Tereniu nasiona onętka siarkowego jak tylko dojrzeją pozbieram dla Ciebie. U mnie już wysiewa się sam, więc siać nie muszę.
Grażynko dopisałam już sobie białego zawilca do listy roślin do okrycia, więc na pewno nie zapomnę.
Pełna spiżarnia przed zimą bardzo cieszy.
Marysiu Masko jak nasturcja pstra zawiąże nasiona, to odłóż proszę kilka dla mnie.
Marysiu mar ta naparstnica jest jakaś opóźniona, bo dopiero niedawno wytworzyła pęd kwiatowy.
Krysiu bardzo dziękuję za pochlebną opinię o moich roślinach. Są to już chyba ostatnie takie zdjęcia, bo noce coraz zimniejsze. Dzisiaj rano było tylko 0 stopni, a nocą może być przymrozek.
Reniu w tym roku mój ośmiał nie ma imponujących rozmiarów, bo zbyt późno go wysiałam. Obejrzeć go dokładniej i przeczytać o nim możesz tutaj
http://www.ogrodowisko.pl/artykuly/219- ... rpurascens
Irenko zaglądam do Ciebie prawie codziennie, ale na wpisy brakuje już czasu. Cieszę się, że roślinki ładnie rosną.
Jurku bardzo się cieszę, że wiernie mi towarzyszysz. Werbena patagońska, jeżeli zdąży zawiązać nasiona, to na pewno Ci się rozsieje, a może i roślina mateczna przetrwa zimę, jak ją okryjesz. U mnie w tym roku też słoneczniki nie dały popisu, ale to moja wina, bo zbyt późno je wysiałam. Najładniej kwitły samosiejki z nasion, które rozrzuciły sikorki.
Skoro wróciłeś do formy, to może otwórz jesienny wątek ogrodowy. Chętnie obejrzałabym co tam nowego na rojnikowisku i rabatach.
A oto część dzisiejszych zdjęć

róża nn

kuklik szkarłatny

winobluszcz

zimowit bizantyjski "Giant'?

żuraweczka 'Brass Lantern'

rozchodnik okazały 'Star Dust'

ostnica włosowata

aster krzaczasty

uczep rózgowaty

begonia bulwiasta

złocień