się wyrwał na młode dziewczyny.Zimno...nie czuję,że to pazdziernik...Ewunia wiesz co? ja chyba zacznę odliczac do wiosny...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Effcia , baaardzo romantyczne określenie zmarzniętych dalii :wink: :D
Marzenka przejmuje się przyrostem wagi ;:oj Koty i i inne zwierzaki tez ''łapią tłuszczyk''. Wiedzą co robią. Tylko , że na wiosnę już go nie mają , a ja do jesieni noszę i teraz znowu przybywa ;:306 ;:306
Już trzy noce nie było u mnie przymrozku. dzisiaj już nie odpuści. Dalie jeszcze do dziś tylko leko ''liżnięte'' . jutro też czarne frędzle będą wisiały. ;:202
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Tadziu moje były już "mokre szmaty" kilka dni temu,teraz to będą gile... :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu witaj -o tak trawy o tej porze roku zyskują na urodzie, masz śliczne kanny czy te w donicach przechowujesz w nich czy wyciągasz, bo tak pięknie kwitną ;:63
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko hello :wit ja też juz ganiam po działce ubrana jak kloszard w zimie ,ale cóż inaczej sie nie da.
Co do określenia na dalie ,to "gile" biją moje szmaty na głowę ;:306 oddaję palmę pierwszeństwa :;230

Tadziu ty to masz racje z tym tłuszczykiem ,kiedyś nie było problemu na zimę było go więcej na lato znikał ,teraz na lato nie znika a na zimę dobija ;:185

Marysiu kanny mam pierwszy rok i posadziłam je z myślą wyciągnięcia na zimę i przeniesienia do piwnicy w bloku,bo nie mam innej opcji. Mam jednak problem bo wyciągnęłam je z donicy ale jest to tak mocno zrośnięta bryła ,że nie mogę jej rozerwać na części i czekam aż trochę obeschnie.Nie wiem czy nie zmarzły na mrozie ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewciu ;:168 - dzięki to cały mój ! Mam go z sąsiedniej działki i tam posadzony kilka lat temu owszem rozrósł się ale nie odszedł daleko od miejsca przeznaczenia ;:173 rośnie bez osłony żadnej , wiem bo sama go sadziłam :) . U siebie jednak muszę go jakoś zabezpieczyć .

:wit Miłego dnia!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A ja swoje kany nie tylko mam w donicy, ale po obcięciu góry z całą donicą (przykrytą podstawką) przechowuje w kotłowni (ok. 6 - 8 stopni). Wiosną nożem dzielę bryłę na 2 - 3 części i idą do donic. Rosną od kilku lat bez kłopotu :D
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu to dobry sposób i ja też tak bym robiła gdybym miała ogród przy domu lub samochód.Niestety jestem dumną posiadaczką działki w ROD i zasuwam na nią na bucie.Co roku wykopuję karpy dalii i niosę je do piwnicy w bloku. ;:224 Takie życie :wit
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Ewunia ja mam tak samo-chociaż zawsze kogoś poproszę to mnie przywozi z dobytkiem do domu na zimę.Kanny to co roku czyszczę,wycinam tylko młode,zdrowe kawałki kłączy i sadze do donic-potem w maju do gruntu -takie podpędzone.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”