Basiu, choroba zwana
różyczką się rozprzestrzenia, zwłaszcza na Forum! Ale nie warto się nadmiernie bronić...

Jakie wybrałaś?

Jarzmianki lubią słonko i żyzną ziemię, jakie stanowisko mają u Ciebie?
Aniu, mam nadzieję, na ciepły październik..wtedy róże kwitłyby jeszcze dłużej! Pozdrawiam serdecznie
Ula, hamaczek czeka, słonko dzisiaj grzało pięknie

Zapraszam!
Marzenko, przykro mi to słyszeć...moje ciepłoluby wciąż na tarasie. Mam nadzieję, że to chwilowe ochłodzenie. Życzę słonka!
Zamówienie różane imponujące

Dobrze, że sadzisz kilka sztuk z odmiany. Gdybym zakładała ogród od nowa, przyjęłabym zasadę min. 3 róże z odmiany. Przy selekcjach staram się to uwzględniać i już niewiele róż mam pojedynczych. Będę systematycznie rezygnować z tych, które się nie sprawdziły i dosadzać najlepsze odmiany. Miłego wieczoru!
Małgosiu, zamawiałam u pana Marka i to jedyny udany zakup bylinowy u niego. A zostawiłam tam kilka stówek...nigdy więcej.
Aniu, ranking jest w
poprzednim wątku. Spontaniczne podsumowanie wg kolorów, dla Irminki
April,
Pastelka jest u mnie okazem zdrowia... daj jej szansę, na pewno się odwdzięczy
Aguś,
Mme Francois to istne cudo, zobacz jaki okaz chwycił mnie za serce w Rosarium Europa:
Mam ją od lipca, cały czas jest zdrowiutka i obsypana tymi uroczymi kuleczkami, które bardzo długo się utrzymują na krzewie i same opadają po przekwitnięciu. Zobaczymy jak spisze się w kolejnym sezonie, ale w tym była zachwycająca!
ps. Ciekawa jestem Twoim kompozycji cebulowych

Miłego!
Wando, witaj! Chętnie poczytam o jeżówkach, może jeszcze jesienią coś upoluję
Zostawiam kilka zdjęć i biegnę do Was