U nas w Poznaniu dziś rano był przymrozek, i zrobił "porządek" hihihi z daliami. Tak to wyglądało u mnie na działce! Za wykopywanie karp zabiorę się po 15 października!
U mnie zmrożone zostały wierzchołki dalii,które ścięłam........Pozostała część,jeszcze nie najgorzej wygląda.Ponoć Legnica jest najcieplejszym miejscem w kraju......
Grzegorzu obejrzałam twoje nowości ze strony 45 i dalej i ,aż mi się westchnęło , wiele z nich miałam w swej utraconej kolekcji .
Mam pytanie odnośnie Safe Shot ma piękny kolor, jaka jest wielkość kwiatu.
Alicjo Odmiana Safe Shot dorasta u mnie do 140 cm kwiat do 10 cm w średnicy.
Kwiaty na długich twardych łodygach .Doskonałe do wazonu no i na wystawy.
Od kilku lat praktycznie zajmuje miejsca medalowe na wystawach.
Co niektórzy mają swoje dalie wykopane i zabezpieczone do kilkumiesięcznego ich spoczynku .
Moje są już w fazie powycinanych łodyg i czekają oznaczone w gruncie .W miarę pogody i wolnego czasu sukcesywnie będę je wykopywał i zwoził je do piwnicy.
Na innych wątkach pokazujecie jak wyglądaj wasze kolekcje dalii po przejściu fali przygruntowych przymrozków ,która przewaliła się przez nasz kraj .Ja oszczędzę wam tych widoków , nie ma na co patrzeć Lepiej powspominać jak było
Zafunduje kilka fotek które zdążyłem jeszcze zrobić kilka dni przed przymrozkami .
OdmianaYozora w innym ujęciu.
Grzegorzu masz piękną kolekcję ,ja jeszcze swoich nie zaczęłam wykopywać . Muszę policzyć sztuki bo po tam tej stracie nie liczyłam po prostu wykopuję i sadzę albo odwrotnie .