Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

variegata pisze:......
Jest jeszcze jedna rzecz, która niechybnie wskazuje jesień a mianowicie zaczęłam robić wianki i coraz bardziej skupiam się na dekoracjach domowych :wink:
I gdzie choćby jedna , jedyna, maluteńka fotka??? no pytam gdzie??? Serca nie masz pisać takie słowa i nic ...... ani jednej ozdóbki nie pokazać ;:145 .... a ja tak bardzo ich wypatruję ;:303
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonka, cóż począć, że ja taka wpływowa jestem ;:131 Ale jak Ty byś zobaczyła jakie Kasia konkretne plany na szybko wymyśliła to sama byś zmiękła :lol: Jak będziesz u mnie to zrobię prezentację moich planów różanych na przyszłość. Kamienie eMowi się podobają? Faktycznie one tworzą główne elementy architektury ogrodowej. Cieszę się, że się podobają nie tylko nam :D

Aguś, mówisz- masz, nawet kilka :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz jest w ciemni, żeby wysechł zachowując kolor. W przeciwnym razie hortensje suszone na słońcu wyglądałyby tak:

Obrazek

Oczywiście dla wielbicieli brązów jest ok, ale ja jednak wolę kolor oryginalny :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Madziu następna zdolna florystka ;:180 , Agnieszkę już podziwiałam teraz Ciebie , ja antytalent jestem .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu dziękuję za fotki, od razu poprawił mi się humor ;:196 wianuszek jest cudny ;:138 ..... przepięknie zdobi drzwi.... hortensje są niesamowicie wdzięcznym materiałem na wianki i wszelkie inne dekoracje ;:167 Ja postuluję o pokazywanie każdej nowej dekoracji jaką zrobisz ;:196
A ta Twoja donica w której stoi ruda hortensja i poidełko są przepiękne ;:167
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, widoki z ogrodu jeszcze bardzo kolorowe, a narzekałaś, że nic się nie dzieje... Wyobrażam sobie jak sielsko będzie się prezentować Twoja jesień za rok, z tymi wszystkimi trawami jakie zamierzasz u siebie posadzić... ;:170
Wieniec na drzwiach prezentuje się przepięknie... naturalny, kolorowy, elegancki... czegóż więcej chcieć! Masz talent i nie wahasz się go użyć ;-)
Buziaki,
A
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Magdalenko :wit
Ogród i widoki, jakie są wokół, masz rewelacyjne. Dla mnie też kamienie są klejnotami ziemi i same w sobie stanowią najlepszy motyw dekoracyjny, szczególnie takie olbrzymie.
A sąsiad :?: Widzę, że moich badziajów bije na głowę. Natychmiast posadziłabym żywopłot :!:
Jak długi kawałek ogrodzenia musisz obsadzić, żeby jego radosnej twórczości nie oglądać :?:

;:196 Jagoda
PS. Hortensji, wianka i lasu zazdroszczę.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziula, ale super ten wianek Ci wyszedł ;:oj
Pieknie zdobi wejście do pięknego domu ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Aż westchnęłam!
Dekoracja nad wyraz udana! Aż mnie korci, żeby spreparować coś podobnego.
Fajnie, że można u Ciebie i u Agness podpatrzeć, bo wchodzi nowa, całkiem fajna moda, żeby przyozdabiać wejścia naszych domów, żeby było ładnie i przytulnie ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Geniu, dziękuję bardzo :oops:

Aguś, to bardzo miłe co piszesz Mistrzu Wiankowy ;:196 Hortensja zrudziała niestety z powodu słońca, dlatego wianek susze w ciemni. mam nadzieję, ze uda zachować się kolory. najlepiej podobno suszyć w niewielkiej ilości wody z gliceryną, ale ja miałam wenę i nie chciało mi się czekać :twisted: Dlatego zrobiłam wianek z żywych kwiatów przypinając zardzewiałym drucikiem, bo takiego w dobrym stanie tez nie miałam a teraz suszę wianek w całości. Ciekawa jestem efektu za miesiąc.

Agunia, bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196
W ogrodzie o tej porze roku najpiękniej wyglądają wrzosowiska, trawy i marcinki. Krzewy cudownie się przebarwiają, dlatego za kilka lat liczę na totalny zachwyt tym wszystkim u siebie. Na razie cieszą mnie najmniejsze oznaki koloru i życia roślinnego :D

Jagódko, sąsiad ma taka metodę, ze jak ja dostawiam kolejne przęsło szczelnego ogrodzenia żeby zakryć jego badziewia to on dokłada za nim kolejne....i tak przez cztery lata z 5 metrowej graciarni, która zakryłam płotem z drewna, rozszerzył działalność badziewiarską o kolejnych kilkadziesiąt niestety. Jeszcze do zeszłego roku wystawała za moje ogrodzenie jakieś 20 metrów a w tym sięga już około czterdziestu. Czyli jak na tę chwilę potrzebowałabym posadzić około 70 żywotników 'Smaragd' żeby dotrzeć do krańca jego skarbca a nie zasłaniając jednocześnie mojego widoku, jaki pozostał mi do podziwiania, kiedy siedzę pod akacjami lub w altanie. Niestety o widoku z tarasu, czy salonu, tak jak miałam do zeszłego roku muszę zapomnieć ;:145

Kasiu, dziękuję bardzo :D Mam nadzieję, że zachowa kolor po wysuszeniu.

Miłka, bardzo się cieszę, że mogłam kogoś zainspirować. Tworzenie wianków to dla mnie ogromna przyjemność. Zresztą jak nadchodzą chłodne dni, to od razu mam wenę na ozdoby do domu :D Oczywiście nie mam na wszystkie miejsca, ale chętnie obdarowuję nimi znajomych. Uwielbiam tworzyć takie jak to moja koleżanka mówi " duperele". Nie udało mi się zrobić wianków z lawendy, bo miałam za mało czasu wtedy, kiedy było lawendobranie. A teraz staram sie wykorzystać to co mam i cieszę się, jak ktoś jeszcze docenia moje wypociny ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wianuszki bardzo gustowne, teraz trzymam kciuki za kolor. Mi się nie udało w zeszłym roku. W tym znów zapomniałam ściąć hortensje ale może coś jeszcze znajdę i zasuszę. Konkurencji z wiankami robić nie będę, nie każdy jest tak utalentowany, mam inne zalety ;:72
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Jola, Ty masz tyle hortensji, mchu, wrzosów, irgi, szyszek i wszelkiego leśnego materiału, że mogłabyś spróbować wianki poklecić ;:108 Aż żal nie wykorzystać takiej ilości dobra naturalnego. To naprawdę łatwizna. Mój zrobiłam w 15 minut.
Tak, lubię koty ;)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Wiesz, gdyby od czasu, kiedy stwierdziłaś durackie pomysły swojego sąsiada, każdy Twój gość (z Sabatowymi włącznie) przytargał Ci w prezencie ze dwie tuje (drogie przecież nie są) już byś miała problem z głowy.
Nie czekałabym, aż mnie szlag trafi... ;:224.

:wit Jagoda
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

JagiS pisze:Wiesz, gdyby od czasu, kiedy stwierdziłaś durackie pomysły swojego sąsiada, każdy Twój gość (z Sabatowymi włącznie) przytargał Ci w prezencie ze dwie tuje (drogie przecież nie są) już byś miała problem z głowy.
Nie czekałabym, aż mnie szlag trafi... ;:224.

:wit Jagoda
Ot i madry pomysł. ;:138
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Teoretycznie macie rację, ale ja jakoś tak nie mam śmiałości :oops: Ale faktycznie to jest dobra myśl ;:108
W piątek chcieliśmy jechać kupić 20 sztuk, takich 150cm. wys. Tylko kurka nie wiem, czy jak w nocy są przymrozki, to można teraz sadzić ?
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu pewnie i tak w donicy kupujesz. Spokojnie możesz kupić i sadzić. Nawet te z odkrytym korzeniem możesz, przecież róże sadzi się po 15.X z odkrytym korzeniem właśnie.
Sąsiada masz iście dekoratorskiego
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”