Właśnie dowiedziałam się jakiego mam kiwatka - dziękuję Żaneto

To tylko nieprzypadkowa zbieżność imionpiasek pustyni pisze:Ale fajne zdjęcia...!Tylko skąd ja znam te rośliny...
![]()
A była? No to przepadła...To obok (a numeracja to gdzie?)
No patrz! A ja Cię prędzej o sklerozę podejrzewałam, niż o złośliwość!!!To kolorowe to trochę złośliwość z mojej strony, bo powiedziałaś kiedyś, że nigdy więcej nie chcesz trigony. No to Ci dałam Euphorbia trigona 'Rubra'. Taka może być?![]()
Może. Już kiedyś Tomek powiedział, że jeśli nawet nie, to będzie kontynuował ukorzenianie na wiosnę. Ale teraz spokojna możesz byćonectica pisze:A żeby nie było tylko dramatycznie przy niedzieli, to informuję, że ukorzenianie tefraka, który mi się przypadkiem jakiś czas temu złamał, zakończyło się sukcesem![]()
To już chyba zimować może spokojnie, co?
No! Mam już pięć, ale to przypadkiemprzemek_pc pisze: Znowu gymno...![]()
Prawda? Też uważam, że jest piękna! A tak w ogóle z "takich" to mam jeszcze jedną pigmejkę! Zakwitła mi jako pierwsza w tym rokuprzemek_pc pisze:Jedna (a w zasadzie dwie) porządna sulka się załapała![]()
Proszę uprzejmie! Mam jeszcze orbeę, chwile temu pokazywałam. Dla każdego coś miłegoprzemek_pc pisze:To ja już wolę oglądać te stapeliowate![]()
W tym roku zaszalałam i wywaliłam wszystko na zewnątrz. Słońce miały od rana do samego wieczora z około półtoragodzinną przerwą tuż przed południem na przejście brzegu cienia budynku. Niektórym to chyba nawet było go lekko za dużo.przemek_pc pisze:Tylko pamiętaj, że akurat lobiwki potrzebują baaardzo duża słońca do prawidłowego rozwoju![]()
Faktycznie ćwiczyła cierpliwość.onectica napisał(a):
Sulcorebutia steinbachii f.glomerispina ta zaklepana w styczniu
Ma charakterystyczne ułożenie areol i ciernie - wygląda jak młodziutki Echinocactus grusoniionectica pisze:To moja siewka z pierwszego wysiewu w 2010 - działania totalnie intuicyjne i w prawie stu procentach błędne![]()
Nasiona typu 'mix', uchowało się 17 sztuk!! Wszystko rozdałam, została mi jedna - nie mam pojęcia jaka, ale nie wiem, czy już można coś w tym temacie orzekać.
Kilka tygodni temu wyglądała tak (doniczka śr.3cm)(...)
Będą, czemu nieA czy będą kolejne wysiewy? Raczej mało prawdopodobne, chociaż nie mówię 'nie'