Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Madziu zazdroszczę przemiłego i owocnego weekendu we wspaniałym gronie ;:167 Uwielbiam takie forumowe spotkania..... aż żal się rozstawać i zawsze są zbyt krótkie 8-) :D
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzka, liczę właśnie na taki efekt po posadzeniu tylu traw ;:108

Asiu,
zapraszam kochana żebyś sama mogła sie przekonać jak to naprawdę wygląda z bliska :wit

Nelu żebyś chciała wiedzieć, że jeszcze kilka lat ciężkiej orki. I pamiętaj, ze jesteś Matką Chrzestną tego Wzgórza Motyli! Twój przepiękny skalniak mnie tak zainspirował ;:180

Aguś, tak bardzo jestem pod wrażeniem tamtego spotkania.... naprawdę było fantastycznie!

Kochane, będąc oczarowana spotkaniem u Ewy, postanowiłam zwołać SABAT na zakończenie sezonu u siebie ;:224 A co! Skoro zeszły sezon zakończyłam imprezką to i kolejny mogę, prawda?
Proponuję termin 19.10.2013

I tak sobie myślę, że jak ma to być sabat, to może same babki się spotkamy? ;:224 No wiecie, będzie można swobodnie ponarzekać itd. :lol: ( oczywiście to tylko propozycja i jeśli Panie wolą jednak spędzić ten czas z przywiezionym mężczyzną, to nie ma sprawy, zapraszam serdecznie)
W programie ognisko, wino, nocleg, spacer po lesie, latanie na miotle...

Nawet powstał wątek dotyczący tego spotkania :D Wszystkie czarownice zapraszam do wpisywania się w WĄTKU SABATOWYM :wit

Za chwilkę wstawię zdjęcia z wczorajszego spaceru po lesie. I dzisiejsze z jesiennego ogrodu :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

W lesie pachnie jesienią. Grzybów niewiele, przynajmniej tych jadalnych. Myślę, że powodem jest fakt, że moje spacery są raczej popołudniowe :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sąsiad zadbał o kolejny gadżet "zobrzydzający" piękne widoki jakimi możnaby się delektować za płotem, ale jak widać robi wszystko żeby mi to utrudnić. Niestety przez to będę musiała posadzić żywopłot z żywotników wzdłuż siatki. Szkoda, ale jak widać co sezon mam dokładane coraz to nowe paskudztwa, czyli nie ma na co czekać ;:185

Obrazek

Obrazek

Na szczęście spod akacji i z altany widok mam nadal nietknięty żadnymi badziewiami ze strony sąsiada ( tfu, tfu i jeszcze dodatkowo odpukać w niemalowane). Jedyne "straszydło" na tej osi widoku to kupa kamieni i chwastów, która ma być kiedyś Wzgórzem Motyli" :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marcinki rulez :D Zeszłoroczne i dwuletnie mają się świetnie, nowe zaatakowane przez mączniaka. Licze na to, ze za rok już będa zdrowe i kilkukrotnie większe, jak te, które do tej pory mam w ogrodzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Różanka jak jest każdy widzi. Mała, ale jaka satysfakcjonująca ;:108 Moje różyczki są przepiękne i cieszą mnie swoja urodą cały sezon. Teraz kwitną jak oszalałe, ale ja mam pewne podejrzenia dlaczego.... do czasu wizyty u mnie Kasi Robaczka tak intensywnie nie kwitły ;:204 Różana wróżka odwiedziła moje skromne progi i proszę bardzo, sami zobaczcie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piękny widok, prawda? Kocham Zakole Dolnej Wisły ;:167

Obrazek

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Madziu, zdjęcia ze spaceru piękne , z ogrodu cudne ;:138 ;:138
Piękne widoki na Zakole ;:173
Różanka wygląda śliczne, różyczki pięknie ci kwitną, trawa się zieleni, aby było tak ślicznie jak najdłużej ;:108
Sąsiada współczuję, wiem co czujesz , mam podobne drewniane widoki, ile ja się lat nadenerwowałam i nawet napłakałam :cry: , ale tuje rzeczywiście stanowią dobrą zasłonę , teraz już ładnie zasłaniają .

Wątek sabatowy, muszę zajrzeć :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziula mieszkasz w piękny miejscu....odebrało mi mowę....te przestrzenie ;:170
Raj na ziemi ;:167

I Ty mi tu chciałaś wmówić że u Ciebie jesienią nic się nie dzieje....oj ty ;:124
;:168
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Magda różyczki przepiękne. Bałaganiarz czy zorgowny sąsiad, no cóż dla Ciebie nie ma znaczenia. Tak jak piszesz żeby oszczędzić sobie tych obrazków żywopłot masz jak w banku.
Odpadnie ale Tobie przycinanie ponieważ ogród masz olbrzymi więc nie będzie istotne jaką będzie miał szerokość, nie wspominając o wysokości :D
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Kasiu, normalnie sie zawstydzilam po takiej ilości komplementów. Dziękuję :oops: zapraszam do wątku sabatowego a przede wszystkim do odwiedzin ;:108 co do sasiada, to jak widac na załączonym zdjęciu beznadziejny przypadek, który należy przyslonic, oddzielić i nie musieć oglądać :roll:

Aguś dziękuję ;:196 to bardzo miłe co piszesz. Faktycznie jak patrzę na te zdjęcia to mam już teraz się z czego cieszyć a ja trąba narzekałam :oops:

Januszu, masz rację w 100% ;:215 i bardzo dziękuję za miły komplement :D Mam nadzieję, że zima nie zweryfikuje moich rozanych zapędów, tak jak to już kiedyś zrobiła. Normalnie byłam obrażona na róże i postanowiłam ich nigdy, przenigdy więcej nie sadzić :lol:
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziula, dzięki za leśny spacer ;:170 Muchomorki są takie fotogeniczne ;:215
Różyczki pięknie Ci rosną, ale to Twoja magia ;:196
Lecę do wątku sabatowego :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Madzia, spacery w jesiennym słońcu są wspaniałe. I te zapachy. Byliśmy wczoraj z Małżem w lesie. Upajałam się zapachem i objadałam brusznicami. Grzybów tyle co na jajecznicę. :twisted:

Podziwiam Twoje Fairy. W kilka miesięcy pięknie się rozrosły.
Przyszło mi do głowy, że tę ławeczkę pod kamienną ścianą powinnaś ustawić w odwrotnym kierunku.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ach ta Twoja jajecznica.... ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu zdjęcia ze spaceru przepiękne...... taka leśna wyprawa to niesamowita przyjemność.... mi też w weekend udało się wyskoczyć do lasu...ale jedynie na pół godzinki :roll:
W ogródku wciąż kolorowo u Ciebie, róże kwitną jak w pełni lata ;:oj .... ja dziś powycinałam większość kwiatów zniszczonych deszczem..... były nasączone wodą jak gąbki..... zostały jakieś marne resztki....
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Piękne masz widoki na lasy, pola...sąsiada nauczysz się wzrokiem omijać :) Moim zdaniem drewno i tak jest lepsze od skladu starych maszyn, czy prywatnego wysypiska śmieci...a może mu te bele maźnij masą jogurtową z mchem...porośnie szybko, bedziesz mieć zieloną ścianę? :D

Melduję, że Twoje rośliny chyba się przyjęły, sądząc po tym, ze wznowiły kwitnienie na nieuciętych pędach :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Madziu z sąsiadami to już tak jest , zawsze jakiś się znajdzie który upiększy krajobraz :;230 :;230
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Kasiu, spacer po lesie to o tej porze roku moja największa przyjemność. Muchomorów rośnie mnóstwo i masz rację, że są śliczne i lubię je fotografować ;:108 Różyczki na razie czarują swoją urodą. Mam nadzieje, że ostre zimy w Zakolu im nie zaszkodzą. Zwłaszcza teraz, kiedy namówiłaś mnie na kolejne odmiany 8-)

Ewuś, jak ja ide do lasu to grzybów już brak. Zresztą ja i tak ich nie zbieram. Po pierwsze sie nie znam, po drugie za dużo roboty a po trzecie po co, skoro chociażby od Ciebie dostaję gotowe już zaprawione, przepyszne :uszy Brusznicy u nas nie ma, bo to nie Bory, ale za to rosną dzikie maliny, jeżyny oraz w czerwcu poziomki i jagody. A na Twoja jajecznicę z grzybami to liczę bardzo! ;:152

Aguś, spacery po lesie to moja ostatnia deska ratunku po całym dniu siedzenia w pracy a potem za kierownicą. Muszę chociaż trochę stare kości rozprostować na spacerze, bo inaczej zastygnę na zawsze ;:224 W ogrodzie zrobiło sie ładnie przez dwa dni. Zeszły tydzien był brzydki i u mnie też większość roślin była mokra i szmatowata, różyczki nie wszystkie kwitły a z krzewów leciały i tak nieliczne listki. Teraz wyszło słońce i zaczyna być pięknie.
Jest jeszcze jedna rzecz, która niechybnie wskazuje jesień a mianowicie zaczęłam robić wianki i coraz bardziej skupiam się na dekoracjach domowych :wink:

Pat cieszę się, że rośliny przeżyły transport :D Jeśli chodzi o sąsiada, top ona tam zaczyna robić stricte wysypisko śmieci, złomu i na dodatek układa to w stosy zasłaniające widok. Nie byloby problemu, gdyby nie fakt, ze on to robi centralnie pod moim tarasem a sam ma 7tys. metrów kwadratowych pustej przestrzeni z drugiej strony działki, czyli tam, gdzie nikt nie mieszka.
Jak nic robi to specjalnie ;:223 Dlatego tak jak Kasia Rom uważam, że jedynym wyjściem jest żywopłot ;:108

Geniu, tak to kurcze z tymi badziewiakami jest. Nic nie poradzisz ;:145
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Dołączam do grona posiadaczy nie tylko ogrodu, w porównaniu z Twoim mini, ale równie fajnch :evil: widoków za płotem. Zresztą sama widziałaś
Ale zapomniałam poprzednio już napisać, że eM jest pod wielkim wrażeniem Waszych kamorów. Śmialiśmy się, że ten największy + kilka np. traw i ogródek niskimi nakładami byłby urządzony :;230

A pozostałych widoków, szybkiej możliwości znalezienia się w lesie i tak Ci zazdroszczę ;:209

Ale cóż ja czytam :shock: Już nie bedzie na mnie jak zwiększysz liczebność róż :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”