Witajcie
.
Czy zdarzyło się Wam napracować się w ogrodzie nic nie robiąc
Ja właśnie tak spędziłam dzisiejszy piękny dzień. Nie mogłam się napatrzeć, jak jest pięknie, świeżo, zielono, słonecznie i kwitnąco. A przecież jest koniec września
.
Marysiu,
Szuwarek, jako model dla malarza

Chyba tylko Tycjan by się nim zainteresował, on lubił rude

. A tęcza to u nas częste zjawisko przy przelatujących z zachodu frontach. Z mojego tarasu najczęściej je dobrze widać.
Cześć,
Pel. Za uznanie dla białych kwiatów i rudego kota dzięki.
Agapant przechowuję w domu. Wtaszczam donice do kuchni, w której jest zawsze chłodno (nie gotuję w zasadzie

), mało podlewam. W tych warunkach właściwie nie traci liści i zakwita wcześnie, w kwietniu lub maju.
Hej,
Justi, zawilce w tym roku odzyskane, poprzednie wykończyła pewna zima. A że je bardzo lubię, to nakupiłam dużo...
I Tobie się rudy podoba?
Alicjo, autorko pięknych zdjęć pięknego ogrodu, dzięki za uznanie. Rozumiem, że zgłoszenie do Kapituły wysłałaś

.
Grażynko, z moimi kotami jest różnie,
Szuwarek głównie sypia na ławkach,
Wicek w kępie kocimiętki, a
Ibrakadabra w ogrodzie nie sypia wcale...
O,
Amba, widzisz, jak dobrze trafiłaś na sesję swojego ulubieńca

.
Zobaczyłam tę piękną niebieską roślinę. Jedyne, co mnie deprymuje, to że ona jednoroczna

. Ale może się chociaż sama wysiewa...
Dobrze, że Cię malinówki kuszą, bo nie byłoby sposobu, żeby Cię zwabić do Gdańska..., tak sie zasiedziałaś w tym lesie

.
100% racji,
Margo. Jeden pies jest jak pięć kotów. Ja nie mam psa od kilku lat, ale tęsknię za nim bardzo.
Oczywiście,
Lisico, nie posiadam się z ciekawości. Sądzę, że nie tylko ja.
Dawaj relację...

.
Na razie - Jagoda