Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
Jadziu, z tego wynika,ze ja też mam boltonię,którą uważałam za nn.Czy ona się sama rozsiewa czy trzeba rozsadzać z kłączy?Podoba mi się ten kwiatuszek i chciałabym go mieć więcej,bo na razie rośnie na jednym badylku.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu-niby zamiast jesieni jakieś wcześniejsze przedzimie,a u Ciebie jeszcze róże,bujne rozchodniki,a nawet anielska trąba!
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAŁGOSIU Boltonię trzeba rozsadzać niestety sie nie wysiewa .Ja w ubiegłym roku rozsadziłam wielką kępkę teraz niestety mam tylko po parę kwiatów i nie wygląda za efektownie
PRZEMKU niestety taki czas nastał ,że kolory powoli będą się tracić nawet te kolorowe z liści .
JOASIU jestem ciekawa czy jeszcze zdążą rozkwitnąć różane pąki
AGUSIU marcinki dopiero w połowie sie otwarły i chociaż przygrzewa słoneczko to niewiele daje, bo noce są zimne .Tez zaraz idę do ogródka obejrzeć co u mnie słychać
IZULKO fajnie ,że udało Ci się skorzystać z usłużnego Andrzeja i spotkać się z nami .To też zasługa Tosi ,że pomyślała o Was
Wiesz głodnemu zawsze chleb na myśli
ASIU szkoda ,ze datury dopiero zaczęły kwitnąć, bo tak cieszyłam sie na ich kwiaty .Mam je dopiero pierwszy rok i teraz będę wiedziała jak z nimi postępować
ANDRZEJU no cóż
ale konsternacja była niepotrzebna
EWUNIU Anielska trąba dopiero zaczęła swoje kwitnienie .Szkoda ,że tak póżno a rozchodniki mam w paru miejscach

PRZEMKU niestety taki czas nastał ,że kolory powoli będą się tracić nawet te kolorowe z liści .
JOASIU jestem ciekawa czy jeszcze zdążą rozkwitnąć różane pąki

AGUSIU marcinki dopiero w połowie sie otwarły i chociaż przygrzewa słoneczko to niewiele daje, bo noce są zimne .Tez zaraz idę do ogródka obejrzeć co u mnie słychać
IZULKO fajnie ,że udało Ci się skorzystać z usłużnego Andrzeja i spotkać się z nami .To też zasługa Tosi ,że pomyślała o Was

ASIU szkoda ,ze datury dopiero zaczęły kwitnąć, bo tak cieszyłam sie na ich kwiaty .Mam je dopiero pierwszy rok i teraz będę wiedziała jak z nimi postępować
ANDRZEJU no cóż

EWUNIU Anielska trąba dopiero zaczęła swoje kwitnienie .Szkoda ,że tak póżno a rozchodniki mam w paru miejscach

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ostatnio niesamowicie pociągają mnie róże w pojedynczymi płatkami
Bright... cudna 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dzisiaj ścięłam trochę róż do wazonu.
I jutro chyba dotnę resztę.
Szkoda, ze to koniec sezonu.
Wiosna przyszła tak póżno a lato tak szybko minęło.
I jutro chyba dotnę resztę.
Szkoda, ze to koniec sezonu.
Wiosna przyszła tak póżno a lato tak szybko minęło.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
JADZIU no jeszcze niektóre ładnie wyglądają ,ale niech tylko trochę sie ociepli to biorę się do roboty ,bo kupiłam sobie nowe roslinki i trzeba je posadzić .Na razie są w donicach w altanie
GRAŻYNKO róż nie ścinam ,bo w ubiegłym roku tylko parę dni wyglądały ładnie a potem ,,,,,,,,więc niech są na krzaczkach .Niestety zbyt szybko mijają pory roku -te ładne -tylko biała zbyt długo trwa
AGUSIU mnie nigdy nie pociągały te pustaczki ,ale jak kupiłam pierwszą Eyes for you to od tego czasu coraz wiecej takich mi sie podoba .Kupiłam sobie taką dalię z pięknymi ciemnymi listkami Dalia Happy Day

GRAŻYNKO róż nie ścinam ,bo w ubiegłym roku tylko parę dni wyglądały ładnie a potem ,,,,,,,,więc niech są na krzaczkach .Niestety zbyt szybko mijają pory roku -te ładne -tylko biała zbyt długo trwa

AGUSIU mnie nigdy nie pociągały te pustaczki ,ale jak kupiłam pierwszą Eyes for you to od tego czasu coraz wiecej takich mi sie podoba .Kupiłam sobie taką dalię z pięknymi ciemnymi listkami Dalia Happy Day

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Jadziu daturke masz
Ty dosadzasz roślinki.a my z corką nie may sił ,a ona , czasu więc planuje chyba część ogródka pod trawnik.

Ty dosadzasz roślinki.a my z corką nie may sił ,a ona , czasu więc planuje chyba część ogródka pod trawnik.
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Jadziu, u Ciebie niezmiennie piękne róże, ale rozchodniki też masz urocze, jak kryształki.
Gratuluję udanego spotkania, tym bardziej, że już nie długo kończy się sezon.
Gratuluję udanego spotkania, tym bardziej, że już nie długo kończy się sezon.
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Jadziu Daturka jednoroczna?
- JAKUCH
JOASIU daturka nie jest jednoroczna trzeba ją przyciąć po kwitnieniu , a obcięte patyczki można ukorzenić w wodzie i przechować w chłodnym pomieszczeniu
ZOSIU róże już kończą kwitnienie a szkoda bo w tym roku zbytnio sie nimi nie cieszyliśmy z powodu upałów .Potem deszcze dopełniły dzieła .Na Barcarole ,Astrid ,Walzertraum jest mnóstwo pąków ,które niestety nie zakwitną .To samo Eyes for you pąki gniją i trzeba obciąć .
JADZIU nie chcę trawnika jak na razie .Sadzę teraz bylinki ,ale muszę dokupić parę ,żeby móc posadzić wszystko na raz .Dzisiaj posadziłam tylko floksy z tych kupionych i przesadzałam stare moje floksy w 2 inne miejsca .Przesadziłam także 2 róże .Niestety fotek nie robiłam bo aparat został w domu

ZOSIU róże już kończą kwitnienie a szkoda bo w tym roku zbytnio sie nimi nie cieszyliśmy z powodu upałów .Potem deszcze dopełniły dzieła .Na Barcarole ,Astrid ,Walzertraum jest mnóstwo pąków ,które niestety nie zakwitną .To samo Eyes for you pąki gniją i trzeba obciąć .

JADZIU nie chcę trawnika jak na razie .Sadzę teraz bylinki ,ale muszę dokupić parę ,żeby móc posadzić wszystko na raz .Dzisiaj posadziłam tylko floksy z tych kupionych i przesadzałam stare moje floksy w 2 inne miejsca .Przesadziłam także 2 róże .Niestety fotek nie robiłam bo aparat został w domu

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
JADZIU piękne na fotkach ale w realu jeszcze piękniejsze 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu jestem za tym żeby zima i zimno tak szybko nie przychodziło. Jak tak patrzę na Twoje róże to coraz bardziej mam ochotę kupić kolejne. A już miało być koniec
W Starkl widziałam śliczne
Pozdrawiam

W Starkl widziałam śliczne

Pozdrawiam

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH
SYLWUŚ może zamów sobie u Gloriadei ona ma wielki wybór .Od Starkla też są ładne wypasione krzaczki
MARYSIU
Wiesz nie ma to jak na żywo obejrzeć daną różę wtedy wiesz jak ona wygląda i jak pachnie a nie tylko z katalogu czy HMF-u 

MARYSIU

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.